Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studiu de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ – Iaşi, în lungime de 68 km

Guvernul a anunţat, vineri, că se aprobă în şedinţa de Guvern studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ – Iaşi, ”vital pentru regiunea Moldovei”. Autostrada va avea 68 de kilometri, iar investiţia, care se va realiza în parteneriat public – privat, este estimată la 1,2 miliarde de euro.

”Aprobăm astăzi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiţii în parteneriat public privat autostrada Târgu Neamţ-Iaşi,de asemenea vital pentru regiunea Moldovei. (…) Aşa cum am menţionat, voi monitoriza cu prioritate ca şi la acest obiectiv toate procedurile să se realizeze cu rapiditate”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, în deschidere şedinţei de Guvern de vineri.

Potrivit acesteia, valoarea totală a investiţiei este estimată la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este de 48 de luni.

Proiectul are în vedere realizarea a 68 de km de autostradă, urmând ca şoseaua să se racordeze la drumul de mare viteză Bucureşti-Suceava, aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor.

Potrivit premierului, la începutul lunii aprilie, proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să îşi asume proiectarea şi construcţia.

Total
27
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Dealerul RAAL din SUA a ajuns la venituri de aproape 4 milioane dolari, cu 19 angajați

Articolul următor

Sprijin financiar de 580 mil. lei în agricultură

Citește și:
Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest
Citeste mai mult

Centura Dejului, dorită pe fonduri europene

Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027 este sursa de finanțare propusă pentru șoseaua de ocolire a municipiului clujean. Consiliul…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
27
Share