Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asociaţia Municipiilor şi Academia Română, acord de colaborare

Asociaţia Municipiilor din România şi Academia Română au semnat un acord de colaborare, unele dintre domeniile vizate fiind învăţământul, administraţia sau digitalizarea.

Documentul a fost semnat de preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Robert Negoiţă.

Ioan-Aurel Pop a amintit că Academia Română are sediul central în Bucureşti şi filiale în ţară, la Iaşi, Cluj, Timişoara, şi institute în mai multe oraşe. În opinia sa, este extrem de important ca autorităţile locale să înţeleagă importanţa şi rolul Academiei Române nu numai în viaţa intelectuală a României, ci şi în cea publică în general, pentru că Academia a fost înfiinţată, în primul rând, ca o instituţie de erudiţie, dar şi ca una care-şi oferă experienţa în legătură cu toate marile probleme ale ţării.

“Avem colaborări cu municipii prin acorduri bilaterale de colaborare şi am reuşit să avem sprijinul unora dintre aceste primării ale municipiilor mari şi până acum, am simţit însă nevoia unui cadru legislativ, adică a unui acord de colaborare-cadru care să ne permită în viitor dezvoltarea unor proiecte care să scoată la lumină pentru publicul larg, pentru comunităţi, valorile intelectuale ale poporului român”, a declarat preşedintele Academiei Române, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Liviu Negoiţă, rolul Academiei Române trebuie amplificat, pentru ca AMR să beneficieze de expertiza înaltului for. În opinia sa, performanţa administrativă ţine în foarte mare măsură de digitalizare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant cu particule de aur

Articolul următor

Proiectarea şi execuţia căii ferate de mare viteză Oradea-Episcopia Bihor-Cluj, lansate în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share