Transilvania Business
Bihor Sanatate

Spitalul Județean din Oradea, încălzit și ventilat cu energie din pământ

Încălzire și răcire cu energie din pământ, la Spitalul Județean din Oradea. Cu ajutorul unei tehnologii moderne, ecologice și economice, noua clădire aflată în construcție, care va adăposti Unitatea de Primiri Urgențe, un laborator și alte săli, va primi energia termică din pământ prin sute de piloți energetici. Spitalul va deveni astfel prima clădire publică din Bihor care va folosi acest sistem.

320 de aşa-numiţi piloți geotermali conectaţi la pompe de căldură vor asigura încălzirea și răcirea noii clădiri a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Oradea, relatează Digi24. Cu ajutorul unei tehnologii moderne, ecologice și economice, sistemul își va lua din pământ energia, transformând solul într-un uriaş acumulator de energie sezonieră. Proiectul a fost gândit de ingineri orădeni și clujeni și pus în aplicare de o firmă orădeană.

”Clădirea în care se extinde UPU și la etaj se vor muta sterilizarea, laboratorul și farmacia, plus un amfiteatru de 175 de locuri, este gândită tocmai în această notă de eficientizare energetică și de aceea soluțiile adoptate la eficientizarea energetică a spitalului au fost transpuse și în proiectarea noii clădiri”, a precizat, pentru sursa citată, medicul Gheorghe Carp, managerul spitalului Spitalului Județean din Oradea.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Life Solutions, soluții pentru medicina personalizată, de la diagnostic la tratament

Stefana Muresan

Proiecte europene în valoare totală de 15,6 mil. euro pentru Spitalul Județean și Spitalul Municipal din Oradea

Stefana Muresan

Bancă de celule stem hematopoietice la Iași, a patra din România

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More