Industrie IT&C

Industria tech lansează ediţia 2019 a programului de Burse pentru cadre didactice

- anis - Industria tech lansează ediţia 2019 a programului de Burse pentru cadre didactice

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, lansează a doua ediție a programului Bursele ANIS, destinat stimulării abilităților de predare ale cadrelor didactice tinere, încurajării studierii tehnologiilor emergente, precum şi recunoașterii metodelor inovative de predare. Data limită de înscriere este 15 septembrie.

 

Programul Burse ANIS, a fost lansat în anul 2018 la iniţiativa ANIS şi a reprezentanţilor celor mai puternice centre universitare pentru a stimula eforturile cadrelor didactice şi a tehnicilor de predare inovative, precum şi introducerea în curricula universitară a celor mai noi evoluţii din industrie. Programul se va derula la nivel naţional, câştigătorii beneficiind de câte o bursă în valoare de 5.000 euro

 

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să dețină titlul de doctor și gradul didactic de lector universitar (cel puțin), iar vârsta nu trebuie să depășească 40 de ani. Cursurile propuse de aceștia trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligență Artificială (AI), Machine Learning (ML), Fintech, Health Tech și, ca elemente de noutate pentru ediția de anul acesta, au fost adăugate tehnologiile Internet of Things (IoT), respectiv Tech for All (încurajarea domeniului STEM și în facultățile non-IT în vederea construirii de produse software).

 

De asemenea, la ediția Bursele ANIS 2019 se vor putea înscrie  în cursă și asistenții universitari care pot propune soluții  pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmând ca premiul să se împartă în funcţie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenţii universitari).

 

Proiectele depuse de cadrele didactice vor fi evaluate de un comitet format din: Florin Talpeș, Bitdefender, Cătălina Dodu, VP ANIS/Atos, Daniel Ilinca, VP ANIS/Cornerstone, Radu Constantinescu, Qualitance, Prof. Dr. Ing. Răzvan Rughiniș, Univ. Politehnica din București (prodecan ACS), Conf. dr. Răzvan Bologa, ASE (Cibernetică), Conf. dr. Radu Gramatovici, Universitatea din București (decan FMI), Conf. dr. Simona Motogna, Universitatea Babes-Bolyai (prodecan FMI), Prof. dr. ing. Honoriu Vălean – Universitatea Tehnică Cluj, Conf. dr. Lenuța Alboaie, Universitatea AI Cuza (prodecan FII), Prof. dr. ing. Vasile Manta,  Universitatea Tehnică Gh. Asachi (decanACS), Prof. dr. ing. Radu Vasiu, Univ. Politehnică din Timișoara (preș. Senatului UPT) și Conf. dr. Marc Frâncu, Universitatea de Vest (Prodecan FMI).

 

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicaţiei şi a unui clip video în care vor prezenta succint elementele inovatore. Ulterior, finaliştii vor susţine un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 15 septembrie 2019, iar regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate AICI.

 

“Prima ediție a programului Bursele ANIS s-a bucurat de un real succes în mediul academic. Am primit 35 de aplicaţii, iar 10 au fost desemnate câștigătoare. Misiunea noastră este dezvoltarea industriei prin creșterea performanței. Ne dorim să continuăm acest demers pentru că știm cât de important este pentru o industrie, mai ales pentru cea de tehnologie, să găsească oameni pasionați și talentați care să-și dorească să-i inspire pe viitorii specialiști”, a declarat Cătălina Dodu, VP ANIS Education Lead & Atos.

 

Câștigătorii primei ediții a programului Bursele ANIS sunt conferențiari, șefi de lucrări și lectori în cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România: universitățile Politehnica din București și Timișoara, ASE, Universitatea de Vest din Timișoara, universitățile “Al. I. Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iaşi, “Transilvania” din Brașov, Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

 

Programul „Bursele ANIS” se va derula anual, având ca obiective pe termen lung stimularea cadrelor didactice şi aducerea celor mai noi competențe și abilități în sfera educaţională, precum şi a dialogului dintre industrie şi mediul academic.

 

20 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 130 de membri. În cadrul ANIS sunt reunit atât cmpanii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaționale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 38.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 2,5 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plaseaza ANIS in zona actorilor cheie in ceea ce priveste amprenta economica in plan local.

Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației – www.anis.ro.

 

Related posts

Demo Metal, Smart Industry 2018

redactia

Cluj-Napoca, încă un pas spre Digital Innovation Hub: aplicația „Cluj Now” – notificări oficiale despre oraș

Stefana Muresan

Firmele testate de către vizitatori la Noaptea Companiilor

Ligia Voro

NTT DATA România, cifră de afaceri record de 53,4 mil. euro, în creștere cu 46,25%

Stefana Muresan

FANUC la EMO 2019 – Sisteme automatizate şi integrate în cel mai mare stand expoziţional

Ionel Albu

Cezar Ioan: ” VINUL NU ESTE UN MOFT, vinul este – alături de gastronomie și de specificurile regionale – un important vector de bunăstare”

Stefana Muresan

Primăria Oradea i-a premiat pe cei mai importanți contribuabili din 2019

Traian Dan

Universitatea de Vest din Timișoara se pregătește să găzduiască peste 100 de olimpici și pasionați de robotică

Ligia Voro

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei 

Ligia Voro

GOLDPLAST investește 4,1 milioane lei în creșterea producției, a vizibilității și lansarea unui produs nou

Stefana Muresan

Divizia de betoane a grupului Pomponio din Alba, cumpărată de irlandezii de la CRH

Stefana Muresan

Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic

Traian Dan

Producătorul de confecții metalice MetalPRO din Bistrița-Năsăud, noi investiții într-o hală de producție

Stefana Muresan

Tranzacție pe axa Cluj – Ploiești: AROBS a cumpărat o platformă IT

Nora Dumitrescu

Forestierii trag un semnal de alarmă asupra economiei forestiere a României

Traian Dan

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea AdePlast de către Sika România

Papuc Irina

Contrabanda cu țigarete, la cel mai mic nivel din ultimii șase ani

Ligia Voro

Fabrica de lapte din Dej și-a instalat linii noi de ambalare

Nora Dumitrescu

Compania britanică Thomsons Online Benefits a inaugurat noul sediu din Cluj Napoca şi angajează 70 de oameni până la finalul anului

Stefana Muresan

Creștere de 7% pentru Sunimprof Rottaprint în S1 2019

Ligia Voro

Airbus Helicopters, aproape 60 de comenzi, la Heli-Expo din Dallas

Stefana Muresan

Webinarii gratuite de business pentru a combate efectele crizei economice

Traian Dan

Indienii de la Orbit Pharmaceuticals, împreună cu proprietarii Sanosan, vizează relansarea Europharm

Stefana Muresan

iHunt se listează pe piața AeRO a Bursei de Valori București

Ligia Voro

Leave a Comment