Agricultura

Fungicidul Zorvec, lansat pe piața românească de Corteva Agriscience

 Corteva Agriscience a lansat pe piața din România cel mai nou fungicid al companiei, Zorvec, produs inovator care se poate aplica cu succes la cultura de cartof și vița-de-vie. Evenimentul a avut loc în 10 aprilie, la Hotel Alpin din  Poiana Brașov.

 

„Este o zi foarte mare pentru Compania Corteva Agriscience deoarece suntem în mijlocul fermierilor, partenerilor de distribuție care își derulează activitatea în zona viței-de-vie și a cartofului, două culturi extraordinar de importante pentru România și nu numai. Începând cu această lansare, cartoful și vița-de-vie devin două culturi foarte importante pentru Compania Corteva”, a precizat Maria Cîrjă, director de marketing pentru România și Republica Moldova, Corteva Agriscience.

Fungicidul Zorvec, cu substanţa activă oxathiapiprolin, poate fi folosit cu precădere la culturile legumicole, viţa-de-vie, cartofi şi alte culturi speciale. Pentru cultura cartofului, în ce privește combaterea manei, Corteva Agriscience vine cu fungicidul Zorvec Enicade NZeb, iar în ce privește cultura vitei-de-viei, fungicidul Zorvec Zelavin Bria.

„Această nouă moleculă, care stă la baza celor două produse, în opinia noastră, fără exagerare, vor fi cele mai performante fungicide în controlul manei, din toate punctele de vedere, începând de la mod de acțiune, până la cele mai mici amănunte, respectiv protecția lăstarilor tineri”, a spus Jean Ionescu, director general pentru România și Republica Moldova, Corteva Agriscience.

Cele două fungicide, Zorvec Enicade și Zorvec Zelavin au fost prezentate de către specialiștii Corteva Agriscience Olivier Courey și Jan-Dries Luijks, care au punctat soluțiile invoatoare pentru combaterea manei la cartof și vița-de-vie.

Despre performanțele fungicidului Zorvec a vorbit și Adrian Teban, director tehnic Corteva Agriscience, care a subliniat câștigul pe care fermierii îl pot avea folosind produsul Zorvec în ce privește combaterea manei la cartof și vița-de-vie.

 „Un fermier mai puțin experimentat se întreabă, probabil: ce face acest Zorvec? În primul rând vorbim de două, trei zile în plus de protecția culturii, la cartofi, și o protecție în plus de 10-14 zile la vița-de-vie, ceea ce reprezintă un lucru extraordinar. Dacă gândim cu toții inginerește, în loc de 7 zile, intrăm la 10 zile la tratament, iar cu trei tratamente, înseamnă 30 de zile. La un standard folosit până acum, avem nevoie de patru tratamente, deci am câștigt un tratament. Cum un tratament în medie înseamnă undeva la 300-400 de lei, ori 100 de hectare, sunt 30.000 de lei pe care i-am economisit și pe care îi putem investi în altceva”, a precizat Adrian Teban.

 Fermierii vor avea parte de  produsul Zorvec la finele lunii aprilie, când va putea fi achiziționat de la partenerii Corteva, prețul produsului pentru un tratament la hectar fiind de 240 lei la cartof, 315 lei la vița-de-vie, după cum afirmă Jean Ionescu.

 „Produsele vor fi la partenerii noștri de distribuție începând cu data de 24 aprilie. Pachetul comercial Zorvec este pentru patru hectare la viță-de-vie, respectiv 5 hectare la cartof. Dacă avem cantitate mare, răspunsul este nu. Este o cantitate foarte mică pe care nu știm cum să o împărțim. Dorim ca fermierii să vadă produsul, să respecte tratamentele consecutive, în sensul că două tratamente consecutive îl elimină pe cel de al treilea. Zorvec este varianta cea mai bună pentru fermieri, două tratamente consecutive Zorvec nu mai necesită un alt tratament la mană, fără să mai punem la socoteală și performanțele acestui produs care nu are competitor în ceea ce privește performanța”, a concluzionat Jean Ionescu.

 

 

 

Related posts

Ministrul Agriculturii nu abandonează procentul de minimum 51% produse româneşti în supermarketuri

Stefana Muresan

Villa Vinea produce 150.000 de litri de vin pe Valea Târnavei Mici

Stefana Muresan

România trebuie să devină mai serioasă în accesarea fondurilor europene

Cramele Recas, credit de 1,8 milioane de euro pentru dezvoltare

Stefana Muresan

BV | B2B Expo și infoTRIP, Secțiuni centrale ale Conferinței Meat & Milk 2016

Transilvania Business

Cel mai scump ardei iute din lume se cultivă în Banat. Un kilogram costă între 11.000 și 25.000 de dolari

redactia

Agroind Cauaceu, investiție de 2 mil. euro într-o bază pentru cereale în Bihor

Stefana Muresan

Sume record pentru fermieri, din fonduri europene

Stefana Muresan

Top 10 cei mai mari cultivatori de porumb din România

redactia

Producătorii grupați în cooperative agricole ar putea fi scutiți de impozit

Stefana Muresan

Producătorul vinurilor LILIAC (Batoș-Lechința) pregătește facilități de cazare în vie

Stefana Muresan

Maternitatea de purcei de la Șibot – Alba

Stefana Muresan

Expoziție la Muzeul Cinegetic al Carpaților – Posada: 100 de ani de silvicultură în România

redactia

Valentin Mărginean sau noua revoluție verde a agriculturii mureșene

Stefana Muresan

Fonduri majorate pentru subvenția motorinei utilizate în agricultură

Stefana Muresan

Investiții de 9 milioane de euro în producția de lactate marca „Țara Mea”, în 2018

Stefana Muresan

VILLA VINEA, crama anului 2017 în Transilvania

Stefana Muresan

Bani de la UE pentru promovarea produselor agricole

Transilvania Business

Blajul, punct de referință pe harta apiculturii din Europa

Stefana Muresan

Proiect pentru misiuni spaţiale, derulat la USAMV Cluj: Tratarea apei reziduale pentru creşterea plantelor

Stefana Muresan

Doi investitori din Emirate și Iordania, 6 mil. euro într-o fermă de berbecuți din Biled

Stefana Muresan

Analiză Smartree: România a început să importe forță de muncă din țările asiatice pentru industriile de HoReCa, producție ușoară și agricultură

Stefana Muresan

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România, scrisoare către prim-ministru: „Am fost ignorați în procesul de redactare a măsurilor de sprijin”

Ion Surdu

AZOMUREȘ sprijină achiziția unui echipament complet de testare pentru COVID-19

Ligia Voro

Leave a Comment