Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte de investiţii româno-emirateze în infrastructură, energie și agricultură

Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, s-a întâlnit marți, la Abu Dhabi, cu E.S. Dr. Sultan Al Jaber, ministru de stat în Guvernul Emiratelor Arabe Unite, responsabil de proiecte strategice, tema principală a discuțiilor fiind atragerea de investiții în România, potrivit unui comunicat de presă.

Oficialul emiratez și-a exprimat deschiderea pentru identificarea unor proiecte viabile în domenii de interes comun precum infrastructură, energie și agricultură. În cadrul discuțiilor, s-au stabilit grupuri de lucru și un calendar de întâlniri, astfel încât, în următoarele luni, să se ajungă la lansarea unor proiecte. Următoarea evaluare a stadiului discuțiilor tehnice va avea loc peste o lună.

La întâlnire au participat și reprezentanți ai companiilor emirateze Mubadala, Al Dahra Holding și Masdar City. În aprilie 2018, Dr. Sultan Al Jaber a co-prezidat, alături de ministrul de externe Teodor Meleșcanu, prima sesiune a Comitetului Mixt de cooperare România – EAU.

”Dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu statele Consiliului de Cooperare al Golfului este un obiectiv explicit al Guvernului. În acest context, Emiratele Arabe Unite reprezintă unul din cei mai importanți parteneri din zonă, ca potențial de investiții. Sprijinim consolidarea relațiilor business-to-business între companiile din cele două țări”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Oficialul român s-a aflat în vizită de lucru în EAU în perioada 1-2 aprilie 2019.

Agenda vizitei a mai cuprins întâlniri cu reprezentanți ai Mohammad Omar Bin Haider Holding Group, DP WORLD, Dubai Trade şi Custom Dubai. La întâlnirea cu reprezentanți ai Air Arabia Group, s-a discutat posibilitatea deschiderii unei curse aeriene București-Sharjah până la sfârșitul acestui an.

În 2018, valoarea totală a comerțului bilateral a fost de 356,2 milioane USD, din care 283,9 milioane USD exporturi ale României, iar 72,3 milioane USD importuri din EAU. Principalele categorii exportate de România sunt: produse minerale, lemn și produse de lemn, echipamente electrice, metale comune și instrumente optice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Covasna: Parcul Industrial Câmpu Frumos - peste 4,5 hectare de teren, concesionate

Articolul următor

Mihai Daraban: Cipru, printre cei mai importanți investitori străini în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share