Agricultura Industrie Mureș Slider

Tractorul agricol românesc TAGRO, omologat de Registrul Auto Român

TAGRO – tractorul agricol românesc, conceput și realizat integral de IRUM Reghin, a fost omologat de Registrul Auto Român. Această omologare certifică înalta calitate a tractorului agricol, care respectă toate standardele europene.

Procesul de omologare a început de anul trecut. Spre sfârșitul anului 2018, TAGRO a fost supus unei serii de încercări statice și dinamice, efectuate de către Departamentul Omologări al RAR București, care au avut un rol important în definirea și optimizarea produsului, în conformitate cu normele impuse de către Uniunea Europeană. Cele peste 45 de rapoarte au fost făcute pe baza testărilor efectuate la sediul din RAR București, dar și în afara țării, la Universitatea din Bologna (IT) și Millbrook Proving Ground (UK).

‚‚În luna aprilie a acestui an, vom începe producția componentelor și vom finaliza noua structură de asamblare a tractorului agricol românesc. În luna iunie vor ieși pe poarta IRUM primele tractoare TAGRO. Pentru ca acest lucru să fie posibil, specialiștii au efectuat numeroase teste pe câmp, la lucru, cu diferite echipamente și accesorii. Companiile din domeniul agricol din România, dar și din străinătate, vor beneficia de acum de un tractor performant, conceput integral în departamentul nostru de cercetare și dezvoltare”, a declarat Mircea Oltean, CEO al companiei IRUM.

În anul 2018, fabrica IRUM a prezentat conceputul original (de la idee până la produsul finit) al noului tractor agricol românesc TAGRO. Proiectul inovator a presupus o investiție totală de peste 4 milioane de euro, iar dezvoltarea prototipurilor a implicat cele mai moderne tehnologii.

TAGRO a primit de la RAR, în urma testelor efectuate, certificatul de omologare de tip asupra întregului vehicul. Specialiștii Registrului Auto Român certifică îndeplinirea cerințelor tehnice și administrative, în raport cu regulamentul pentru vehiculele agricole și forestiere UE nr. 167/2013, cu ultimele modificări aduse de regulamentul delegat UE nr. 2018/830. Cu o cabină etanșă, certificată ROPS (Roll Over Protective Structure) și FOPS (Falling Objects Protective Structure), ce împiedică intrarea prafului în interior, un bord fix înconjurat de dispozitive de control concepute pentru a eficientiza operarea sa, TAGRO poate fi considerat un vector al revitalizării industriei constructoare de vehicule agricole din România.

Din punct de vedere tehnic, TAGRO presupune un sistem de tracțiune integrală 4×4 ce se cuplează electrohidraulic, cu o cutie de viteze cu 12 trepte pentru mersul înainte și 12 pentru mersul înapoi și cu o priză de putere independentă, poziționată în partea din spate. Motorul este Diesel cu 4 cilindri în 4 timpi, pompa de injecție este de tip common rail, cu turbocompresor și intercooler, marca FPT Industrial (Fiat Powertrain Technologies), iar capacitatea cilindrică este de 3.387 cmc și poate dezvolta trei tipuri de putere, în funcție de opțiunea aleasă de client: 86, 95 sau 102 CP. Sistemul hidraulic de servodirecţie oferă confort și încredere sporită schimbărilor de direcție, chiar și atunci când, prin intermediul tiranților pentru cuplare rapidă de categorie II și a cârligului de remorcare reglabil pe înălțime, acesta tractează o remorcă cu o masă maxim tehnic admisibilă de 18.000 kg.

IRUM Reghin este specializată în producția de tractoare agricole și forestiere și a funcționat ca societate de stat până în anul 1999, când a fost achiziționată de MAVIPROD, o companie cu capital privat, integral românesc.

IRUM Reghin a funcționat ca societate de stat până în anul 1999, când a fost achiziționată de MAVIPROD și a devenit o companie cu capital privat, integral românesc. În 2010, Mircea Oltean a decis să dezvolte în cadrul fabricii un nou tractor agricol, intrând astfel într-un sector total nou și diferit față de ce făcuse până atunci, respectiv utilaje forestiere.

Related posts

[Enjoy Transylvania!] Noble Castles, the Architectural Jewels of Yore

Transilvania Business

Primăria Oradea a lansat licitația pentru achiziția a 15 autobuze hibrid

Traian Dan

OKOSH –  un nou concept de Smart Home se lansează pe piața din România

redactia

Vodafone România a lansat o platformă cu conținut despre tehnologie

Traian Dan

Fabrică de mobilă pe 5 hectare la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Producătorul de mezeluri Agra’s din Alba intră din februarie pe piaţa de „ready meal“

redactia

CBRE: Crăciunul începe în noiembrie, odată cu Black Friday

Ionut Oprea

Prezent și viitor în domeniul mașinilor agricole – Agricultura de precizie

Stefana Muresan

Investiții pentru creșterea calității actului medical la Spitalul Județean Mureș

Transilvania Business

UMFST Târgu Mureș va școlariza studenți în Germania

Stefana Muresan

Investiție de 1,8 milioane de euro făcută de Continental la Carei: o nouă stație de epurare a apei

Stefana Muresan

TeraPlast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group 

Ligia Voro

Sibiul primeşte oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 12 februarie

redactia

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj-Napoca, aduce cameriste din Venezuela. Ce salariu se oferă românilor

redactia

Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi restaurată, cel mai mare proiect din acest domeniu din ultimii 30 de ani

Stefana Muresan

În 2020, fermierii campioni pariază tot pe hibrizii de porumb Pioneer®

Ligia Voro

Restaurantele orădene nu mai plătesc chirie pe perioada stării de urgență

Traian Dan

USAMV Cluj va avea fabrică de bere, abator și rețea de magazine

redactia

Peste 200.000 de hectare reunite la evenimentul AGRICULTURA DE PRECIZIE 2019

Stefana Muresan

Directorul general Simex – Dumitru Blaga a fost ales vicepreședinte APMR

Ligia Voro

MG TEC Industry a luat 48 mil. euro de la CEC Bank pentru o fabrică de hârtii igienico-sanitare la Dej

Stefana Muresan

“Duminica în vie – Culesul strugurilor”, la Cramele Recaş – eveniment organizat de Rotary Timișoara Cetate

Stefana Muresan

Două companii IT clujene, în top 10 România

Nora Dumitrescu

A început construirea noii unități Techtex din Maramureș

Nora Dumitrescu

Leave a Comment