Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SVN deschide un birou în România și ținteste top 5 consultanți imobiliari în 2020

SVN International Corp, una dintre cele mai recunoscute mărci comerciale din imobiliare din Statele Unite ale Americii, a deschis un birou local de consultanță imobiliară care va funcționa sub numele de SVN România. 

Activitatea SVN România va fi coordonată de către Andrei Sârbu (CEO) și Ionuț Nicolescu (Partner), doi consultanți cu o experiență de peste 12 ani în imobiliare și vânzări. Compania va activa pe toate segmentele pieței imobiliare, de la comercial (birouri, retail, logistic, hotelier, terenuri și investment), la rezidențial – proiecte noi, brokeraj de credite, property management și evaluări, urmând să opereze și un birou regional în Cluj – Napoca.

”Piața imobiliară locală trece prin cea mai bună perioadă a sa din ultimul deceniu și există numeroase oportunități. Segmentul rezidențial a înregistrat în primul trimestru o scădere față de perioada similară din anul trecut însă suntem pe un plus de peste 25% față de 2017 în ceea ce privește numărul de tranzacții. Segmentul logistic trece printr-un adevărat boom, cel al spațiilor de birouri și comerciale înregistrează randamente bune iar piața de investment s-a stabilizat la aproximativ un miliard de euro. Pentru 2019 ne-am propus înregistrarea unei cifre de afaceri de patru milioane de euro iar în 2020 avem ca obiectiv să intrăm în rândul celor mai mari cinci companii de consultanță imobiliară din România”, a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN România.

SVN România pornește la drum din poziția de cel mai mare jucător activ pe segmentul rezidențial, fiind consultantul și agentul exclusiv a peste 10 proiecte rezidențiale cu un minimum de 350 de unități fiecare, printre care Aviației Park (Forte Partners), Baba Novac Residence (SIF Moldova), Belvedere Residences (Băneasa Developments), Cosmopolis (Opus Land), Parcului20 (Cordia) sau Soho Unirii (London Partners). Consultanții SVN România au vândut în ultimii ani peste 7.000 de apartamente noi cu o valoare de peste 500 de milioane de euro.

Divizia de property management din cadrul SVN România administrează aproximativ 550.000 de metri pătrați de spații de birouri și peste 1.000 de spații comerciale, printre cei mai importanți clienți ai companiei numărându-se Telekom, Banca Comercială Română și UniCredit Bank.

SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni (Australia, Caraibe, Coreea de Sud, Canada, Mexic, România, Rusia și Statele Unite ale Americii), în care activează peste 1.600 de  consultanți imobiliari și personal administrativ.

”România prezintă cel mai mare potențial din regiune. Spre exemplu, la nivel național sunt încheiate anual sute de tranzacții cu proprietăți mai scumpe de 0,5 milioane de euro, nu doar pe segmentul rezidențial. Iar printr-o comparație cu alte state din Europa Centrală și de Est putem observa că toate segmentele pieței imobiliare prezintă în continuare potențial semnificativ de dezvoltare”, a declarat Rafael Noriega, International Sales Director în cadrul SVN International Corp.

SVN are o istorie de peste 30 de ani și a fost fost implicată în 2018 în tranzacții cu o valoare cumulată de peste 12 miliarde de dolari la nivel global, 62% reprezentând vânzări iar 32% fiind reprezentat de închirieri. Cele mai multe tranzacții de vânzare, 33%, au fost încheiate pe segmentul rezidențial nou, 20% pe segmentul spațiilor de birouri și 19% pe cel al spațiilor comerciale, restul fiind împărțit între segmentele industrial și terenuri. Din punct de vedere al închirierilor, segmentul de birouri a adus 48% din activitate, cel de retial 34% iar cel industrial 16%.

SVN s-a plasat pe poziția a șaptea în cel mai recent studiu Lipsey al celor mai respectate 25 de mărci din imobiliare în Statele Unite ale Americii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programul Made in Romania și-a desemnat cele 50 de companii semifinaliste

Articolul următor

Neştiuta „Deltă” a Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share