Hunedoara Importate Infrastructura Ultimele stiri

Umbrărescu, ”kamikaze”. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva și înregistrează cel mai mare progres pe Centura Bacău

Constructorul român Dorinel Umbrărescu a raportat până acum o pierdere de 20 de milioane de euro pe şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva lot 4 şi continuă să aducă bani de acasă pentru finalizarea lucrărilor, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei. Firmele lui s-au angajat să construiască autostrada cu 40% din preţul estimat de Compania de Drumuri la licitaţie.

 

“Umbrărescu este kamikaze. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva. Până acum a avut pierderi de 20 de milioane de euro”, au spus sursele Economica.

Asocierea Tehnostrade – Spedition UMB a avut cea mai bună ofertă în cadrul licitaţiei de “Proiectare si Executie autostrada Lugoj – Deva, Lot 4”, respectiv 419 milioane de lei, faţă de valoarea estimată a contractului de 1,05 miliarde de lei.

Numai că socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele din târg, iar constructorul român a avut de-a face cu unele probleme pe şantier, care au necesitat soluţii mai scumpe, astfel că a ajuns să lucreze în pierdere.

Umbrărescu a dat asigurări încă de anul trecut că deşi mai este mult de lucru în zona arhi-cunoscutului “deal al liliecilor”, Şoimuş, termenul de finalizare al execuţiei, prevăzut pentru luna august 2019, va fi respectat.

“Procedura tehnică aplicată în zona Dealul Șoimus reprezintă o premieră în România. Mai mult decât atat, în toată lumea mai sunt executate doar trei lucrari de complexitate asemănătoare”, preciza constructorul.

Lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva are în total 22,139 km, iar la acest moment este finalizat în proporție de 95%. Contractul pentru acest lot a fost atribuit pe 29 iulie 2013 asocierii Tehnostrade – Spedition UMB.

Pe de altă parte, Dorinel Umbrărescu a raportat cel mai mare progres pe Centura Bacău care include primii kilometri de autostradă din Moldova.

Spedition UMB a primit ordinul de începere a lucrărilor pe 8 martie şi a raportat doar luna trecută un avans de 10 puncte procentuale pe şantierul primilor kilometri de Autostradă din Moldova. De altfel, acesta este cel mai mare progres de pe şantierele de autostrăzi de la începutul anului.

„Precizăm că în cele trei săptămâni dintr-o lună în care se lucrează în câte două schimburi, programul de lucru este luni – sâmbătă, inclusiv. Pe perioada încetării activităţii în şantier utilajele vor fi garate în puncte special amenajate pentru a fi păzite. Reamintim că lucrările au început în data de 8 martie, cu trei luni mai devreme decât prevedea contractul. Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că Spedition UMB a accelerat faza de proiectare şi a predat proiectul tehnic în trei luni, deşi contractul semnat cu CNAIR la sfârşitul anului trecut prevedea 6 luni pentru această fază”, arată CNAIR.

Sursa foto: Autostrada Lugoj – Deva, lot 4 – Rocklee, membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură

Related posts

Primăria Cluj Napoca începe construcția la patru parkinguri, în același timp

redactia

A fost lansat zborul direct IAȘI-CLUJ. Ruta internă este operată de compania Tarom

Stefana Muresan

Avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania la un preţ de pornire de 5,17 milioane de dolari

Stefana Muresan

O firmă din Parcul Industrial Oradea va da salarii de peste 3.000 de euro

Traian Dan

Oradea, noi contracte de finanţare în valoare de peste 80 milioane de euro, bani europeni

redactia

IMMOFINANZ, raport pentru S1

Transilvania Business

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

redactia

Transportul aerian de pasageri, creștere cu 7,5% în S1

Stefana Muresan

Premiile Galei "PRIA Women in Agriculture", editia 3-a

Stefana Muresan

Platforma Bright Spaces, dedicată domeniului property tech, primește finanțare de 185.000 de Euro pentru dezvoltare și implementare

Papuc Irina

Transilvania Broker de Asigurare, aproape de listare

Stefana Muresan

România s-a situat în 2019 pe primul loc în UE la suprafața cultivată, dar și la producția de porumb boabe și floarea-soarelui

Papuc Irina

S IMMO AG: Friedrich Wachernig’s management contract renewed

Transdara Arad, membru al Grupului Atlassib, a ieşit din insolvenţă

Stefana Muresan

Gigantul Webhelp i-a cumpărat pe clujenii de la Pitech

Nora Dumitrescu

Încă doi executanţi pentru Parcul industrial Săcueni

Traian Dan

Enjoy, Transylvania! A jewel of Romania in the heart of Europe

redactia

Aquaparkul Nymphaea, cel mai tare din România şi Europa de est

Traian Dan

Sibiu: a început prima etapă de vot a proiectelor depuse în programul de bugetare participativă 2019

Papuc Irina

Comisar european: Beneficiarii investiţiilor maghiare în infrastructura sportivă din Transilvania, tinerii indiferent de etnie

redactia

BNR a aprobat noua conducere executivă a CEC Bank

Papuc Irina

Primăria Arad investeşte 57 mil. euro pentru achiziţionarea de tramvaie noi

redactia

Proiectele de afaceri în lifestyle din România, promovate la Cluj

Nora Dumitrescu

Infrastructura care va conecta Clujul se face în pași de melc

Nora Dumitrescu

Leave a Comment