Transilvania Business
Bihor Fonduri Europene Investitii

Oradea se transformă. Pasaj subteran cu șase benzi

Oradea se tranformă, pentru cel puţin 3 ani, într-un mare şantier. Lucrările încep din centrul oraşului, unde toată circulaţia rutieră va fi dusă în subteran. Primăria anunţă că are proiecte de 150 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor, dar şi pentru cumpărarea de autobuze hibrid.

Primele săpături vor fi făcute în centrul civic al Oradei, pentru pasajul subteran care va avea șase benzi. Vor fi construite şi alte pasaje ce vor face legătura cu străzile adiacente. Astfel, întreaga zonă de la suprafaţă le va rămâne pietonilor și bicicliștilor. Costul total al lucrărilor se ridică la 28 de milioane de euro, bani europeni.

Se reduce emisia de noxe, se reduce zgomotul, se mărește gradul de confort și siguranță al orădenilor și al turiștilor și, în același timp, vrem să stimulăm și dezvoltarea și utilizarea transportului public”, a declarat pentru Digi 24 Mircea Mălan, viceprimar al Oradei.

Primăria îşi mai propune să aloce 150 de milioane de lei pentru construcţia de noi legături rutiere, poduri și pasarele pentru pietoni și bicicliști. De asemenea, vrea să cumpere 40 de autobuze hibrid în valoare de 1,66 milioane de lei fiecare.

Printre proiectele care urmează să fie puse în practică se mai află construirea unei noi linii de tramvai şi reconfigurarea unor bulevarde intens circulate. Întregul buget pentru 2019 este de 170 de milioane de lei.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Un investitor din Arabia Saudită a cumpărat fosta cooperativă zootehnică din Biled

Stefana Muresan

Arhitecţii-dezvoltatori REDESIGN, proiect imobiliar exclusivist de 15 mil. euro în Brașov

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Proiecte eligibile de peste 150 mil. euro fonduri europene

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More