Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fungicidul Zorvec, lansat pe piața românească de Corteva Agriscience

 Corteva Agriscience a lansat pe piața din România cel mai nou fungicid al companiei, Zorvec, produs inovator care se poate aplica cu succes la cultura de cartof și vița-de-vie. Evenimentul a avut loc în 10 aprilie, la Hotel Alpin din  Poiana Brașov.

 

„Este o zi foarte mare pentru Compania Corteva Agriscience deoarece suntem în mijlocul fermierilor, partenerilor de distribuție care își derulează activitatea în zona viței-de-vie și a cartofului, două culturi extraordinar de importante pentru România și nu numai. Începând cu această lansare, cartoful și vița-de-vie devin două culturi foarte importante pentru Compania Corteva”, a precizat Maria Cîrjă, director de marketing pentru România și Republica Moldova, Corteva Agriscience.

Fungicidul Zorvec, cu substanţa activă oxathiapiprolin, poate fi folosit cu precădere la culturile legumicole, viţa-de-vie, cartofi şi alte culturi speciale. Pentru cultura cartofului, în ce privește combaterea manei, Corteva Agriscience vine cu fungicidul Zorvec Enicade NZeb, iar în ce privește cultura vitei-de-viei, fungicidul Zorvec Zelavin Bria.

„Această nouă moleculă, care stă la baza celor două produse, în opinia noastră, fără exagerare, vor fi cele mai performante fungicide în controlul manei, din toate punctele de vedere, începând de la mod de acțiune, până la cele mai mici amănunte, respectiv protecția lăstarilor tineri”, a spus Jean Ionescu, director general pentru România și Republica Moldova, Corteva Agriscience.

Cele două fungicide, Zorvec Enicade și Zorvec Zelavin au fost prezentate de către specialiștii Corteva Agriscience Olivier Courey și Jan-Dries Luijks, care au punctat soluțiile invoatoare pentru combaterea manei la cartof și vița-de-vie.

Despre performanțele fungicidului Zorvec a vorbit și Adrian Teban, director tehnic Corteva Agriscience, care a subliniat câștigul pe care fermierii îl pot avea folosind produsul Zorvec în ce privește combaterea manei la cartof și vița-de-vie.

 „Un fermier mai puțin experimentat se întreabă, probabil: ce face acest Zorvec? În primul rând vorbim de două, trei zile în plus de protecția culturii, la cartofi, și o protecție în plus de 10-14 zile la vița-de-vie, ceea ce reprezintă un lucru extraordinar. Dacă gândim cu toții inginerește, în loc de 7 zile, intrăm la 10 zile la tratament, iar cu trei tratamente, înseamnă 30 de zile. La un standard folosit până acum, avem nevoie de patru tratamente, deci am câștigt un tratament. Cum un tratament în medie înseamnă undeva la 300-400 de lei, ori 100 de hectare, sunt 30.000 de lei pe care i-am economisit și pe care îi putem investi în altceva”, a precizat Adrian Teban.

 Fermierii vor avea parte de  produsul Zorvec la finele lunii aprilie, când va putea fi achiziționat de la partenerii Corteva, prețul produsului pentru un tratament la hectar fiind de 240 lei la cartof, 315 lei la vița-de-vie, după cum afirmă Jean Ionescu.

 „Produsele vor fi la partenerii noștri de distribuție începând cu data de 24 aprilie. Pachetul comercial Zorvec este pentru patru hectare la viță-de-vie, respectiv 5 hectare la cartof. Dacă avem cantitate mare, răspunsul este nu. Este o cantitate foarte mică pe care nu știm cum să o împărțim. Dorim ca fermierii să vadă produsul, să respecte tratamentele consecutive, în sensul că două tratamente consecutive îl elimină pe cel de al treilea. Zorvec este varianta cea mai bună pentru fermieri, două tratamente consecutive Zorvec nu mai necesită un alt tratament la mană, fără să mai punem la socoteală și performanțele acestui produs care nu are competitor în ceea ce privește performanța”, a concluzionat Jean Ionescu.

 

 

 

Total
76
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Contractul pentru un nou lot al Autostrăzii de Centură București, semnat de CNAIR

Articolul următor

Producătorul francez Lacoste vinde fabrica din Sibiu uneia dintre cele mai mari companii de textile și îmbrăcăminte din lume

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
76
Share