Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pregătiri pentru vizita Papei la Şumuleu Ciuc

Altarul în aer liber din şaua muntelui Şumuleu, unde Papa Francisc va oficia liturghia în data de 1 iunie, a intrat într-un proces de renovare, pentru a corespunde cerinţei vizitei papale.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, pontifex.ro, lucrările de modernizare au în vedere repararea tencuielii din incinta altarului şi a podiumului, precum şi extinderea acestuia. Totodată, se vor repara acoperişul construcţiei, care va fi, de asemenea, extins peste suprafaţa întregii scene, dar şi crucea apostolică de deasupra altarului, care prezintă urme de uzură şi degradare.

Sursa citată a mai precizat, citându-l pe superiorul mănăstirii franciscane din Şumuleu Ciuc, Bőjte Mihály OFM, că va fi modernizat şi echipamentul de sunet al altarului şi va fi extins şi spaţiul amenajat pentru preoţi, invitaţi şi pentru presă.

Costurile finale ale investiţiei sunt în curs de evaluare.

Altarul în aer liber din şaua muntelui Şumuleu a fost ridicat în anul 1996, construcţia fiind parţial renovată în 2015-2016, când s-a realizat drenajul şi izolarea acesteia şi s-a reabilitat acoperişul.

De la acest altar, în fiecare an, se oficiază liturghia de Rusaliile Catolice, cu prilejul marelui pelerinaj care are loc în cinstea Fecioarei Maria.

Planurile originale ale altarului au fost întocmite de către preotul franciscan Albert Bartók, detaliile de execuţie fiind realizate de către cunoscutul arhitect ungar Imre Makovecz. La realizarea proiectului de construcţie a contribuit şi arhitectul Ernő Bogos, din Miercurea Ciuc, cel care a efectuat acum planurile de renovare a altarului.

Construcţia se află pe teritoriul mănăstirii franciscane, căreia îi revine rolul de supraveghere şi de întreţinere.

De altfel, pe parcursul anilor, Ordinul Franciscanilor a realizat toate reparaţiile necesare pentru a menţine clădirea într-o stare corespunzătoare.

Între 31 mai şi 2 iunie, Papa Francisc va efectua o vizită apostolică în România şi se va afla în oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

La Şumuleu Ciuc, Suveranul Pontif va veni în data de 1 iunie şi va oficia o liturghie, de la altarul aflat în şaua muntelui Şumuleu, peste 100.000 de persoane înregistrându-se online pentru a participa la acest eveniment.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tarom suplimentează frecvenţa pe ruta Bucureşti – Baia Mare

Articolul următor

Cum a ajuns o companie românească la un nivel de invidiat în business-ul feroviar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share