Transilvania Business
Investitii Timiș

“Noua Timişoara”, cu nouă piaţetă pietonală și trafic coborât pe două nivele subterane

Primarul Nicolae Robu a declarat că în zona centrală a oraşului va apărea “noua Timişoara”, un spaţiu în care se vor ridica noi construcţii, o nouă piaţetă pietonală iar traficul rutier va fi coborât pe două nivele subterane.

Robu a anunţat că în acest sens se analizează o soluţie “revoluţionară”, dar va depinde şi de posibilităţile tehnico-financiare realizarea întocmai a proiectului.

“Eu am aplecare de a transforma zonele carosabile în zone pietonale. Se analizează o soluţie care să transforme Piaţa Consiliului Europei într-una pietonală. Tot traficul, în toate direcţiile, să fie subteran. Nu ştim acum dacă, privind lucrurile tehnico-economic pe care nu le putem neglija, aceasta ar fi soluţia cea mai potrivită, dar ar fi extraordinar”, a afirmat Nicolae Robu.

Edilul a menţionat că este vorba despre începuturile valorificării acelei zone, “noua Timişoara ultraspectaculoasă”, unde vor apărea două noi bulevarde cu câte patru benzi – Pictor Victor Zaicu şi Demetriade -, ce vor fi realizate din bugetul local.

“În spaţiul dintre zonele Fructus – fosta tipografie – Baader vor fi construcţiile noi, oraşul nou. Sunt zeci de mii de metri pătraţi care au stat neutilizaţi mult timp, dar acum este şansa ca acolo să se ridice clădiri la noile standarde occidentale, care vor fi mult mai spectaculoase decât dacă se construiau clădiri comune, după tiparele de acum 15 ani”, a explicat Robu.

Piaţa Consiliul Europei, în apropierea căreia se află centrul Openville, unde a început construirea celei mai înalte clădiri din ţară, va fi străbătută de un tunel în care se vor conecta trei magistrale rutiere urbane. Potrivit primarului Robu, în acea zonă se va ridica “noua Timişoară”, după o infuzie de capital privat de 230 de milioane de euro, care a început de aproape trei ani.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Fondatorii Delaco au cumpărat, cu 4 mil. euro, centrul comercial Magnolia din Braşov

Stefana Muresan

Levente Bara – fabrică de produse din miez de nucă, investiţie de 2,5 milioane euro

Stefana Muresan

Clinică-spital Dr. Leahu în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane de euro

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More