Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 4,5 milioane euro, finanțare europeană pentru Odorheiu Secuiesc

ADR Centru
Pe langa scoli, blocuri, centru de varstnici, Municipiul Odorheiu Secuiesc a mai obtinut finantare pentru un proiect dedicat vietii culturale a cetatenilor.
Este cel de-al cincilea contract de finantare semnat in acest an, si al noualea pe POR 2014-2020 pentru acest oras, prin care se aloca peste 4,5 milioane euro pentru realizarea unui centru cultural in incinta bastionului Cetatii Székely Tamadt, precum si pentru reabilitarea infrastructurii stradale aferenta strazii Lacului. Fondurile nerambursabile necesare pentru realizarea proiectului sunt alocate din bugetul regional al POR 2014-2020, Prioritatea de investitii 13 Obiectivul Specific 13.1 – Imbunatatirea calitatii vietii populatiei in orasele mici si mijlocii din Romania.
”In Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana Durabila a Municipiului Odorheiu Secuiesc pentru perioada 2015-2025, se vorbeste despre un municipiu vazut ca centru microregional in zona, care se evidentiaza prin concentrarea capitalului uman – populatia microregiunii reprezinta aproape 40% din totalul populatiei judetului – si ca un nucleu de evolutie pe plan educational, cultural si medical. Intr-o privire de ansamblu, principalele situatii problematice puncteaza tendinta de scadere a populatiei, coroborata cu starea nesatisfacatoare a infrastructurii de drumuri si decalajele inregistrate pe piata fortei de munca. Toate proiectele semnate de noi pentru municipiul Odorheiu Secuiesc, demonstreaza ca Primaria Municipiului si personalul sau sunt dedicati si angajati in atingerea indicatorilor pe care si i-au propus. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii vietii populatiei din municipiul Odorheiu Secuiesc, prin imbunatatirea serviciilor culturale si de recreere si avem convingerea ca acest obiectiv va fi atins”, a declarat  Simion Cretu, director general ADR Centru.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Satu Mare: Al treilea pod se licitează din nou. Aproape 150 milioane lei, fără TVA

Articolul următor

Transilvania Train, la a treia ediție, prin patru oraşe medievale: Brașov, Sighişoara, Alba Iulia şi Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share