Antreprenori București Cluj Slider

6 startup-uri românești creative, selectate pentru un marketing bootcamp internațional la Madrid

Acceleratorul de business pentru tineri antreprenori creativi, Creative Business Studio, s-a încheiat în București și Cluj cu o etapă de jurizare pentru participanți. În urma acestui proces, 6 startup-uri (câte 3 din fiecare oraș) au fost selectate pentru a participa la un bootcamp de marketing internațional, alături de participanți din celelalte orașe europene implicate, la Madrid: REEA Design, Tzitzi-Poc, Raluca Baciu Design din București și Studio11, Senin și WallHallArt din Cluj-Napoca.

 

Creative Business Studio este un accelerator dedicat tinerilor de până în 30 de ani care vor să pornească un startup în industriile creative. O inițiativă internațională Impact Hub, la care au participat antreprenori din București, Cluj, Madrid, Lisabona, Siracuza și Vigo, Creative Business Studio s-a desfășurat în perioada octombrie-decembrie 2018 și a oferit acces la mentori, workshop-uri și training-uri. În România, programul s-a încheiat cu pitch-uri și cu lansarea unor campanii de crowdfunding pe Startarium pentru startup-urile care au trecut prin procesul de creștere și a unor materiale educaționale cu privire la antreprenoriatul în industrii creative.

Proiectul Creative Business Studio este finanțat sub Acțiunea Cheie 2 a programului Erasmus+ al Uniunii Europene: Parteneriate strategice în domeniile educației, formării și tineretului, acțiune ce își propune crearea de punți de legătură între parteneri din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare.

 

Despre câștigători

REEA Design creează art printuri, respectiv tablouri care spun o poveste, fie desenate, fie folosind poze încărcate pe contul de Instagram.

Raluca Baciu Design este un brand contemporan, care combină arta cu funcționalitatea, pentru a oferi purtătorilor un mesaj legat de societatea actuală.

Aventurile Tzitzi-Poc este singurul teatru-serial pentru copii construit sub observație psihologică, prin care aceștia învață să identifice emoțiie și să le gestioneze.

WallHallArt realizează decorațiuni pentru perete și amenajarea acestuia (de la tablouri string art până la decorarea peretelui cu lemn de mesteacăn).

Studio11 oferă servicii complete de design interior și produs.

Senin realizează parfumuri prin ingrediente bio de la furnizori premium.

Lista completă a celor 10 participanți din București este disponibilă aici, iar lista participanților din Cluj, aici.

Acceleratorul Creative Business Studio, pe care l-am organizat în parteneriat cu alte Impact Hub-uri și cu implicarea unor mentori și traineri cu experiență, cărora le mulțumim, a oferit tinerilor antreprenori creativi din București și Cluj atât instrumentele educaționale și de lucru de care au nevoie la început, cât și oportunități de testare și validare prin crowdfunding. Credem în potențialul industriilor creative și ne dorim să vedem o implicare din ce în ce mai mare din partea unor actori diverși în sprijinirea acestui ecosistem.” a declarat Oana Craioveanu, CEO și Co-fondator Impact Hub Bucharest.

 

7 campanii de crowdfunding lansate pe Startarium

O parte dintre participanții la Creative Business Studio București și Cluj au lansat campanii de crowdfunding pentru produsele lor pe platforma Startarium.

Tzitzi-Poc lansează prima carte de colorat care folosește realitatea augmentată pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor cu vârsta între 2 și 8 ani. Îi poți susține AICI.

Mubic Table este o masă inovatoare care dintr-o singură mișcare se transformă după nevoile tale. Susține proiectul aici.

Reglass sunt primii ochelari realizați din plastic reciclat din România. Asamblați manual, aceștia sunt îmbinarea perfectă între sustenabilitate și modă. Descoperă proiectul aici.

Senin, o colectie de parfumuri gândite special pentru a-ți oferi relaxare, detașare, echilibru, optimism. Campania este live aici.

Nautic Knots by DR este o colecție specială de accesorii nautice și aeronautice pentru pasionați. Produsele sunt confecționate din materiale calitative și sunt realizate manual. Susține startup-ul aici.

Albumul Gi’s este colecția ta de fotografii, care prinde energie prin elementele 3D existente pe fiecare pagină a acestuia. Întregul ‘’volum’’ este realizat manual din hârtie, carton, lipici și foarfece. Detalii despre campanie aici.

Environmental 22/ 04 este o colecție de modă realizată din materiale naturale. Tema centrală a acestei colecții este reprezentată de prezența excesivă a deșeurilor în natură. Susține aici.

 

Resurse educaționale

Pentru a veni în sprijinul tinerilor antreprenori creativi, dar și al formatorilor care livrează programe de training pentru aceștia, programul Creative Business Studio include și o serie de resurse sub formă de ghiduri, care pot fi descărcate gratuit: Train the trainers, Ghid de incubare, Ghidul Startup-urilor în Antreprenoriatul Creativ și Ghid de crowdfunding. Mai multe detalii sunt disponibile pe site, aici.

 

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Erasmus+ este programul prin care UE sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde EUR, bani cu ajutorul cărora peste 4 milioane de europeni vor putea câștiga experiență și avea acces la studii, formare și voluntariat în străinătate.

 

Related posts

Hidroelectrica vrea să devină jucător în industria turistică

Stefana Muresan

CNAIR înființează o nouă direcție regională

Ligia Voro

96% din prima generație a masteranzilor ABSL au fost angajați în domeniul serviciilor pentru afaceri

Stefana Muresan

BRAT: Directiva privind drepturile de autor în piața unică digitală, aprobată de Consiliul UE

Stefana Muresan

PRIA Environment Conference: Sistemul Depozit – Garanție, 16 februarie 2021

Ionut Oprea

Peste 3.000 de pachete cu alimente pentru masa de Paște, donate de Băncile Pentru Alimente

Traian Dan

B | P3 anunta 300.000 m2 de spatii construite in Romania

Un universitar clujean vrea să îi facă antreprenori pe tinerii din Sălaj

Nora Dumitrescu

E publică lista celor 10.000 de beneficiari finanțați prin Start-up Nation  

Ligia Voro

Imobiliarium: Vizitatorii pot să vadă cu ochelarii VR casele și apartamentele de vânzare

Stefana Muresan

Corteva Agriscience, sponsor principal al Farming Simulator League

Ligia Voro

Solaris livrează Clujului troleibuze de 30 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

CTP: Personalizarea este cheia dezvoltării unui parc industrial de succes

redactia

Real Estate & Construction Forum   

Ionut Oprea

BOSCH lansează noua platforma de recrutare online www.bosch-career.ro

redactia

Rotary District 2241, dincolo de aparențe. Bilanț de guvernator la Tulcea

Ligia Voro

ROMGAZ continuă să sprijine sănătatea. 1 milion de lei pentru SCJU Sibiu

redactia

Consiliul Investitorilor Străini și-a ales un nou președinte

Ligia Voro

Consiliul Judetean Cluj, evaluare si selectie a proiectelor cu finantare nerambursabila

Stefana Muresan

Volum omagial dedicat fondatorului psihologiei clujene

Stefana Muresan

JYSK inaugurează al doilea magazin din Sibiu în parcul retail Zacaria, din zona vest

Ionut Oprea

Industria IT, alături de Primărie în implementarea Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oraş inteligent

Stefana Muresan

Dunwell: raport sectorul industrial – perspective 2020

Nicolae Pop

A Mayor, a Minister, and a New York proptech guru meet at MIPIM

Stefana Muresan

Leave a Comment