Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studiu de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ – Iaşi, în lungime de 68 km

Guvernul a anunţat, vineri, că se aprobă în şedinţa de Guvern studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ – Iaşi, ”vital pentru regiunea Moldovei”. Autostrada va avea 68 de kilometri, iar investiţia, care se va realiza în parteneriat public – privat, este estimată la 1,2 miliarde de euro.

”Aprobăm astăzi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiţii în parteneriat public privat autostrada Târgu Neamţ-Iaşi,de asemenea vital pentru regiunea Moldovei. (…) Aşa cum am menţionat, voi monitoriza cu prioritate ca şi la acest obiectiv toate procedurile să se realizeze cu rapiditate”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, în deschidere şedinţei de Guvern de vineri.

Potrivit acesteia, valoarea totală a investiţiei este estimată la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este de 48 de luni.

Proiectul are în vedere realizarea a 68 de km de autostradă, urmând ca şoseaua să se racordeze la drumul de mare viteză Bucureşti-Suceava, aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor.

Potrivit premierului, la începutul lunii aprilie, proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să îşi asume proiectarea şi construcţia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dealerul RAAL din SUA a ajuns la venituri de aproape 4 milioane dolari, cu 19 angajați

Articolul următor

Sprijin financiar de 580 mil. lei în agricultură

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share