Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Singurul oraş cu tren de mare viteză de 160 km/h vrea să mai cumpere 28 de tramvaie

Anul acesta vor fi contractate încă 28 de tramvaie moderne la Arad, după cele şase deja cumpărate, care circulă pe aproape 40 de kilometri de şine modernizate în ultimii patru ani.

La Arad, în ultimul deceniu, banii europeni au plătit modernizarea drumurilor, a canalizărilor, a unităţilor de învăţământ sau a iluminatului public.

Administraţia locală din Arad îşi propune să atragă anul acesta fonduri europene de peste 140 de milioane de euro, pentru a continua modernizarea oraşului, informează Digi24.

Primăria Arad vrea să mai cumpere 28 de tramvaie moderne, după cele şase deja cumpărate, care circulă pe aproape 40 de kilometri de şine modernizate în ultimii patru ani.

„Avem cel mai mare proiect din ţară, 49 de milioane de euro, care înseamnă încă un pod peste râul Mureş, care înseamnă tramvaie noi, care înseamnă autobuze noi, care înseamnă reabilitări de şcoli”, spune Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Tot la capitolul realizări, administraţia contabilizează şi dublarea reţelei de canalizare menajeră, dar şi modernizarea a 80% din grădiniţele, şcolile şi liceele din oraş. Aradul se mândreşte cel mai mult cu reţeaua de drumuri şi legăturile cu autostrăzile.

”Suntem singurul oraş conectat la reţelele europene, suntem singurul oraş care are tren de mare viteză de 160 km/h, suntem singurul oraş care are o gară modernă, suntem singurul oraş care în acest moemnt are la dispoziţie trei mii de locuri de muncă pentru cetăţeni”, spune Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un medic bihorean activează la 80 de ani

Articolul următor

Înghețata Napoca se produce din nou în țară, după o pauză de cinci ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share