Industrie

Trenurile Softronic şi Astra Vagoane schimbă experiența mersului la mare

Trenul privat Hyperion, al producătorului Softronic din Craiova, va reîncepe operarea pe ruta Bucureşti-Constanţa din 15 aprilie, urmând să asigure o cursă dus şi una întors în fiecare zi până în septembrie. Trenul se deplasează cu o viteză de 160 de kilometri pe oră.

În 2014, Softronic a construit primul tren electric (Hyperion) fabricat în România, finanţat de Garanti Bank cu 4,3 milioane de euro, iar în 2015 firma a livrat al doilea tren de acest tip. Cele două trenuri deservesc rutele Craiova-Bucureşti-Constanţa şi Craiova-Bucureşti-Braşov.

Pe această rută operează curse şi trenul privat Astra Transcarpatic din 2017, produs de industriaşul Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Călători din Arad. Operatorul a lansat curse pe ruta Arad- Bucureşti-Constanţa, cu trenul cu şase vagoane Transcarpatic, ce poate atinge 200 de kilometri pe oră.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul operatorului, în viitorul apropiat, Astra Trans Carpatic va asigura transportul de călători pe relațiile Bucuresti – Titu, Arad-Timisoara, Timisoara – Baia Mare, Bucuresti-Bacau.

Related posts

Anvelopa cu numarul 200 de milioane, produsă de Continental Anvelope Timisoara

Stefana Muresan

Creștere de 7% pentru Sunimprof Rottaprint în S1 2019

Ligia Voro

Orase durabile – Cum pregătim tranziția ?

Stefana Muresan

Leave a Comment