Real Estate

SVN deschide un birou în România și ținteste top 5 consultanți imobiliari în 2020

- Andrei Sarbu  - SVN deschide un birou în România și ținteste top 5 consultanți imobiliari în 2020

SVN International Corp, una dintre cele mai recunoscute mărci comerciale din imobiliare din Statele Unite ale Americii, a deschis un birou local de consultanță imobiliară care va funcționa sub numele de SVN România. 

Activitatea SVN România va fi coordonată de către Andrei Sârbu (CEO) și Ionuț Nicolescu (Partner), doi consultanți cu o experiență de peste 12 ani în imobiliare și vânzări. Compania va activa pe toate segmentele pieței imobiliare, de la comercial (birouri, retail, logistic, hotelier, terenuri și investment), la rezidențial – proiecte noi, brokeraj de credite, property management și evaluări, urmând să opereze și un birou regional în Cluj – Napoca.

”Piața imobiliară locală trece prin cea mai bună perioadă a sa din ultimul deceniu și există numeroase oportunități. Segmentul rezidențial a înregistrat în primul trimestru o scădere față de perioada similară din anul trecut însă suntem pe un plus de peste 25% față de 2017 în ceea ce privește numărul de tranzacții. Segmentul logistic trece printr-un adevărat boom, cel al spațiilor de birouri și comerciale înregistrează randamente bune iar piața de investment s-a stabilizat la aproximativ un miliard de euro. Pentru 2019 ne-am propus înregistrarea unei cifre de afaceri de patru milioane de euro iar în 2020 avem ca obiectiv să intrăm în rândul celor mai mari cinci companii de consultanță imobiliară din România”, a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN România.

SVN România pornește la drum din poziția de cel mai mare jucător activ pe segmentul rezidențial, fiind consultantul și agentul exclusiv a peste 10 proiecte rezidențiale cu un minimum de 350 de unități fiecare, printre care Aviației Park (Forte Partners), Baba Novac Residence (SIF Moldova), Belvedere Residences (Băneasa Developments), Cosmopolis (Opus Land), Parcului20 (Cordia) sau Soho Unirii (London Partners). Consultanții SVN România au vândut în ultimii ani peste 7.000 de apartamente noi cu o valoare de peste 500 de milioane de euro.

Divizia de property management din cadrul SVN România administrează aproximativ 550.000 de metri pătrați de spații de birouri și peste 1.000 de spații comerciale, printre cei mai importanți clienți ai companiei numărându-se Telekom, Banca Comercială Română și UniCredit Bank.

SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni (Australia, Caraibe, Coreea de Sud, Canada, Mexic, România, Rusia și Statele Unite ale Americii), în care activează peste 1.600 de  consultanți imobiliari și personal administrativ.

”România prezintă cel mai mare potențial din regiune. Spre exemplu, la nivel național sunt încheiate anual sute de tranzacții cu proprietăți mai scumpe de 0,5 milioane de euro, nu doar pe segmentul rezidențial. Iar printr-o comparație cu alte state din Europa Centrală și de Est putem observa că toate segmentele pieței imobiliare prezintă în continuare potențial semnificativ de dezvoltare”, a declarat Rafael Noriega, International Sales Director în cadrul SVN International Corp.

SVN are o istorie de peste 30 de ani și a fost fost implicată în 2018 în tranzacții cu o valoare cumulată de peste 12 miliarde de dolari la nivel global, 62% reprezentând vânzări iar 32% fiind reprezentat de închirieri. Cele mai multe tranzacții de vânzare, 33%, au fost încheiate pe segmentul rezidențial nou, 20% pe segmentul spațiilor de birouri și 19% pe cel al spațiilor comerciale, restul fiind împărțit între segmentele industrial și terenuri. Din punct de vedere al închirierilor, segmentul de birouri a adus 48% din activitate, cel de retial 34% iar cel industrial 16%.

SVN s-a plasat pe poziția a șaptea în cel mai recent studiu Lipsey al celor mai respectate 25 de mărci din imobiliare în Statele Unite ale Americii.

Related posts

World premiere: Globalworth inaugurates the biggest kinetic floor in an office building worldwide

Ionut Oprea

Colliers administreaza Stefan cel Mare Building

Ionut Oprea

Prima cladire din Oregon Park, inchiriata integral

Transilvania Business

IMMOFINANZ, raport pentru S1

Transilvania Business

B | Clinica Medicover in Liberty Technology Park

Rezultate Immofinanz in Romania

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

Dentotal își mută centrul de distribuție la ELI PARK 1

Papuc Irina

Tranzacțiile amânate în România vor duce la o reducere a volumului investițional pe plan local

Papuc Irina

P3 2017 expansion starts with €243 million Spanish portfolio acquisition

Ionut Oprea

IMOTECA: Piața imobiliară se aliniază la standarde occidentale

Nicolae Pop

CEE investment market sets course for new growth frontiers

redactia

România a fost mai dinamică decât regiunea în primul semestru din 2019

Ligia Voro

ODE HAS STARTED PRODUCING IN ITS ESKİŞEHİR FACTORY

Raluca Ursu

Lansare – Vox Technology Park

Transilvania Business

Premier Estate Management, tranzacții de peste 20 mil. de euro

Stefana Muresan

COS România asigură peste 30% din vânzările de mobilier Steelcase în CEE

Ligia Voro

Arad: 15 hale industriale de peste 100.000 mp. vor fi contruite în județ

redactia

Crosspoint Real Estate forms co-operation partnership with Savills in Romania

Ionut Oprea

Mureș: Green Residence face pași spre finish-line și dă consistență brandului Ideal Home (Fomco Imobiliare)

redactia

Coronavirusul a tăiat interesul timişorenilor pentru achiziţii imobiliare

Robert Bloancă

Tetarom aruncă pe piață spații de business de 70 milioane lei

Nora Dumitrescu

Primul ministru maltez vizitează sediul companiei Zacaria

Stefana Muresan

Oana Stănescu, românca de 35 de ani care urmează să schimbe fața New York-ului prin proiectele sale

redactia

Leave a Comment