Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

El Pais, selecție a „satelor fermecătoare din România”

Publicația spaniolă El Pais face o selecție a „satelor fermecătoare din România”, pe care le recomandă celor care vor să descopere țara noastră.

„Casele de lemn și bisericile din Breb, tradițiile pastorale din Rășinari și locurile minunate pentru pescuit în Jurilovca. [Recomandăm] un traseu pentru a descoperi mediul natural bogat al țării”, scrie El Pais, preluat de TurnulSfatului.

Publicația enumeră 15 sate din diferite zone geografice ale țării, iar trei dintre acestea se afă în județul Sibiu: Bazna, Rășinari și Biertan.

Bazna: „În regiunea Transilvaniei, la nordul județului Sibiu, se află orașul balnear Bazna, un sat fondat de sași în secolul al XIII-lea, care păstrează încă legături cu fondatorii săi, chiar dacă și-a pierdut influența germanică. Călătorul poate vizita complexele sale termale, biserica protestantă din secolul al XIV-lea, cu clopote gotice, iar apoi să vegheze din turnul impunătoarei biserici fortificate, în stil gotic, cu elemente romanice și ziduri datând din secolele XV și XVI și care inițial era mai înalt cu opt metri. Parcul Bazna expune un obelisc comemorativ care onorează românii căzuți în al doilea război mondial”.

Rășinari: „este una dintre cele mai vechi așezări din județul Sibiu. Își datorează numele rășinii pe care vecinii o adunau din arbori și o vindeau producătorilor de vopsele. Această comună, recent conectată de Grădina zoologică din Dumbrava printr-o linie de tramvai turistic, își menține tradiția pastorală, prin transhumanța oilor și caii pe care îi întâlnești pe pășuni la poalele munților din jurul comunei. Străzi înguste, biserici, case tradiționale (în una din ele a crescut poetul și omul politic Octavian Goga, iar în alta – scriitorul și filozoful Emil Cioran) și obiceiurile pe care călătorul le poate descoperi în muzeul acestui sat care în 2012 a fost numit unul dintre cele mai frumoase din România”.

Biertan: „Biserica fortificată din Biertan, construită între 1490 și 1516 în stilul predominant gotic târziu, este unul dintre cele șapte temple fondate în Evul Mediu de sași și a fost declarată patrimoniu mondial de către UNESCO. Este una dintre cele mai populare locuri din Transilvania, probabil din cauza de semnificație sale speciale și arhitectura sa distinctivă (forma unei incinte inconfundabile fortificate, care urmează modelul unei ferme de familie)”.

El Pais le mai recomandă cititorilor săi să viziteze Polovragi (Gorj), Cârlibaba (Suceava), Șirnea (Brașov), Botiza (Maramureș), Breb (Maramureș), Ciocănești (Suceava), Viscri (Brașov), Târgu Neamț (Neamț), Rimetea (Alba), Jurilovca (Tulcea), Pleșa (Suceava), Săpânța (Maramureș).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Energiei alocă 113 mil. lei pentru închiderea minelor din Valea Jiului

Articolul următor

Grupul Transmec a lansat un nou tren între Oradea și Lodz (Polonia)

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share