Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continental investește la Timișoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

  • Sistemul automatizat de depozitare este o investiție de 1,9 milioane de euro
  • Echipamentul ocupă 1000 metri pătrați și conține 42.500 de cutii
  • Instalarea lui asigură reducerea cu 50% a suprafeței totale folosite inițial în acest scop

Continental, companie tehnologică, a investit 1,9 milioane de euro într-un sistem de depozitare integral automatizat destinat fabricii de componente electronice din Timișoara. În era digitalizării, introducerea soluțiilor inteligente și eficiente în domeniul serviciilor logistice este vitală pentru un centru de producție. Fabrica de componente electronice Continental din Timișoara utilizează, începând din 18 aprilie, o tehnologie de ultimă generație, odată cu lansarea primului astfel de sistem de depozitare din industria auto românească. De asemenea, acesta este și primul asemenea echipament din fabricile automotive din cadrul Continental la nivel mondial.

”Suntem orientați spre performanță, iar acest obiectiv poate fi atins și susținut doar dacă se iau în considerare toate trendurile și condițiile impuse de către piața de profil. Una dintre aceste cerințe este industrializarea, care este direct legată de calitatea muncii angajaților noștri și de calitatea produselor noastre. Achiziționarea acestui sistem inovativ reprezintă un pas mare întreprins de noi în acest sens. Decizia de a investi 1,9 milioane de euro în echipamentul de depozitare modular și ultramodern a venit odată cu cântărirea beneficiilor pe care acesta ni le asigură”, explică Dr. Ralf Luchs, directorul unității de producție.

Sistemul de depozitare integral automatizat este gestionat prin intermediul unor roboți care funcționează pe bază de baterii. Roboții colectează și stivuiesc cutiile cu produse în interiorul unui cadru metalic, iar ulterior le rearanjează și livrează automat către stații de ridicare dedicate.

Acest echipament ocupă 1000 metri pătrați și conține 42.500 de cutii. Instalarea lui asigură reducerea cu 50% a suprafeței totale folosite inițial în acest scop și oferă servicii mai rapide, mai ergonomice și mai conforme la un cost mult mai redus. Integrarea acestuia este încă un pas pe care fabrica din Timișoara îl face în direcția industriei de tip 4.0.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Veșmintele pontificale, create la Satu Mare

Articolul următor

UAE, Turcia şi Golful Persic vor să investească până la 500 de milioane de euro în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share