Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Satu Mare: Al treilea pod se licitează din nou. Aproape 150 milioane lei, fără TVA

Licitația pentru al treilea pod peste râul Someș din Satu Mare a fost reluată. Dacă data trecută valoarea estimată era de 94.003.927 lei fără TVA, și nu s-a prezentat nimeni, acum valaorea a crescut la 141.794.420 lei.

„Podul prevăzut peste râul Someş face legătura între Bd. Independenţei, cartier Gelu de pe malul stâng şi Bd. Henri Coandă de pe malul drept, şi se suprapune peste str. Ştrandului. Podul amplasat în continuarea străzii Ştrandului va prelua o parte importantă din traficul ce se desfăşoară între zona de nord şi zona de sud a municipiului Satu Mare, reducând considerabil traficul actual de pe podul Decebal. Noul pod oferă şi posibilitatea preluării traseului drumului european E 81 care în prezent se desfăşoară pe podul Decebal. Legătura între podul peste Someş şi viaductele prevăzute în continuarea podului cu cele 2 bulevarde (Bd. Independenţei şi Bd. Henri Coandă) se realizează prin intermediul rampelor, delimitate cu ziduri de sprijin. Valoarea estimata a lucrarilor este de 141.794.420,00 lei fără TVA”, se precizează în documentaţie.

Licitaţia de anult recut a fost anulată din cauza faptului că nua fost depusă nicio oferă.

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat că deşi s-au interesat mai multe firme pentru această lucrare, nimeni nu s-a înscris, din cauza faptului că partea documentaţiei care prevede costurile cu muncitorii nu mai este actuală, ca urmare a modificărilor salariilor făcute de Guvern. Practic, proiectul a fost întocmit în anul 2017 pe baza salariilor de atunci, iar între timp Guvernul a majorat foarte mult salariul minim în domeniul construcţiilor. Firmele au solicitat clarificări suplimentare dar tot nu au putut întocmi documentaţia. Ofertele pot fi depuse până în 8 mai.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Smart Connections Party & Networking

Articolul următor
ADR Centru

Peste 4,5 milioane euro, finanțare europeană pentru Odorheiu Secuiesc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share