Antreprenori București Cluj Slider

6 startup-uri românești creative, selectate pentru un marketing bootcamp internațional la Madrid

Acceleratorul de business pentru tineri antreprenori creativi, Creative Business Studio, s-a încheiat în București și Cluj cu o etapă de jurizare pentru participanți. În urma acestui proces, 6 startup-uri (câte 3 din fiecare oraș) au fost selectate pentru a participa la un bootcamp de marketing internațional, alături de participanți din celelalte orașe europene implicate, la Madrid: REEA Design, Tzitzi-Poc, Raluca Baciu Design din București și Studio11, Senin și WallHallArt din Cluj-Napoca.

 

Creative Business Studio este un accelerator dedicat tinerilor de până în 30 de ani care vor să pornească un startup în industriile creative. O inițiativă internațională Impact Hub, la care au participat antreprenori din București, Cluj, Madrid, Lisabona, Siracuza și Vigo, Creative Business Studio s-a desfășurat în perioada octombrie-decembrie 2018 și a oferit acces la mentori, workshop-uri și training-uri. În România, programul s-a încheiat cu pitch-uri și cu lansarea unor campanii de crowdfunding pe Startarium pentru startup-urile care au trecut prin procesul de creștere și a unor materiale educaționale cu privire la antreprenoriatul în industrii creative.

Proiectul Creative Business Studio este finanțat sub Acțiunea Cheie 2 a programului Erasmus+ al Uniunii Europene: Parteneriate strategice în domeniile educației, formării și tineretului, acțiune ce își propune crearea de punți de legătură între parteneri din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare.

 

Despre câștigători

REEA Design creează art printuri, respectiv tablouri care spun o poveste, fie desenate, fie folosind poze încărcate pe contul de Instagram.

Raluca Baciu Design este un brand contemporan, care combină arta cu funcționalitatea, pentru a oferi purtătorilor un mesaj legat de societatea actuală.

Aventurile Tzitzi-Poc este singurul teatru-serial pentru copii construit sub observație psihologică, prin care aceștia învață să identifice emoțiie și să le gestioneze.

WallHallArt realizează decorațiuni pentru perete și amenajarea acestuia (de la tablouri string art până la decorarea peretelui cu lemn de mesteacăn).

Studio11 oferă servicii complete de design interior și produs.

Senin realizează parfumuri prin ingrediente bio de la furnizori premium.

Lista completă a celor 10 participanți din București este disponibilă aici, iar lista participanților din Cluj, aici.

Acceleratorul Creative Business Studio, pe care l-am organizat în parteneriat cu alte Impact Hub-uri și cu implicarea unor mentori și traineri cu experiență, cărora le mulțumim, a oferit tinerilor antreprenori creativi din București și Cluj atât instrumentele educaționale și de lucru de care au nevoie la început, cât și oportunități de testare și validare prin crowdfunding. Credem în potențialul industriilor creative și ne dorim să vedem o implicare din ce în ce mai mare din partea unor actori diverși în sprijinirea acestui ecosistem.” a declarat Oana Craioveanu, CEO și Co-fondator Impact Hub Bucharest.

 

7 campanii de crowdfunding lansate pe Startarium

O parte dintre participanții la Creative Business Studio București și Cluj au lansat campanii de crowdfunding pentru produsele lor pe platforma Startarium.

Tzitzi-Poc lansează prima carte de colorat care folosește realitatea augmentată pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor cu vârsta între 2 și 8 ani. Îi poți susține AICI.

Mubic Table este o masă inovatoare care dintr-o singură mișcare se transformă după nevoile tale. Susține proiectul aici.

Reglass sunt primii ochelari realizați din plastic reciclat din România. Asamblați manual, aceștia sunt îmbinarea perfectă între sustenabilitate și modă. Descoperă proiectul aici.

Senin, o colectie de parfumuri gândite special pentru a-ți oferi relaxare, detașare, echilibru, optimism. Campania este live aici.

Nautic Knots by DR este o colecție specială de accesorii nautice și aeronautice pentru pasionați. Produsele sunt confecționate din materiale calitative și sunt realizate manual. Susține startup-ul aici.

Albumul Gi’s este colecția ta de fotografii, care prinde energie prin elementele 3D existente pe fiecare pagină a acestuia. Întregul ‘’volum’’ este realizat manual din hârtie, carton, lipici și foarfece. Detalii despre campanie aici.

Environmental 22/ 04 este o colecție de modă realizată din materiale naturale. Tema centrală a acestei colecții este reprezentată de prezența excesivă a deșeurilor în natură. Susține aici.

 

Resurse educaționale

Pentru a veni în sprijinul tinerilor antreprenori creativi, dar și al formatorilor care livrează programe de training pentru aceștia, programul Creative Business Studio include și o serie de resurse sub formă de ghiduri, care pot fi descărcate gratuit: Train the trainers, Ghid de incubare, Ghidul Startup-urilor în Antreprenoriatul Creativ și Ghid de crowdfunding. Mai multe detalii sunt disponibile pe site, aici.

 

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Erasmus+ este programul prin care UE sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde EUR, bani cu ajutorul cărora peste 4 milioane de europeni vor putea câștiga experiență și avea acces la studii, formare și voluntariat în străinătate.

 

Related posts

Alianța Vestului din fabricile de mobilier: Linii de producție fără oameni, in și cânepă în loc de lemn

Stefana Muresan

Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA România lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate” în limba germană

Stefana Muresan

Proiect pentru accelerarea digitalizării sistemului educațional, realizat la UBB

Stefana Muresan

O aplicație românească premiată de ONU la o competiție mondială de turism: fondatori sunt doi tineri din Sibiu și București

Papuc Irina

Life Solutions, soluții pentru medicina personalizată, de la diagnostic la tratament

Stefana Muresan

Compania maghiară Terran, producătoare de ţigle din beton, a investit 5 mil. euro într-o fabrică în Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Industry Leaders Party & Networking în 18 decembrie la Chios Social Lounge, Cluj-Napoca

Ionel Albu

Auchan introduce prima colecție vestimentară semnată de un designer român

Nicolae Pop

BuildGreen depășește 3 milioane m2 asistați pentru certificare sustenabilă

Nicolae Pop

UPS, cea mai mare companie de expediții aeriene, cu baze operaționale la Cluj Napoca și Timișoara, creștere cu 35% a serviciilor de export

Stefana Muresan

Guvern: Programul “Primul centru de agrement“

Stefana Muresan

Lanțul de cafenele Ted’s se extinde în stradă la Cluj

Nora Dumitrescu

Noi atribuţii pentru firme şi instituţii

Stefana Muresan

CTP continuă extinderea la nivel național și internațional, în 2018

Ionut Oprea

CNAIR, licitaţie de 4,1 milioane euro pentru reabilitarea unui sector din DN66

Stefana Muresan

Cluj: Piste de biciclete pe teritoriul a trei localități, printr-un proiect european de 200.000 de euro

Stefana Muresan

B | Uniunea Europeană şi viitorul economiei globale: a conduce sau a fi condus

Nu mai putin de 10 proiecte europene castigate de CJ Cluj in ultimii doi ani, altele 9 aflate in evaluare

Stefana Muresan

Oradea va avea fântână arteziană muzicală cu jocuri de lumini

Traian Dan

Holcim a inaugurat o nouă stație de betoane în Timișoara

Stefana Muresan

Un clujean vinde fotolii de masaj în toată lumea, inclusiv la Polul Nord

redactia

Conferința PRIA Aviation va avea loc la Aeroportul Tuzla în 13 iulie 2018 în deschiderea prestigiosului Show aviatic AEROMANIA

Stefana Muresan

Donuterie, o afacere de peste 2 milioane de euro

Stefana Muresan

CJ | Literatura şi marea pe viu cu Radu Niciporuc

Leave a Comment