Transilvania Business
Alba Investitii

Alba Iulia și-a dublat suprafața de intravilan, în 20 de ani

Alba Iulia și-a dublat suprafața de teren intravilan, în 20 de ani. Potrivit Institutului Național de Statistică, din 1997 până în 2017, perioadă în care sunt disponibile datele, orașul a crescut de la 1.793 de hectare la 3.953 de hectare, adică de 2,2 ori, potrivit Alba24.ro.

Același lucru s-a întâmplat la Sebeș. Suprafața orașului a crescut de aproape trei ori, de la 555 de hectare la 1.543. Și la Cugir, Ocna Mureș, Câmpeni, Teiuș, dar și la Blaj, intravilanul orașelor a crescut semnificativ în perioada menționată. În alte zone, cum ar fi la Baia de Arieș, același indicator s-a redus drastic.

Se poate remarca o legătură între creșterea dimensiunilor orașelor și dezvoltarea economică a acestora. Apariția de noi zone de dezvoltare este proporțională cu puterea de cumpărare a cetățenilor.

Pe de altă parte, orașele au fost dispuse să accepte această creștere a suprafețelor de intravilan și din motive de impozitare.

Comentarii

Comentarii

Related posts

CJ Sibiu: Un producător chinez de jucării, interesat să deschidă o fabrică în Europa

redactia

Care sunt cele mai importante șantiere din Oradea

Stefana Muresan

Bancă naţională de sânge, plasmă umană şi celule stem – parteneriat public-privat. Venituri semnificative pentru investitor

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More