Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi autobuze electrice pe străzile Clujului

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca au pus în circulație, de miercuri, 3 aprilie, 11 autobuze electrice Solaris Urbino 12 electric. Prețul unui autobuz este de 2,3 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).

În 2018 au fost puse în circulație 11 autobuze electrice, municipiul Cluj-Napoca fiind primul din România cu transport public “verde”, iar miercuri, 3 aprilie, numărul acestora a fost suplimentat cu 11. Un alt autobuz se află în probe, iar până la sfârșitul lunii iulie vor fi introduse în circulație restul de 18 autobuze electrice din calupul de 30 achiziţionate din fonduri europene.

Autobuzele corespund tuturor normelor europene în domeniu, perioada de garanție pentru ansamblu vehicul fiind de 5 ani sau 500.000 km. Activităţile de întreţinere şi mentenanţă planificată (reviziile) pe perioada de garanţie se vor efectua de către personalul CTP Cluj-Napoca, în atelierele CTP, cu acordarea de asistență tehnică de către reprezentantul de service al furnizorului.

Activităţile de reparații pentru defecte apărute din vina furnizorului pe perioada de garanţie se vor efectua de către furnizor. Toate consumabilele necesare la revizii în perioada de garanție vor fi asigurate de către furnizor pe cheltuiala acestuia (anvelope, filtre de aer, curele de transmisie, filtre și agent frigorific pentru instalaţie de aer condiţionat)

“O treime din transportul public al municipiului este deja electric. Cele 22 autobuze electrice aflate în circulație contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității sistemului de transport public. Prin achiziționarea acestor mijloace de transport public performante și prin programele de prioritizare a transportului în comun – precum benzile dedicate pentru transport în comun și biciclete – urmărim să oferim clujenilor o alternativă modernă, eficientă și calitativă la transportul convențional, cu mașina personală”, transmite Primăria Cluj-Napoca.

Foto: afcebook/Emil Boc

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

KitchenShop, un business 100% românesc, sărbătorește 10 ani de la lansare și o cifră de afaceri de 10 milioane de euro

Articolul următor

Centru naţional de radioterapie, inaugurat la Baia Mare. Echipamente de peste 2 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share