Bistrița-Năsăud Sanatate Slider

Bistriţa-Năsăud: Bloc ANL, destinat medicilor tineri

Un număr de 20 de medici tineri, în cea mai mare parte angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, au intrat, marţi, în posesia cheilor noilor locuinţe ANL, obţinute în baza unui proiect-pilot iniţiat de Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud în urmă cu trei ani.

La inaugurarea blocului construit prin ANL au participat preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, vicepreşedintele Ioan Ţintean, administratorul public al judeţului, Florin Moldovan, şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, Gabriel Lazany.

“Mă bucur foarte mult că eforturile pe care le-am făcut împreună cu colegii mei, începând cu anul 2016, astăzi sunt încununate de succes şi suntem în situaţia fericită de a înmâna 20 de chei pentru 20 de unităţi locative – apartamente cu o cameră şi cu două camere – pentru tinerii specialişti din sistemul de sănătate. Astăzi, sunt 18 colegi de-ai noştri din sistemul public şi doi din sistemul privat care vor primi aceste locuinţe”, a declarat Radu Moldovan, citat de Agerpres.

Blocul construit la Bistriţa şi destinat specialiştilor din sănătate are, în total, 24 de apartamente, însă patru încă nu au fost repartizate.

Potrivit informaţiilor furnizate de managerul SJU Bistriţa, există încă cinci dosare depuse de către medici din spital, care ar dori să ocupe cu chirie o astfel de locuinţă ANL, cererile lor urmând să fie analizate în perioada următoare.

Investiţia a costat peste 3 milioane lei şi va fi urmată de un nou bloc ANL, tot cu 24 de unităţi locative, destinat tinerilor angajaţi din Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi din instituţiile subordonate acestuia.

Related posts

CORESPONDENȚĂ TB – Liderii UE au ajuns la Sibiu – FOTO

Stefana Muresan

Leoni, angajări masive în Bistrița și Arad

Stefana Muresan

Anca Moldovan, Product Marketing Manager NTT DATA Romania: „Clarvision susține dorința de diferențiere a companiilor și va contribui în continuare la reușita și creșterea lor”

redactia

Leave a Comment