Industrie

Mihai Daraban: Cipru, printre cei mai importanți investitori străini în România

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Ciprului, a organizat, marți, 2 aprilie, la hotelul Intercontinental, Forumul de Afaceri România-Cipru, eveniment care a avut loc în marja vizitei Ministrului pentru Energie, Comerț și Industrie al Republicii Cipru, Yiorgos Lakkotrypis. 

Forumul de Afaceri România-Cipru s-a constituit ca o oportunitate pentru mediul de afaceri românesc de a intra în contact direct cu reprezentanți ai unor companii importante cipriote care activează în diferite sectoare economice, precum: consultanță financiară, bancară, audit, contabilitate, servicii juridice comerciale, tranzacții imobiliare.

Mihai Daraban, președintele CCIR,  a subliniat deschiderea cu care sunt întâmpinate interesele antreprenorilor ciprioți de către întregul sistem cameral din țara noastră și, totodată, a apreciat nivelul schimburilor bilaterale: „La nivelul anului 2018, valoarea totală a schimburilor comerciale bilaterale s-a ridicat la cifra de 115 milioane de euro, iar la nivelul schimburilor de servicii cifrele se situează în jur de 202 milioane de euro. În prezent, în România activează 6044 de companii cipriote, valoarea totală a capitalului social subscris fiind de 4,81 milioane de euro. În concluzie, după cum arată și cifrele, Cipru este unul dintre cei mai importanți investitori străini în România”.

H.E.  Dimitris Hatziargyrou, Ambasadorul Republicii Cipru în România, a salutat prezența antreprenorilor din ambele țări la forumul de afaceri: „Am speranța că interacțiunea dintre antreprenori va fi productivă și folositoare în promovarea și fructificarea relațiilor economice care există între țările noastre de secole. (…) Perspectiva de a extinde acestă interacțiune între companiile cipriote și cele românești este în creștere. Însă trebuie să punem mai mult accent pe comerț. România are o economie dinamică care prezintă multe perspective de afaceri”.

Președintele Camerei de Comerț Bilaterale România-Cipru, Nicolas Georghiades, a susținut beneficiile investițiilor în țara noastră în contextul experienței sale de 25 de afaceri în România: „Domenii precum petrol și gaze, turism, agricultură și IT sunt zonele în care cele două state au puncte de interes comune. România oferă un mediu de business foarte competitiv”.

Relațiile româno-cipriote sunt foarte bune, potențate de colaborarea în cadrul UE, de cooperarea economică, precum și de existența unei numeroase comunități românești în Republica Cipru. Între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț și Industrie Cipru a fost semnat un Acord de Cooperare în data de 14 martie 2007. În 2003 a fost înființată Asociația Oamenilor de Afaceri Cipru-România, sub egida Camerei de Comerț și Industrie a Ciprului, iar în 2004 Camera Bilaterală de Comerț și Industrie România-Cipru.

 

Related posts

Continental: 15 ani de istorie la Sibiu

Papuc Irina

Ardealul, campionul tăierilor ilegale de lemn

Nora Dumitrescu

Wetterbest a lansat noul mat în piața de învelitori metalice: NEOMAT 30

Ligia Voro

Germanii de la Marquardt Schaltsysteme caută peste 90 de ucenici pentru fabrica din Sibiu

redactia

PMG Sinter, investiție de 10 milioane de euro în Brașov

Stefana Muresan

Emerson are disponibile 200 de locuri de muncă în campusul de la Cluj

Stefana Muresan

Timflow, cel mai avansat sistem de monitorizare prin satelit a transporturilor de buștean

redactia

NTT DATA Romania, parteneriat cu EVW Holding în implementarea soluţiei de industrie SAP DBM

Stefana Muresan

ICE WINE made by Jidvei – Prima recoltă de struguri pentru ”Vinul de gheață”, după șapte ani de așteptări

redactia

Două zile până la evenimentele Transilvania Open 4 Business 2017! 

Ligia Voro

Industria textilă la nivel mondial, o afacere de 154 de miliarde de euro în 2019. Cine sunt cei mai mari importatori și exportatori de haine din lume

Papuc Irina

Grupul Teraplast, ”profitabil în ciuda contextului nefavorabil”

Stefana Muresan

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

redactia

Firmele de mobilier din Ardeal vor să deschidă un centru expozițional

Nora Dumitrescu

Cei mai doriți angajatori din România

Stefana Muresan

Cea mai veche fabrică din Cluj, Remarul 16 Februarie, cifră de afaceri de 73,5 mil. lei, în creştere cu 112%

Stefana Muresan

Teraplast a preluat integral compania Politub

Stefana Muresan

Liviu Bădărău, directorul de vânzări AZOMUREȘ: “Potențialul de consum poate atinge în următorii ani 3 milioane de tone”

Ligia Voro

Se înființează Registrul Laptelui

redactia

BRAȘOVUL, ÎNTRE CERCETARE ȘI TEHNOLOGIE

redactia

Germanii de la Ara Shoes își restructurează producția în România

Nora Dumitrescu

Reprezentanţii a zece mii de firme germane şi austriece din România solicită mai multe măsuri pentru repornirea industriei

Robert Bloancă

Armata vrea 45 de elicoptere produse de Airbus la Ghimbav

Stefana Muresan

Lasselsberger va produce 8 milioane mp de plăci ceramice în România

Nora Dumitrescu

Leave a Comment