Agricultura Antreprenori Industrie

Peste 180 de participanți la evenimentul-referință dedicat inovării în România, Innoteque

Pe 27 și 28 martie, la Impact Hub Bucharest, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului dedicat dezvoltării ecosistemului de inovare din România, Innoteque. Peste 180 de participanți – cercetători, antreprenori și specialiști din România, Statele Unite ale Americii, Israel, Austria, Olanda și din partea Comisiei Europene, au fost prezenți la discuțiile și dezbaterile despre inovație în agricultură, energie, educație și medicină. Cea de-a doua zi a inclus și un târg de inovare la care au participat 9 startup-uri care contribuie la crearea unui viitor sustenabil.

 

Peste 50 de vorbitori au împărtășit experiențe internaționale și naționale legate de inovație, generând recomandări și sugestii menite să accelereze crearea unui mediu de inovare puternic în România. Experiența mediului de afaceri și cercetare local a fost completată de perspectivele europene, americane și israeliene în educație, finanțare sau politici publice.

 

Pe parcursul celor 2 zile, s-au atins subiecte precum: reinventarea educației, transparența legislativă pentru a facilita inovația în sănătate, dezvoltarea urbană durabilă, inovația în agricultură și obstacolele aduse de un mediu ostil, surse de finanțare pentru centrele de cercetare, reglementările administrative și modul în care afectează ecosistemul antreprenorial, cercetările academice și mediul corporatist, scalarea afacerilor și riscurile pentru start-up-uri atât la început, cât și în faza de creștere a afacerii.

 

Rezumatul discuțiilor, respectiv cele mai importante teme, oportunități și provocări identificate de echipa Innoteque și de către participanții la conferință vor fi transpuse într-un document de recomandări de politici publice care va fi publicat pe site-ul Innoteque în cel mai scurt timp. Documentul realizat în urma ediției anterioare este disponibil pe site-ul Innoteque și poate fi descărcat gratuit.

 

Printre vorbitorii acestei ediții s-au numărat: Excelența Sa Hans Klemm (Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania), Excelența Sa Stella Ronner-Grubacic (Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România), Viorel Peca (Head of Unit, DG Connect, Comisia Europeană), Felipe Pastrana (vice-președinte pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa, AbbVie), David Gelb (Global Head R&D Tax Incentives, KPMG), Harry Gatterer (CEO Zukunftsinstitut, Austria), T.Todd Morrill (National Science Foundation, i-Corps, Statele Unite ale Americii), Jorge Ruiz Benecke (General Manager, AbbVie), Ana-Maria Andronic (Head of Intellectual Property, Media & Technology Practice, DLA Piper, Bucharest Office), Ciprian Comșa (Academic Liaison & Innovation Manager, Continental Automotive Romania), Monica Obogeanu (Startup Programs Manager, Orange Romania), Bogdan Ceobanu (Policy Officer, Startup Europe, Comisia Europeană), Gerfried Stocker (Managing and Artistic Director, Ars Electronica, Austria). Lista completă este disponibilă pe www.innoteque.com.

 

Târgul de inovare a reunit 8 startup-uri românești care provoacă status-quo-ul și pun România pe harta dezvoltării durabile și care și-au prezentat business-urile participanților la eveniment: EFdeN, re.flex, KFactory, Apiary Book, AMA XpertEye, uRADMonitor, SiloMeter, KPMG – Payroll RPA – HR Virtual Assistant. Lor li s-a alăturat pentru o perspectivă internațională Saillog, companie israeliană de agritech, al treilea proiect antreprenorial al unui absolvent de matematică de la Cambridge University cu un doctorat în fizică de la Oxford University.

 

Innoteque, un eveniment de referință pentru ecosistemul românesc de inovare, a fost co-organizat de Oana Craioveanu, antreprenor, co-fondator și manager al Impact Hub Bucharest, Andrei Roth, antreprenor și manager al biroului Cluj pentru UiPath și Roxana Voicu-Dorobanțu, cadru didactic universitar cu experiență în afaceri internaționale și ecosisteme antreprenoriale, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite în România, Ambasadei Israelului în România, Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, Reprezentanței Comisiei Europene în România, Romanian American Foundation, Abbvie, Advantage Austria, Orange, KMPG Romania, CCIFER, OMV Petrom.

Related posts

Pachete comerciale FMC pentru porumb

Ioan Sandor

Conducerea Clusterului Transilvan, realeasă în bloc

Nora Dumitrescu

Brânza călugărilor trapiști, produsă în satul Gheorgheni

Nora Dumitrescu

“Duminica în vie – Culesul strugurilor”, la Cramele Recaş – eveniment organizat de Rotary Timișoara Cetate

Stefana Muresan

Targetul FSA România, 60 mil. euro cifra de afaceri pâna în 2020

A. I.

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (4) Castel Vinum

Transilvania Business

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

RALF 2016, forumul marilor fermieri

Ionut Oprea

Alianța SUA – România prinde rădăcini la Târgu Mureș. Jim Rosapepe alături de antreprenori și personalități

Ligia Voro

100 de măsuri urgente pentru starea economiei în contextul COVID-19

Ligia Voro

Retailul devine motorul tranzacțiilor industriale, cu o pondere dublată în ultimii 5 ani

Ionut Oprea

Restaurantul BistroMar s-a deschis în Piața Floreasca, cu o investiție de circa 200.000 de euro

Stefana Muresan

Familia Bîcu din Alba, afaceri de 5 mil. euro cu brandul de lactate De la Ferma

redactia

Profesoară de engleză din Bistrița, afaceri de 8 milioane euro din exportul de viței

Stefana Muresan

Piața neagră a țigaretelor a depășit 40% în nord-est în luna noiembrie

redactia

Grupul TERAPLAST și-a adus la Marketing omul care a revigorat Farmec și Gerovital

Stefana Muresan

Ajutoare de stat în valoare de 151 mil. lei pentru opt companii din industrie şi turism

Stefana Muresan

Pregătire științifică și antreprenorială pentru viitorii farmaciști la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Campionii business-ului arădean, premiați la cea de-a 25-a ediție a Topului Firmelor

redactia

Credit de dezvoltare pentru fermieri, impozit zero pe terenurile lucrate și 264 mil. de euro pentru revitalizarea liceelor agricole

Stefana Muresan

Credit de 4 milioane de euro de la BRD pentru fabrica Aramis

Nora Dumitrescu

Se pregăteşte un nou mini-mall în Timişoara

Robert Bloancă

Accelerator de afaceri pentru întreprinderile sociale din Ardealul de Nord

Nora Dumitrescu

Festivalul „D’ale porcului”, în 27 februarie la Complex President din Băile Felix

Traian Dan

Leave a Comment