Cluj Industrie Slider Ultimele stiri

Germanii de la Bosch caută peste 300 de oameni pentru fabrica din Jucu

Compania Bosch are disponibile în prezent peste 300 de locuri de muncă la fabrica de componente auto electronice din localitatea Jucu, judeţul Cluj, potrivit datelor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Cluj, scrie Ziarul Financiar.

Cele mai multe joburi disponibile sunt pentru tehni­cieni-operatori la roboţi industriali (169), însă compania caută şi consilieri, funcţionari, gestionari, magazineri, programatori, ingineri producţie, dar şi manageri, potrivit informaţiilor de la AJOFM Cluj, notează sursa citată.

Numărul angajaţilor Bosch din România a ajuns la aproximativ 6.500 de persoane la 31 decembrie 2017, repre­zentând o creştere anuală de 36 de procente, potrivit unor informaţii transmise anterior de companie.

Bosch a investit în România aproximativ 453 milioane de lei (circa 100 mil. euro) în 2017, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj. Fabrica de componente auto electronice din Cluj şi-a mărit capacitatea de producţie şi portofoliul de produse pentru a satisface cererea clienţilor. În această unitate de producţie, Bosch fabrică din 2014, printre altele, unităţi de control electronic pentru airbag, pentru sisteme de camere mul­tiple şi asistenţă la con­dus, dar şi sisteme elec­tronice care sporesc siguranţa ru­tie­ră şi confortul şoferilor.

Bosch şi-a extins permanent activităţile de cercetare şi dezvoltare în România începând cu 2013 şi a demarat anul trecut construcţia propriului centru de inginerie la Cluj-Napoca. Compania va investi aproximativ 25 milioane de euro în acest proiect. Noua clădire, care va avea o suprafaţă de aproximativ 17.000 de metri pătraţi, va concentra, din 2019, activităţile desfăşurate anterior în mai multe din locuri din Cluj.

Grupul german a anunţat că va investi 110 mil. euro într-o fabrică de maşini de spălat în localitatea Simeria, din judeţul Hunedoara. Investiţia va fi realizată de BSH Hausgeräte GmbH, o companie a grupului Bosch. Anul 2017 a fost unul extrem de bun pentru gigantul Bosch, realizându-se vânzări de 78,1 miliarde de euro la nivel de grup, în creştere cu 6,8% faţă de anul anterior.

Related posts

Made in (cetatea high-tech) Brașov

Stefana Muresan

Recomandările lui Daniel Metz (NTT DATA) pentru menținerea IT-ului la Cluj

Stefana Muresan

UNTOLD, sprijin pentru prima trecere de pietoni cu marcaj orizontal 3D

Ligia Voro

Leave a Comment