Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 180 de participanți la evenimentul-referință dedicat inovării în România, Innoteque

Pe 27 și 28 martie, la Impact Hub Bucharest, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului dedicat dezvoltării ecosistemului de inovare din România, Innoteque. Peste 180 de participanți – cercetători, antreprenori și specialiști din România, Statele Unite ale Americii, Israel, Austria, Olanda și din partea Comisiei Europene, au fost prezenți la discuțiile și dezbaterile despre inovație în agricultură, energie, educație și medicină. Cea de-a doua zi a inclus și un târg de inovare la care au participat 9 startup-uri care contribuie la crearea unui viitor sustenabil.

 

Peste 50 de vorbitori au împărtășit experiențe internaționale și naționale legate de inovație, generând recomandări și sugestii menite să accelereze crearea unui mediu de inovare puternic în România. Experiența mediului de afaceri și cercetare local a fost completată de perspectivele europene, americane și israeliene în educație, finanțare sau politici publice.

 

Pe parcursul celor 2 zile, s-au atins subiecte precum: reinventarea educației, transparența legislativă pentru a facilita inovația în sănătate, dezvoltarea urbană durabilă, inovația în agricultură și obstacolele aduse de un mediu ostil, surse de finanțare pentru centrele de cercetare, reglementările administrative și modul în care afectează ecosistemul antreprenorial, cercetările academice și mediul corporatist, scalarea afacerilor și riscurile pentru start-up-uri atât la început, cât și în faza de creștere a afacerii.

 

Rezumatul discuțiilor, respectiv cele mai importante teme, oportunități și provocări identificate de echipa Innoteque și de către participanții la conferință vor fi transpuse într-un document de recomandări de politici publice care va fi publicat pe site-ul Innoteque în cel mai scurt timp. Documentul realizat în urma ediției anterioare este disponibil pe site-ul Innoteque și poate fi descărcat gratuit.

 

Printre vorbitorii acestei ediții s-au numărat: Excelența Sa Hans Klemm (Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania), Excelența Sa Stella Ronner-Grubacic (Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România), Viorel Peca (Head of Unit, DG Connect, Comisia Europeană), Felipe Pastrana (vice-președinte pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa, AbbVie), David Gelb (Global Head R&D Tax Incentives, KPMG), Harry Gatterer (CEO Zukunftsinstitut, Austria), T.Todd Morrill (National Science Foundation, i-Corps, Statele Unite ale Americii), Jorge Ruiz Benecke (General Manager, AbbVie), Ana-Maria Andronic (Head of Intellectual Property, Media & Technology Practice, DLA Piper, Bucharest Office), Ciprian Comșa (Academic Liaison & Innovation Manager, Continental Automotive Romania), Monica Obogeanu (Startup Programs Manager, Orange Romania), Bogdan Ceobanu (Policy Officer, Startup Europe, Comisia Europeană), Gerfried Stocker (Managing and Artistic Director, Ars Electronica, Austria). Lista completă este disponibilă pe www.innoteque.com.

 

Târgul de inovare a reunit 8 startup-uri românești care provoacă status-quo-ul și pun România pe harta dezvoltării durabile și care și-au prezentat business-urile participanților la eveniment: EFdeN, re.flex, KFactory, Apiary Book, AMA XpertEye, uRADMonitor, SiloMeter, KPMG – Payroll RPA – HR Virtual Assistant. Lor li s-a alăturat pentru o perspectivă internațională Saillog, companie israeliană de agritech, al treilea proiect antreprenorial al unui absolvent de matematică de la Cambridge University cu un doctorat în fizică de la Oxford University.

 

Innoteque, un eveniment de referință pentru ecosistemul românesc de inovare, a fost co-organizat de Oana Craioveanu, antreprenor, co-fondator și manager al Impact Hub Bucharest, Andrei Roth, antreprenor și manager al biroului Cluj pentru UiPath și Roxana Voicu-Dorobanțu, cadru didactic universitar cu experiență în afaceri internaționale și ecosisteme antreprenoriale, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite în România, Ambasadei Israelului în România, Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, Reprezentanței Comisiei Europene în România, Romanian American Foundation, Abbvie, Advantage Austria, Orange, KMPG Romania, CCIFER, OMV Petrom.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internaţional Cluj, 87 de ani de la înființarea ca aerodrom civil. Noul program de vară

Articolul următor

Povestea primei pensiuni care a accesat fonduri europene din Regiunea Nord-Vest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share