Hunedoara Importate Infrastructura Ultimele stiri

Umbrărescu, ”kamikaze”. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva și înregistrează cel mai mare progres pe Centura Bacău

Constructorul român Dorinel Umbrărescu a raportat până acum o pierdere de 20 de milioane de euro pe şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva lot 4 şi continuă să aducă bani de acasă pentru finalizarea lucrărilor, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei. Firmele lui s-au angajat să construiască autostrada cu 40% din preţul estimat de Compania de Drumuri la licitaţie.

 

“Umbrărescu este kamikaze. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva. Până acum a avut pierderi de 20 de milioane de euro”, au spus sursele Economica.

Asocierea Tehnostrade – Spedition UMB a avut cea mai bună ofertă în cadrul licitaţiei de “Proiectare si Executie autostrada Lugoj – Deva, Lot 4”, respectiv 419 milioane de lei, faţă de valoarea estimată a contractului de 1,05 miliarde de lei.

Numai că socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele din târg, iar constructorul român a avut de-a face cu unele probleme pe şantier, care au necesitat soluţii mai scumpe, astfel că a ajuns să lucreze în pierdere.

Umbrărescu a dat asigurări încă de anul trecut că deşi mai este mult de lucru în zona arhi-cunoscutului “deal al liliecilor”, Şoimuş, termenul de finalizare al execuţiei, prevăzut pentru luna august 2019, va fi respectat.

“Procedura tehnică aplicată în zona Dealul Șoimus reprezintă o premieră în România. Mai mult decât atat, în toată lumea mai sunt executate doar trei lucrari de complexitate asemănătoare”, preciza constructorul.

Lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva are în total 22,139 km, iar la acest moment este finalizat în proporție de 95%. Contractul pentru acest lot a fost atribuit pe 29 iulie 2013 asocierii Tehnostrade – Spedition UMB.

Pe de altă parte, Dorinel Umbrărescu a raportat cel mai mare progres pe Centura Bacău care include primii kilometri de autostradă din Moldova.

Spedition UMB a primit ordinul de începere a lucrărilor pe 8 martie şi a raportat doar luna trecută un avans de 10 puncte procentuale pe şantierul primilor kilometri de Autostradă din Moldova. De altfel, acesta este cel mai mare progres de pe şantierele de autostrăzi de la începutul anului.

„Precizăm că în cele trei săptămâni dintr-o lună în care se lucrează în câte două schimburi, programul de lucru este luni – sâmbătă, inclusiv. Pe perioada încetării activităţii în şantier utilajele vor fi garate în puncte special amenajate pentru a fi păzite. Reamintim că lucrările au început în data de 8 martie, cu trei luni mai devreme decât prevedea contractul. Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că Spedition UMB a accelerat faza de proiectare şi a predat proiectul tehnic în trei luni, deşi contractul semnat cu CNAIR la sfârşitul anului trecut prevedea 6 luni pentru această fază”, arată CNAIR.

Sursa foto: Autostrada Lugoj – Deva, lot 4 – Rocklee, membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură

Related posts

Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA România lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate” în limba germană

Stefana Muresan

Sonaca vine la Bădeni – Cluj cu o investiţie de 8,5 milioane dolari

Transilvania Business

2000 de sălăjeni au acordat prioritate distracției și regulilor de siguranță rutieră

Ligia Voro

Program de finanțare destinat Republicii Moldova. Un ONG cere sprijinul României după ce Chișinăul a ratat ocazia de a solicita 40 de milioane de euro din partea UE

Ion Surdu

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 32: Nakita. Reper în piața echipamentelor de protecția muncii

Florin Marcel

PCF Investment Banking a obținut o finanțare de 7,5 milioane de euro pentru noul proiect Liebrecht & wooD România – al doilea FASHION HOUSE

Papuc Irina

Bucureşti, Cluj şi Timiş- cele mai multe imobile vândute în februarie

Stefana Muresan

Concluziile Imobiliarium: Interesele cumpărătorului de locuințe s-au schimbat

Stefana Muresan

Asocierea Diferit SRL – Lucrări Drumuri și Poduri SA – Dimex 2000 Company SA a câștigat întreținerea drumurilor județene din Bistrița-Năsăud pentru următorii trei ani

Stefana Muresan

Rețeta magiunului de prune Topoloveni, la o vârstă venerabilă

Ligia Voro

The largest leasing transaction ever recorded in the Bucharest office market: development of Groupe Renault Romania's new headquarters in Bucharest

Ionut Oprea

Orange aduce inovaţia 5G la UNTOLD

Ligia Voro

Enel ridică o stație de transformare lângă Timișoara, investiție de 10 milioane de euro

redactia

Două spitale din Transilvania sponsorizate de Hidroelectrica. Compania va finanța un total de 7

Ligia Voro

Noi planuri de dezvoltare la Aeroportul Iasi

Stefana Muresan

COS România asigură peste 30% din vânzările de mobilier Steelcase în CEE

Ligia Voro

Cât fac până la birou și ce își doresc angajaţii din Bucureşti la birou?

Ligia Voro

Investițiile companiilor brașovene, cifrate la aproape 300 mil. euro

Stefana Muresan

2.000 de case cu ieșire la drumuri județene vor avea accesele amenajate

Nora Dumitrescu

Povestea de succes a Start Up Nation există și la Bistrița

Stefana Muresan

Farmacia Myriam Pharma din Cluj, deținută de familia Mureșan, afaceri de 2 mil. de euro

Stefana Muresan

Nearly thousand top projects in Poland worth €120bn

Ionut Oprea

Zeci de firme portugheze sunt interesate de colaborari economice cu Timisoara

Stefana Muresan

Salariile din domeniul HR: România, pe ultimul loc în regiune

Papuc Irina

Leave a Comment