Industrie Slider Timiș Ultimele stiri

VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant cu particule de aur

 Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST are loc în acest weekend la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara și va fi una specială pentru iubitorii de vin. Cei care vor călca pragul Salonului se vor bucura de peste 250 de sortimente de vin, printre care unele în premieră la Timișoara: vinuri biologice, vinuri spumante ce conțin particule de aur, vinuri vechi de mai bine de 6 decenii – sunt doar câteva dintre surprizele pregătite pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Recunoscut drept unul dintre cei mai importanți monahi ai Muntelui Athos, parintele Epifanios trăieste acolo de peste 40 de ani, iar din anul 1990 este călugăr la chilia Mylopotamos, situate în apropierea Mănăstirii Marea Lavră. Pasionat de vin și gastronomie, a inclus cele două arte în viața sa monahală și a ridicat un atelier pentru producerea vinului, dar a publicat și singura carte de bucate din Sfântul Munte: “Arta culinară a Sfântului Munte” – volum tradus până în acest moment în 8 limbi. Rețetele celebrului monah vor fi prezentate chiar de acesta la VINVEST 2019.

Un al punct de interes major din cadrul VINVEST 2019 este vinul spumant Imperator 24K – un vin spumant italienesc obținut prin metoda clasica și cu o compoziție în care se regăsesc particule de aur de 24 de karate. Băutura exclusivistă este pentru prima data la VINVEST și este produsă într-o serie limitată la una dintre cele mai cunoscute vinării din regiunea Francioacorta, Italia. De asemenea, pasionații de vin se vor bucura și de o degustare specială, de vinuri vechi – din anii 1958, 1965 sau 1995, susținută de prof.dr. Ioan Nămoloșanu, dar și de vinuri produse prin metode ecologice.

Sortimentelor de vinuri românești li se vor alătura sortimente din Serbia, Italia, Grecia și Republica Moldova, iar turismul vitivinicol grecesc va fi adus în fața vizitatorilor de președintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani, Nikitas Martigakis, prin pachete turistice ce spun povești încântătoare despre tărâmuri de vis și vinuri autentic grecești.

Componenta educațională VINVEST va fi prezentă cu informații prețioase sub forma unor simpozione și prezentări. “Bogăția sectorului vitivinicol și gastronomic regional, național și internațional”, “Vinuri noi și vinuri vechi” vor fi dezbătute de specialiști titrați în domeniu, dar nu vor lipsi nici manifestările din zona gastronomică, artelor, sau literaturii. De asemenea, ca în fiecare an, reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, precum importatorii și distribuitorii de vin, sau producătorii și distribuitori de utilaje își vor expune produsele în cadrul evenimentului.

Perioada imediat anterioară VINVEST aduce la Timișoara un alt eveniment așteptat de iubitorii de vin: cea de-a XIV-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, în zilele 17-18 aprilie, în aceeași locație- Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Concursul este organizat în baza unui regulament în conformitate cu cerințele Organizației Internaționale a Viei și Vinificației (OIV), va fi prezidat de prof.dr. Arina Antoce (expert OIV), întreg juriul fiind alcătuit din specialiști titrați în domeniu, selectați pe baza performanțelor și participării în concursuri anterioare. Se vor acorda medalii de aur și argint, în funcție de punctajul obținut pe baza evaluării după criteriile OIV.

Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara este organizat de VINVEST srl, Asociația de Cultură și Promovare a Vinului VINVEST, co-organizatori fiind Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) și Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR).

Ediția a XVI-a este un eveniment de excepţie la care își aduc contribuția aproape 100 de parteneri și colaboratori. Vă aşteptăm în preajma Paştelui cu vinuri, vinuri spumante, distilate, produse bio, senzaţionale oferte ale turismului viticol. Cei interesați să participe la VINVEST sunt așteptați vineri și sâmbătă între orele 10:00 – 19:00, iar duminică între 10:00 – 17:00.

Related posts

Cel mai nou magazin Panemar, deschis în zona Baciu

Nora Dumitrescu

Evoluția pieței pensiilor private în primul semestru al anului 2019

Ligia Voro

Infrastructura tehnică a BNR va fi protejată de Kapsch Romania

Ion Surdu

Femeile de afaceri clujene au adus echipamente pentru spitale

Nora Dumitrescu

Promenada Mall Târgu Mureş şi America House Bucureşti în vizorul Morgan Stanley

A. I.

Parcul Feroviarilor din Cluj va fi revitalizat

Nora Dumitrescu

Platforma românească de recrutare pentru medici primeşte o finanţare de la fondatorul reţelei Regina Maria şi este evaluată la 1 milion euro

Stefana Muresan

4,5 milioane de euro pentru modernizarea a șase străzi din municipiul Oradea

Traian Dan

Oboseala la români: peste 9 din 10 persoane din mediul urban suferă de ea

Ligia Voro

Premiul Societății Europene de Matematică a fost câștigat în acest an de o româncă: Ana Caraiani, profesor la Imperial College London

Papuc Irina

3Pillar Global a pornit angajările în regim de telemuncă în România

Nora Dumitrescu

Alfa Software lansează ASiS Ria3, noua platformă de business HTML5

redactia

Centru pentru job-urile viitorului, amenajat la Cluj

Nora Dumitrescu

Aeroportul Timișoara, aplicație online utilă informării în timp real a pasagerilor

redactia

S-au semnat contractele de proiectare și execuție pentru două tronsoane ale ”Drumului Apusenilor”

Stefana Muresan

POZITIV TB: Ștefan Matuz, Inter-Cons – „Frica ar putea să-și pună amprenta pe toate ramurile economiei. Vor prevala investițiile pe termen scurt și cele cu riscuri reduse. Afacerile de nișă vor avea cele mai mari șanse”

redactia

Alexandru Mudura junior a cumpărat Oradea Shopping City. Valoarea tranzacției, 8 milioane de euro

redactia

MedLife – cifră de afaceri pro-formă de aproape 197 mi. lei în T1, în creştere cu 34%

Stefana Muresan

Producătorul de ţevi TenarisSilcotub investeşte 1 mil. dolari pe an pe programe de educaţie socială

Stefana Muresan

CNAIR: 13,7 kilometri din Autostrada Transilvania, deschişi traficului rutier

redactia

Drumul Expres Halmeu – Turda, la stadiul de investigație

Nora Dumitrescu

Clinica de Balneologie din Timișoara va fi reabilitată și extinsă cu 13 milioane de lei, cea mai mare parte fiind bani europeni

Robert Bloancă

„Ambulanța pentru Monumente” a câștigat premiul publicului în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu

Ion Surdu

Griffes | Open space – a thing of the past?

Ionut Oprea

Leave a Comment