Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centru naţional de radioterapie, inaugurat la Baia Mare. Echipamente de peste 2 mil. euro

Un centru naţional de radioterapie a fost inaugurat miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, clădirea care îl găzduieşte fiind construită din fonduri proprii ale unităţii sanitare, iar echipamentul a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, în cadrul unui proiect cu Banca Mondială.

Compartimentul de radioterapie inaugurat la Baia Mare are 10 paturi, iar personalul medical care deserveşte centrul este format din trei medici specialişti, nouă asistenţi medicali specializaţi în radiologie şi radioterapie şi doi fizicieni, a informat Ministerul Sănătăţii.

Serviciile de radioterapie sunt acordate în sistem ambulator sau în spitalizare continuă, atât pacienţilor din judeţul Maramureş, cât şi din judeţele învecinate.

radioterapie

În cadrul proiectului “Reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar”, finanţat printr-un împrumut de Banca Mondială, Ministerul Sănătăţii a semnat contracte în valoare de 17,9 milioane de euro pentru dotarea cu echipamente specifice de radioterapie a opt centre naţionale, care oferă soluţii complete de asigurare a tratamentului necesar pentru pacienţii care au nevoie de radioterapie.

Contractele pentru dotarea cu echipamente au fost semnate în noiembrie 2017, iar livrarea componentelor a început în iunie 2018. La Spitalul din Baia Mare, instalarea tuturor echipamentelor, în valoare de 2,2 milioane euro, a fost finalizată în august 2018. Instalarea echipamentelor şi punerea în funcţiune a acestora în celelalte şapte centre din ţară se va finaliza până în luna ianuarie a anului 2020, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, se evaluează posibilitatea extinderii programului de dotare cu echipamente şi în alte centre de radioterapie din ţară.

Total
43
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Noi autobuze electrice pe străzile Clujului

Articolul următor

Încep negocierile pentru contractul de construire a autostrăzii Ploieşti-Braşov

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Culturii Maghiare la Oradea

Acest sfârșit de săptămână aduce în Piața Unirii și în Cetatea Oradea, o nouă ediție a evenimentului Zilele…
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
43
Share