Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A fost lansat Forumul Român de Diabet

doctor measuring blood sugar young men

A fost lansat Forumul Român de Diabet (FRD), prima platformă care reunește asociații de pacienți, autorități, societăți medicale și reprezentanți ai producătorilor de medicamente cu scopul de a crește nivelul de educație cu privire la diabet, prevenția și îmbunătățirea managementului integrat al persoanelor cu diabet.

În România, una din zece persoane este diagnosticată cu o formă de diabet, iar 11,6% din persoanele diagnosticate sunt internate cel puțin o dată pe an din cauza complicațiilor bolii. Îngrijorător este și faptul că există un nivel scăzut de informare și educare al persoanelor cu diabet zaharat. Faptul că pacienții nu percep gravitatea bolii la nivelul impactului real pe care aceasta îl are asupra stării de sănătate are drept consecință dezvoltarea complicațiilor.

Spre deosebire de alte boli cronice grave, nivelul de informare și educare asupra diabetului ajută în prevenirea apariției afecțiunii și la obținerea unor efecte pozitive dacă tratamentul este administrat la timp.

Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și inițiator al demersului, prof. dr. Romulus Timar, spune că lansarea FRD reprezintă un pas înainte în lupta împotriva diabetului în România, pentru reducerea impactului bolii asupra populației din țara noastră.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

"Lipsa forței de muncă va obliga companiile la automatizare și robotizare"

Articolul următor

Salariul mediu net în construcţii a crescut cu 43%

Citește și:
Citeste mai mult

ABA Crișuri inventariază ihtiofauna

În fiecare an, echipa Apele Române Crișuri se ocupă de inventarierea ihtiofaunei din spațiul hidrografic Crișuri, conform directivelor…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share