Transilvania Business
Fonduri Europene Investitii

Peste 4,5 milioane euro, finanțare europeană pentru Odorheiu Secuiesc

ADR Centru
Pe langa scoli, blocuri, centru de varstnici, Municipiul Odorheiu Secuiesc a mai obtinut finantare pentru un proiect dedicat vietii culturale a cetatenilor.
Este cel de-al cincilea contract de finantare semnat in acest an, si al noualea pe POR 2014-2020 pentru acest oras, prin care se aloca peste 4,5 milioane euro pentru realizarea unui centru cultural in incinta bastionului Cetatii Székely Tamadt, precum si pentru reabilitarea infrastructurii stradale aferenta strazii Lacului. Fondurile nerambursabile necesare pentru realizarea proiectului sunt alocate din bugetul regional al POR 2014-2020, Prioritatea de investitii 13 Obiectivul Specific 13.1 – Imbunatatirea calitatii vietii populatiei in orasele mici si mijlocii din Romania.
”In Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana Durabila a Municipiului Odorheiu Secuiesc pentru perioada 2015-2025, se vorbeste despre un municipiu vazut ca centru microregional in zona, care se evidentiaza prin concentrarea capitalului uman – populatia microregiunii reprezinta aproape 40% din totalul populatiei judetului – si ca un nucleu de evolutie pe plan educational, cultural si medical. Intr-o privire de ansamblu, principalele situatii problematice puncteaza tendinta de scadere a populatiei, coroborata cu starea nesatisfacatoare a infrastructurii de drumuri si decalajele inregistrate pe piata fortei de munca. Toate proiectele semnate de noi pentru municipiul Odorheiu Secuiesc, demonstreaza ca Primaria Municipiului si personalul sau sunt dedicati si angajati in atingerea indicatorilor pe care si i-au propus. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii vietii populatiei din municipiul Odorheiu Secuiesc, prin imbunatatirea serviciilor culturale si de recreere si avem convingerea ca acest obiectiv va fi atins”, a declarat  Simion Cretu, director general ADR Centru.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Castelul Wass-Banffy din satul Gilău, restaurat cu fonduri europene

Stefana Muresan

Finantare REGIO de 20 mil. lei pentru infrastructura turistica din Ocna Sibiului

Stefana Muresan

680 de milioane de euro fonduri UE, pentru fermieri, prin PNDR 2020

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More