Transilvania Business
Investitii Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

UAE, Turcia şi Golful Persic vor să investească până la 500 de milioane de euro în Transilvania

Potrivit economistului Ionel Blănculescu, investitori din regiunea Bucureşti-Ilfov, dar şi din state precum Turcia sau Emiratele Arabe Unite (EAU) şi ţări din Zona Golfului Persic intenţionează să investească în Transilvania sute de milioane de euro, în următorii ani.

Investițiile se vor concentra pe proiecte din energie, industrie, sănătate, agricultură şi înalta tehnologie, conform Bursa. Ultima categorie se referă la inițiative gen industria 4.0, inteligență artificială, internetul lucrurilor, Disruptive Technology, conectivitate, Blockchain Technology, Smart Contracts, digitalizare, Big Data, Cloud Computing, robotizare, securitate cibernetică.

Blănculescu estimează că va atrage, în decurs de cinci ani, prin Parteneriatul pentru Investiţii în Transilvania (PIT), format împreună cu dr. ing. Florin Bugnar, director general IntelGlobalis Cluj, până la 500 de milioane de euro în regiune.

“Dorim o participare activă a guvernelor tuturor ţărilor implicate în proiectul nostru, mai ales ale autorităţilor locale. Pot aprecia în mod deosebit reacţia primarului de Cluj-Napoca, Emil Boc, care a primit foarte bine iniţiativa acestui Parteneriat pentru Transilvania, derulat din “capitala” acesteia”, a menționat Blănculescu.

“Unul dintre obiectivele companiei mele, Blanc Alliance Public Affairs (BAPA), la PIT este să reuşească aducerea unui fond de investiţii din Emiratele Arabe Unite sau Hong Kong, operaţiune în progres, care să participe la procese de achiziţii în Transilvania, companii care, odată achiziţionate, să intre într-o fază superioară de dezvoltare, astfel încât să devină compatibile cu nivelurile de sofisticare şi profitabilitate de pe plan mondial”, a mai spus Blănculescu, pentru sursa citată.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Brașov: Biroul de proiectare Dico&Țigănaș va crea conceptul pentru Sala polivalentă

Stefana Muresan

Obligativitatea de raportare către ANRE, până la 30 aprilie 2019, a Declarației de Consum și serviciile reglementate de Manager Energetic

Stefana Muresan

Centru Integrat de Învăţământ Farmaceutic, la UMF Tîrgu Mureș

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More