Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania bistrițeană Datacor caută constructor pentru fabrica de 3,6 mil. lei

Compania bistrițeană Datacor caută constructor pentru facilitățile de producție gândite în Parcul Industrial Bistrița Sud. Execuția a fost scoasă la licitație, pentru că investiția este realizată cu finanțare din fonduri europene, scrie BistritaBusiness.

Până în 24 aprilie la ora 12.00, constructorii interesați sunt așteptați cu oferte la sediul Datacor din Bistrița, valoarea estimată a contractului fiind de 3,6 milioane lei (TVA inclus).

Compania Datacor, controlată de frații Bogdan și Cristian Bilegan, este furnizor de echipamente, soluții și servicii pentru industriile IT și telecom. După inaugurarea fabricii din parcul industrial, firma va deveni și producător de cabluri de legătură și conectică de fibră optică. Prin proiect, cu o valoare totală de 6,88 milioane lei, Datacor și-a propus construcția fabricii, dotarea cu utilaje specifice producției de cabluri optice sau ansambluri cu conectori, creșterea cifrei de afaceri cu minimum 15% pe următorii 5 ani, certificarea a 3 sisteme de management (calitate, inovare, mediu) și creșterea productivității muncii cu minimum 15% în următorii 7 ani.

“Vom reloca la Sărata toată activitatea noastră, inclusiv ceea ce facem acum. Vom fi acolo o echipă de aproximativ 60 de persoane, cu 20 peste numărul actual de angajați. În noua fabrică vom produce patchcorduri, pigtailuri și rame de distribuție fibră optică. Sună tehnic, dar mai pe românește vorbim de cabluri de legătură și conectică de fibră optică” spunea, în 2018, Cristian Bilegan, unul dintre acționari.

Datacor a concesionat o parcelă de 2800 mp în parcul industrial.

Din 2002, compania este furnizor de servicii și produse pentru industriile IT și telecom, având ca parteneri companii consacrate la nivel mondial. În 2017, afacerea a rulat cca 5,56 milioane euro, cu un profit net de 1,45 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

"Mega-proiect" de 42 mil. euro, fonduri europene, în bazinul hidrografic Mureş

Articolul următor

Peste 100 de medici specialiști de top din lume, reuniți la Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share