Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Divizia de betoane a grupului Pomponio din Alba, cumpărată de irlandezii de la CRH

Producătorul irlandez de ciment CRH a cumpărat di­vizia de betoane a grupului Pomponio din Alba, deţinut de doi acţionari italieni, potrivit surselor din piaţă, citate de Ziarul Financiar.

CRH a preluat astfel activele Pomponio din Alba Iulia, dar şi din Sibiu, Deva şi Turda, unde compania are şase staţii de betoane. Divizia de betoane a generat în 2018 afaceri de 40 de milioane de lei.

Prețul tranzacției nu a fost făcut deocamdată public.

Pomponio este deţinută de Luca Anversa (cu 90% din acţiuni) şi Alberto Tarana (10%). Printre proiectele către care Pomponio a furnizat produse se numără fabrica de bere Albacher (a grupului Romaqua) şi fabrica Star Transmission din Sebeş, divizie a grupului Daimler.

CRH a intrat pe piața românească în 2015, când a preluat fabricile de ciment Lafarge, ca urmare a fuziunii internaționale dintre Holcim și Lafarge. În prezent CRH deține două fabrici de ciment în România și un total de 40 de platforme industriale, unde lucreză 900 de angajați.

Total
17
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi restaurată, cel mai mare proiect din acest domeniu din ultimii 30 de ani

Articolul următor

Romanian Workplace Management Forum are loc pe 16 aprilie la București

Citește și:
Citeste mai mult

Sold out la deschiderea TIFF

“Confort nordic” (regia Hafsteinn Gunnar Sigurosson, Islanda / Germania / Anglia) este prima dintre peliculele proiectate cu casa…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
17
Share