Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Daniela Blidărean, un deceniu de antreprenoriat de succes  

Una dintre cele mai apreciate femei de business din Cluj-Napoca, Daniela Blidărean şi-a pus amprenta pe mediul de afaceri din zonă, prin tenacitatea cu care şi-a manageriat timp de 22 de ani firmele deţinute în diferite domenii de activitate. Femeie, mamă, manager, Daniela Blidărean ne-a destăinuit câteva dintre secretele unei vieţi pline, într-un interviu exclusiv în revista noastră.

 

Sunteţi manager de carieră, care este povestea femeii din spatele omului de afaceri?

Am început să lucrez în zona de business acum 22 de ani, când am dorit să testez şi să aplic studiile celei de-a doua facultăţi pe care am făcut-o, Logistica afacerilor americane, prin Centrul „Mihai Eminescu” la Bucureşti. La acea vreme nu erau prea multe facultăţi şi şcoli în domeniul de management. Eu terminasem Academia de Educaţie Fizică şi Sport la Bucureşti, atunci era unica facultate în domeniu din ţară. Ţinând cont că am practicat atletism de performanţă foarte mulţi ani şi am visat să fiu o mare antrenoare, mi-am dorit să completez aceste studii cu partea de management. Mă gândeam atunci să am studiile necesare ca să pot fi şi managerul unei baze sportive şi ştiam că fără partea de management nu puteam face acest lucru. Să spunem că am avut curajul de a-mi dori să devin manager pentru a-mi demonstra că şi noi, femeile, putem fi oameni valoroşi şi avem capacităţi deosebite pentru conducerea şi administrarea unei societăţi. Mai mult de atât, am avut curajul de a lucra în mare parte cu asociaţi din Italia, lucru care mi-a adus un plus de cunoştinţe, ei venind dintr-o ţară occidentală cu vechime în dezvoltarea şi iniţierea de noi afaceri in diverse domenii. Experienţa mi-a îmbogăţit partea profesională şi cunoştinţele de limba italiană pe care a trebuit sa o profesionalizez pe drumul carierei mele, ţinând cont că discuţiile purtate erau de natură tehnică şi nivel de business. Aveam şi un rol important de a reprezenta cu onoare şi mândrie ceea ce înseamnă România şi noi, româncele, intelectual şi moral, nu doar frumuseţea care ni se atribuie. Recunosc că nu a fost uşor, femeie fiind, dar mă bucur că am reuşit, cred eu, să fiu luată în serios şi să demonstrez că se poate.

 

În ce proiecte de business v-aţi implicat în aceşti ani de activitate?

Am administrat, condus sau am făcut parte ca asociat din firme private cum ar fi SC Gerva SRL pe zona de IT, B2B Consult SRL, firma de consultanţă Italia-România, Rosolution SRL cu soluţii de business pentru Italia, Megabyte SRL, vânzare calculatoare şi piese pentru calculatoare, reprezentanţa în România a Megabyte SPA Italia, Divina Ilusion SRL – cofetăria Maya din Cluj, Davide House SRL, agenţie imobiliară. În mare parte din aceste societăţi, am avut norocul de a avea asociaţi italieni de un calibru mare care au demonstrat interes şi seriozitate pentru a intra pe piaţa românească.

În acest moment conduc RIR Accesorii SRL, o companie dinamică din industria fashion&confecţii, înfiinţată în 2014, reprezentanţa din România a firmei italiene Real Stampi SRL cu peste 50 de ani experienţă în producerea nasturilor şi accesoriilor pentru haine, având colaboratori de marcă mondială din domeniul fashion. Produsele noastre sunt exclusiv italiene, pe baza unor tendinţe trasate de unii dintre cei mai importanţi stilişti ai momentului, cu materiale de cea mai bună calitate.

 

Daţi-ne mai multe amănunte despre acest business.

Real Stampi SRL este şi asociat al firmei din România, o fabrică de renume în Italia, are un unic asociat, domnul Fratus Andrea, un tânăr dinamic şi foarte ambiţios. Împreună încercăm să aducem şi produse de calitate şi deosebite pe piaţa românească, cu o colaborare între ţările noastre cât mai fructuoasă şi serioasă. Fabrica Real Stampi produce accesorii de modă pentru cele mai mari mărci de modă din Italia şi din lume. Sunt, de asemenea, faimoşi pentru personalizarea nasturilor şi a altor accesorii produse de noi, la cerinţele clientului. Nu în ultimul rând, oferind clienţilor cataloage cu produse noi, create de un designer deosebit cu care suntem în colaborare, adaptate în fiecare an la moda actuală şi la cerinţele tot mai exigente ale clienţilor de elită pe care îi avem. Pot afirma că fabrica noastră se diferenţiază de cei din domeniu prin calitatea deosebită şi finisajul accesoriilor produse, unicitatea lor pentru clienţii de elită şi personalizarea acestora în funcţie de dorinţa clienţilor. Fabrica deţine, de asemenea, toate sectoarele de producţie. Avem un număr de 15.000 de produse de bază, care se fac în cel puţin 26 de culori de metal, dar şi produse care se pot vopsi la cererea clientului. Avem o gamă extinsă de culori pastel şi transparente din care clientul poate alege ce culoare doreşte. În România am reuşit să avem colaborări în acest moment cu cele mai renumite fabrici producătoare de îmbrăcăminte, fabrici şi producători din toată ţara. Pe viitor ne dorim extinderea portofoliului de clienţi în toate zonele ţării şi colaborarea cu cât mai mulţi clienţi noi.

 

Contact RIR Accesorii: Daniela Blidărean, tel. 0761086249, email: office@riraccesorii.com. Mai multe informaţii, cataloage de sezon: www.riraccesorii.com

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Artiștii români deschid show-ul pe scena principală la Electric Castle 2019

Articolul următor

Dunwell: Un nou record pe piața imobiliară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share