Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea se transformă. Pasaj subteran cu șase benzi

Oradea se tranformă, pentru cel puţin 3 ani, într-un mare şantier. Lucrările încep din centrul oraşului, unde toată circulaţia rutieră va fi dusă în subteran. Primăria anunţă că are proiecte de 150 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor, dar şi pentru cumpărarea de autobuze hibrid.

Primele săpături vor fi făcute în centrul civic al Oradei, pentru pasajul subteran care va avea șase benzi. Vor fi construite şi alte pasaje ce vor face legătura cu străzile adiacente. Astfel, întreaga zonă de la suprafaţă le va rămâne pietonilor și bicicliștilor. Costul total al lucrărilor se ridică la 28 de milioane de euro, bani europeni.

Se reduce emisia de noxe, se reduce zgomotul, se mărește gradul de confort și siguranță al orădenilor și al turiștilor și, în același timp, vrem să stimulăm și dezvoltarea și utilizarea transportului public”, a declarat pentru Digi 24 Mircea Mălan, viceprimar al Oradei.

Primăria îşi mai propune să aloce 150 de milioane de lei pentru construcţia de noi legături rutiere, poduri și pasarele pentru pietoni și bicicliști. De asemenea, vrea să cumpere 40 de autobuze hibrid în valoare de 1,66 milioane de lei fiecare.

Printre proiectele care urmează să fie puse în practică se mai află construirea unei noi linii de tramvai şi reconfigurarea unor bulevarde intens circulate. Întregul buget pentru 2019 este de 170 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aproape două miliarde de euro, fonduri europene, pentru mai multe proiecte de infrastructură din România

Articolul următor

Cea mai înfricoșătoare pădure din lume, în Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share