Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul se pregătește să devină cel mai sigur oraș din Europa

Desfăşurări de forţe fără precedent au loc la Sibiu în acest week-end când sute de oficiali de la Bucureşti, din cadrul MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, au venit în oraşul care va găzdui Summitul UE din 9 mai, scrie Tribuna.

Autorităţile anunţă faptul că la nivelul conducerilor instituțiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională – MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP – a fost constituit Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019”.

Oficialii au transmis faptul că fiecare instituţie, în limitele competențelor prevăzute prin lege, a stabilit și a adaptat măsurile de securitate, necesare bunei derulări a evenimentelor din 9 mai 2019, astfel încât să permită desfăşurarea în condiții normale a activităților cotidiene din Sibiu și fără să impună restricții deosebite.

Având în vedere importanţa evenimentului, prezenţa şefilor de stat şi de guvern, precum şi a oficialilor europeni, Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” a organizat ședințe periodice de lucru, atât în București, cât și în Sibiu, la care au participat şi autorităţile locale.

O astfel de întâlnire, cu caracter tehnic, la care au participat reprezentanţi din MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, a avut loc sâmbătă, la Sibiu, când au fost analizate în detaliu, la faţa locului, măsurile de securitate ce se impun pentru un astfel de eveniment.

Potrivit autorităţilor, Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” a dimensionat acţiunile ce vor avea loc în Sibiu, astfel încât viaţa sibienilor să se desfăşoare normal, în oraşul care va găzdui cel mai important eveniment din perioada în care România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Înghețata Napoca se produce din nou în țară, după o pauză de cinci ani

Articolul următor

Cinci ofertanți pentru contractul național de achiziție a autobuzelor electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share