Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Constructorul clujean Diferit, singurul ofertant pentru un contract de peste 30 mil. euro, din fonduri europene

Consiliul Judeţean Braşov a demarat achiziţia pentru lucrările de modernizare a peste 49 km de drum interjudeţean, proiect finanţat cu fonduri europene de 31,5 mil. euro.

La data-limită pentru depunerea ofertelor în sistemul electronic de achiziţii publice, CJ Braşov a primit o singură ofertă, de 132,7 mil. lei (aproximativ 28 mil. euro), din partea companiei clujene Diferit SRL, care s-a prezentat cu trei firme subcontractoare (SC Energo Power SRL, SC Tel Proiect SRL şi SC Vibo Instal SRL) şi un terţ susţinător (SC Asphadif SRL).

Lucrarea cuprinde modernizarea drumului interjudeţean DJ 104A, DJ 105C şi DJ 105P, aşa-numitul  drum „de sub munte”. Proiectul vizează refacerea totală a carosabilului pe o lungime totală de 49,039 km şi a trotuarelor aferente, amenajarea de staţii pentru transportul public, realizarea scurgerii apelor pluviale (rigole, şanţuri, drenuri, puţuri absorbante), realizarea de podeţe transversale, podeţe la drumurile laterale şi podeţe de acces, reabilitarea unui număr de opt poduri şi construirea a şapte poduri noi, construirea unui zid de sprijin din beton armat, reparaţii la zidurile de sprijin existente, realizarea canalizării pluviale, asigurarea măsurilor pentru siguranţa circulaţiei şi amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată.

În perioada următoare oferta va fi evaluată sub aspect tehnic şi financiar.

Compania Diferit SRL este deţinută de Petri Nicolae şi de soţia sa Daniela Denisa. Compania a avut în 2017 o cifră de afaceri de 92,3 mil. lei, un profit net de 8,6 mil. lei şi un număr mediu de 113 angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

”Mă bucur că pentru modernizarea acestui drum am accesat 31,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană, având în vedere că în ultimii 20 de ani aici n-au fost făcute lucrări de amploare, ci doar reparaţii curente. Drumul <de sub munte>, odată modernizat, va asigura pentru mii de locuitori din 13 sate ale ţării Făgăraşului o legătură directă cu principalele drumuri naţionale şi europene”, a spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectarea şi execuţia căii ferate de mare viteză Oradea-Episcopia Bihor-Cluj, lansate în acest an

Articolul următor

30.000 de lalele colorează Grădina Botanică din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share