Cluj Investitii

Clujul lucrează la “orașul-satelit” cu 100.000 de locuitori. Investiții de o jumătate de miliard de euro

Cluj Innovation City (CIC), de pe Dealul Lomb, cel mai complex proiect al municipalității clujene, va avea 20.000 de angajați și 100.000 de locuitori și va presupune investiții de o jumătate de miliard de euro, a anunțat, într-un mesaj video, primarul Emil Boc, la Caravana Smart City. El se află în aceste zile la Bruxelles, unde se va semna programul Europa Digitală, scrie Ziua de Cluj.

“Avem aici 100.000 de studenți la 10 universități publice și private – mulți dintre ei angrenați în domeniul tehnologiei, în inovare. Sunt 73 de proceduri digitale implementate de noi în relația cu cetățeanul, care vor contribui la diminuarea surselor de corupție.

Toate vor contribui la diminuarea surselor de corupție, cu cât vom avea mai puține ștampile. Viitorul Clujului este cel digital, de aceea vor trece de la Made in Cluj la Invented in Cluj (de la fabricat în Cluj la inventat în Cluj, n. red.).

Vor dispărea slujbele repetitive și care plictisesc, vor apărea cele de inovare. Pregătim cel mai complex proiect din România de cercetare, inovare și IT, Cluj Innovation City, o investiție de 500 de milioane de euro, pe 200 ha, proprietate a municipalității, care va crea 20.000 de locuri de muncă și unde vor fi 100.000 de locuitori.

Vom atrage fonduri europene, alte fonduri internaționale, dar și participarea mediului de business în acest proiect care va reprezenta viitorul Clujului pentru următorii 10-20 de ani. În paralel vom derula cele trei mari proiecte de infrastructură: centura metropolitană, de 150 de milioane de euro, trenul metropolitan, în afara orașului pe 43 km, și metroul, în interiorul orașului”, a menționat Emil Boc.

Foto: Centru Regional de Excelență pentru Industrii Creative

Related posts

Peste zece milioane de euro, oferta primului investitor pentru un terminal cargo la Sibiu

Stefana Muresan

Businessmenii germani sărbătoresc 10 ani în ritm simfonic

Nora Dumitrescu

Retailerul japonez Miniso intenţionează să deschidă 40 de magazine în România

redactia

Leave a Comment