Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tîrgu Mureş: Robotul românesc care ajută firmele să găsească angajați, finanţare de la o firmă din Belgia

Happy Recruiter, firmă de tehnologie din Tîrgu Mures, care a dezvoltat robotul de recrutare Dora, ce ajută firmele să găsească angajați, a primit o investiţie de peste 1 milion de euro de la grupul House of HR din Belgia, potrivit startupcafe.ro.

Robotul Dora vrea să sprijine firmele să îşi simplifice procesul de recrutarea prin identificarea, intervievarea și programarea candidaților la interviuri online sau offline. Dora caută candidați în social media și le adresează întrebările formulate de recrutori.

Îi programează pe candidați la interviuri și îi înlocuiește dacă sunt respinși de recrutori, oferindu-le joburi mai adecvate experienței sau intereselor acestora. Un interviu cu Dora durează de la 3 minute la o medie de 13 minute.
În medie, este nevoie de 5 până la 6 zile pentru ca angajatorul să accepte un candidat după ce acesta a finalizat interviul cu Dora, robotul de recrutare.

Robotul de recrutare a fost lansat la 1 martie 2018.

În primul an, Dora a realizat peste 277.217 de interviuri conform specificațiilor primite de la recrutori. Până în prezent, Dora vorbește engleză, olandeză, română și foarte curând urmează și limba germană.

Dora a fost creată de recrutori pentru a face munca de recrutare mai fericită. Misiunea sa este să îi scape de sarcinile consumatoare de timp, de căutare, selectare CV-uri, screening, de programare a candidaților pentru interviuri și de înlocuire a candidaților.

Robotul adresează candidatului orice întrebări, la fel cum ar face recrutorul și este capabilă să îi programeze interviuri, să trimită memento-uri, pentru ca aceștia să nu rateze interviurile. În plus, Dora înlocuiește automat candidații dacă se retrag sau dacă sunt respinși de companii. Dora este, de asemenea, capabilă să negocieze salariul cu candidatul.

Happy Recruiter are 7 co-fondatori umani cu experiență în domeniul recrutării, Mădălina Nemethi, Raluca Ștefănescu, Dragoș Lup, Liviu Livanu, Andrei Cornea, George Cheteles, Călin Ștefănescu și un robot, Dora.

Valoarea investiţiei făcute de House of HR în firma Tîrgu Mureş nu a fost făcută publică, dar, potrivit CEO-ului companiei, este vorba de o sumă de 6 cifre, notează sursa citată.

House of HR gestionează 9 companii operaționale, 29 de branduri, toate active în domeniul recrutării, plasării de muncitori temporari și de consultanță. House of HR are o rețea de peste 500 de birouri în peste 10 țări și a realizat o cifră de afaceri consolidată de 1,8 miliarde de eruo în 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tânără tratată de leucemie, la Timişoara, cu celule stem primite din Marea Britanie

Articolul următor

Britanicii care au găsit filoane cu aur în Bistrița-Năsăud își restructurează afacerea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share