Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci echipe studențești, calificate în finala Digital AgriChallenge

Pentru finala Digital AgriChallenge (DAC), care va fi găzduită în 26 aprilie de Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate Cluj, s-au calificat cinci echipe formate doar din studenți.

Concursul național destinat studenților a ajuns la final, iar după etapa de selecție, jurizarea va avea loc la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate Cluj.

Pentru finala Digital AgriChallenge (DAC), care va fi găzduită în 26 aprilie de Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate Cluj, s-au calificat cinci echipe formate doar din studenți. Trei sunt de la Universitatea de Științe Agricole (USAMV) Cluj – Facultățile de Agricultură; Zootehnie și Biotehnologii; Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală, două de la Universitatea de Științele Vieții Ion Ionescu de la Brad Iași.

Prima ediție a concursului a fost lansată în acest an de USAMV, în parteneriat cu AgroVIR, furnizor de soft specializat pentru managementul fermelor. Scopul programului este să faciliteze networking-ul și să permită studenților dobândirea de abilități practice și competitive, care, împreună cu educația teoretică, să se transforme într-o formare valoroasă și aplicabilă.

La prima ediție a competiției din România s-au înscris 33 de echipe, adică 120 de studenți, care și-au testat atât cunoștințele în domeniile agricol și  management, cât și abilitățile digitale, utilizând softul AgroVIR pentru managementul fermelor.

Echipe formate din 3-4 membri au luat decizii manageriale și au rezolvat problemele întâlnite în viața unei exploatații agricole, într-un mediu online simulat. În timpul etapei de selecție, cele mai bune cinci echipe au fost admise la Academia DAC, desfășurată pe parcursul a două zile (25-26 aprilie).

În cadrul academiei, echipele participă la prezentări profesionale, training-uri de pregătire și ateliere, beneficiind de asistența unor lideri de companii și specialiști recunoscuți, pentru a se pregăti pentru finală. Misiunea lor este să prezinte un plan de dezvoltare pentru o companie agricolă existentă, care să sporească rentabilitatea și competitivitatea afacerii.

Compania țintă pentru acest an este grupul Axios. În timp ce facilitează dezvoltarea profesională și personală, Acamedia DAC oferă și o platformă, pe care studenții talentați și proactivi pot stabili legături cu actorii de pe piață, fermele și întreprinderile care caută tineri talentați și dornici de muncă.

În finala din 26 aprilie, un juriu va decide echipa câștigătoare, care va fi recompensată un premiu de 2.500 de euro. La ceremonie vor participa și numeroși membri ai comunității academice a USAMV. În deschiderea ceremoniei, rectorul Cornel Cătoi, va sublinia importanța educației antreprenoriale bazate pe experiențe practice, promovată de universitate, în formarea viitorilor lideri din România în agribusiness.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consiliul Județean (CJ) a decis să intre în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca (PCN) și șapte comune învecinate pentru realizarea trenului metropolitan.

Clujul se asociază cu opt localități pentru trenul metropolitan

Articolul următor

Co-fondatorul Shazam, Dhiraj Mukherjee, speaker principal la Bucharest Tech Week

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share