Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Înghețata Napoca se produce din nou în țară, după o pauză de cinci ani

Grupul anglo-olandez Unilever a început să producă îngheţata Napoca la Suceava, în fabrica Betty Ice preluată recent de la antreprenorul Vasile Armenean. Astfel, brandul românesc a redevenit ”made in România” după cinci ani de pauză, scrie Ziarul Financiar.

Unilever anunţa în 2014 că va muta producţia îngheţatei Napoca de la Cluj peste graniţă. Compania prezentă pe piaţa locală cu activităţi de producţie şi distribuţie de bunuri alimentare şi nonali­mentare a realizat brandul românesc într-una dintre fabricile proprii, respectiv cea din Bulgaria după ce în România realiza îngheţata în fabrica Fries­landCampina.

Producţia s-a mutat în momentul în care Friesland a decis că va consolida producţia, astfel că nu au mai avut loc pentru îngheţata Napoca. De altfel, Unilever a preluat brandul de îngheţată Napoca în 2009 chiar de la Friesland Campina. Tranzacţia a presupus preluarea brandului şi a distribuţiei acestuia în comerţul local.

Preluarea recentă a fabricii de la Suceava a Betty Ice a însemnat pentru Unilever nu doar consolidarea poziţiei pe piaţa de îngheţată din România, ci şi posibilitatea de a readuce Napoca în România ca producţie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Singurul oraş cu tren de mare viteză de 160 km/h vrea să mai cumpere 28 de tramvaie

Articolul următor

Sibiul se pregătește să devină cel mai sigur oraș din Europa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share