Alba Arad Fonduri Europene Hunedoara Investitii Slider Ultimele stiri

“Mega-proiect” de 42 mil. euro, fonduri europene, în bazinul hidrografic Mureş

Un “mega-proiect”, în valoare de 42 de milioane de euro, va fi implementat, cu fonduri europene, pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Arad în vederea măririi gradului de protecţie împotriva inundaţiilor în bazinul hidrografic Mureş, a anunţat joi, la Alba Iulia, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, potrivit Agerpres.

Acesta a menţionat că, la nivel naţional, sunt 49 de proiecte finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), care au fost împărţite în două loturi, în număr de 17, respectiv 32 de proiecte pentru care urmează să fie demarate procedurile.

În prima serie de 17 proiecte se află, potrivit ministrului, şi un “mega-proiect” intitulat “Mărirea gradului de protecţie împotriva inundaţiilor în bazinul hidrografic Mureş, prin ridicarea clasei de importanţă a infrastructurii existente de apărare pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Arad”.

“Este un proiect pe care Uniunea Europeană îl finanţează având în vedere bazinul hidrografic al râului Mureş, nu numai strict râul Mureş, ci şi afluenţii. (…). Valoarea totală estimată a obiectivului de investiţii este de 194 milioane lei, circa 42 milioane de euro, din care pe raza judeţului Alba avem suma de 92 milioane lei, adică circa 20 milioane de euro”, a declarat Deneş.

Ministrul a mai precizat că pe 23 aprilie va fi aprobat studiul de fezabilitate, după care începe procedura care va duce la semnarea cererii de finanţare, undeva în luna iunie.

“Până la sfârşitul anului 2019, terminăm cu partea de proceduri, (…), iar în primăvara anului 2020, începe să lucrăm pe acest ‘mega-proiect'”, a susţinut Ioan Deneş.

El a explicat că zona de interes a proiectului vizează 55 de kilometri de diguri pe râul Mureş, pe tronsonul aval oraşul Ocna Mureş, judeţul Alba, până la Ususău, judeţul Arad, precum şi pe râul Tîrnava Mare, zona municipiului Blaj, judeţul Alba.

În Alba, lucrările propuse se vor executa pe raza localităţilor Ocna Mureş, Blaj, Vinţu de Jos, Vurpăr, Şibot şi Sărăcsău, unde va fi supraînălţat digul pe o lungime de 26 de kilometri, urmând să se realizeze dig nou pe 2 kilometri.

Ministrul Apelor şi Pădurilor a inspectat, joi, obiectivele afectate de inundaţii în vara anului trecut în două comune din Alba, Ighiu şi Cricău, şi a avut o întâlnire de lucru cu primari din judeţ.

Related posts

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Sistemul de verificare a medicamentelor, operațional peste două zile

redactia

Munții Apuseni se cer în programul de investiții teritoriale integrate

Nora Dumitrescu

Opt bazine didactice de înot vor fi construite în Bihor

redactia

Elevii de la școli din Cluj învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Ligia Voro

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

Pace pe autostradă. Se reiau lucrările pe lotul Câmpia Turzii – Chețani

Nora Dumitrescu

Aplicația Visit Maramureș, lansată la București

Nora Dumitrescu

500 mil. USD pentru companiile cu capital românesc, prin Smart Start USA

redactia

Inaugurare TRC Park Cluj, etapa I

Ionut Oprea

Sibiu – adding flavour to Europe

Stefana Muresan

Mecanicul Anului în România este din Cluj

Nora Dumitrescu

„Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade” are loc pe 19 noiembrie la București

Papuc Irina

Restricții de circulație pe Valea Oltului în perioada 7 – 15 octombrie

Ligia Voro

Start-Up Nation: Banca Transilvania oferă credite punte şi pachet de servicii antreprenorilor

Stefana Muresan

Azerii de la Socar vor să opereze şase dintre benzinăriile Aral din Timişoara, Arad şi Sibiu

Robert Bloancă

Laptele crud de măgăriță, mină de aur pentru doi bihoreni

Traian Dan

Digital Nation lansează programul „Profesor în Online” pentru cadre didactice

Traian Dan

Golfstore – magazinul pasiunii tale

Ligia Voro

Medisprof Cancer Center din Cluj-Napoca, investiție de 14 mil. euro, aşteaptă să intre în con­tract cu Casa pe centrul de radioterapie

redactia

Corina Crețu: “Am degrevat bugetul naţional de 3 miliarde de euro“

redactia

România, a doua cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III

redactia

Daimler își extinde rețeaua globală de producție remanufactură prin deschiderea unei noi facilități de remanufacturare în România

redactia

Două zile până la evenimentele Transilvania Open 4 Business 2017! 

Ligia Voro

Leave a Comment