Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mihai Daraban: Cipru, printre cei mai importanți investitori străini în România

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Ciprului, a organizat, marți, 2 aprilie, la hotelul Intercontinental, Forumul de Afaceri România-Cipru, eveniment care a avut loc în marja vizitei Ministrului pentru Energie, Comerț și Industrie al Republicii Cipru, Yiorgos Lakkotrypis. 

Forumul de Afaceri România-Cipru s-a constituit ca o oportunitate pentru mediul de afaceri românesc de a intra în contact direct cu reprezentanți ai unor companii importante cipriote care activează în diferite sectoare economice, precum: consultanță financiară, bancară, audit, contabilitate, servicii juridice comerciale, tranzacții imobiliare.

Mihai Daraban, președintele CCIR,  a subliniat deschiderea cu care sunt întâmpinate interesele antreprenorilor ciprioți de către întregul sistem cameral din țara noastră și, totodată, a apreciat nivelul schimburilor bilaterale: „La nivelul anului 2018, valoarea totală a schimburilor comerciale bilaterale s-a ridicat la cifra de 115 milioane de euro, iar la nivelul schimburilor de servicii cifrele se situează în jur de 202 milioane de euro. În prezent, în România activează 6044 de companii cipriote, valoarea totală a capitalului social subscris fiind de 4,81 milioane de euro. În concluzie, după cum arată și cifrele, Cipru este unul dintre cei mai importanți investitori străini în România”.

H.E.  Dimitris Hatziargyrou, Ambasadorul Republicii Cipru în România, a salutat prezența antreprenorilor din ambele țări la forumul de afaceri: „Am speranța că interacțiunea dintre antreprenori va fi productivă și folositoare în promovarea și fructificarea relațiilor economice care există între țările noastre de secole. (…) Perspectiva de a extinde acestă interacțiune între companiile cipriote și cele românești este în creștere. Însă trebuie să punem mai mult accent pe comerț. România are o economie dinamică care prezintă multe perspective de afaceri”.

Președintele Camerei de Comerț Bilaterale România-Cipru, Nicolas Georghiades, a susținut beneficiile investițiilor în țara noastră în contextul experienței sale de 25 de afaceri în România: „Domenii precum petrol și gaze, turism, agricultură și IT sunt zonele în care cele două state au puncte de interes comune. România oferă un mediu de business foarte competitiv”.

Relațiile româno-cipriote sunt foarte bune, potențate de colaborarea în cadrul UE, de cooperarea economică, precum și de existența unei numeroase comunități românești în Republica Cipru. Între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț și Industrie Cipru a fost semnat un Acord de Cooperare în data de 14 martie 2007. În 2003 a fost înființată Asociația Oamenilor de Afaceri Cipru-România, sub egida Camerei de Comerț și Industrie a Ciprului, iar în 2004 Camera Bilaterală de Comerț și Industrie România-Cipru.

 

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecte de investiţii româno-emirateze în infrastructură, energie și agricultură

Articolul următor

LASTING Software și NEWTEC investesc 600.000 euro în dezvoltarea ecosistemului telecom din Timișoara

Citește și:
Citeste mai mult

Licitație pentru Parcul Industrial Marghita

Vineri, 3 februarie, a fost lansată procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul Industrial Marghita.…
Citeste mai mult

CESAROM a lansat Pro Club

Noua platformă online este dedicată profesioniștilor din domeniul construcțiilor și amenajărilor. Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului CESAROM și…
Zi de Zi știri economice:
Total
4
Share