Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timiș: Muzeu şi observator astronomic, în casa primul astronaut român, Dumitru Prunariu

Consiliul Judeţean Timiş doreşte transformarea casei în care a şi-a petrecut o parte din copilărie primul astronaut român, Dumitru Prunariu, în muzeu şi observator astronomic. Situată în localitatea Groşi, aceasta ar putea atrage interesul turiştilor din zona Margina, potrivit Ziua de Vest.

O nouă atracţie turistică ar putea în zona în care CJT are deja un proiect de promovare, este vorba despre Margina. În localitatea Groşi se află casa în care şi-a petrecut o parte din copilărie Dumitru Prunariu, primul român care a ajuns în cosmos. El a primit deja titlul de cetăţean de onoare al judeţului Timiş, dar şi cel de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest, iar acum ar urma să îi fie propusă transformarea casei unde şi-a petrecut câţiva ani din viaţă într-un muzeu. Locaţia ar urma să fie preluată în administrarea Muzeului Naţional al Banatului şi transformată ulterior în obiectiv turistic. Mai mult, în curtea casei ar putea fi realizat chiar şi un miniobservator astronomic.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra a anunţat că a avut deja în discuţie această idee, iar la Groşi, în casa respectivă să fie realizat şi un infocentru turistic. Legătura cosmonautului cu localitatea timişeană este dată de faptul că tatăl său provine de aici. Prunariu s-a născut la Braşov, în 1952, iar casa din Groşi nu este locuită, cunoscutul român venind destul de rar în localitate.

În clădirea preluată ar putea fi găzduit şi un info centru turistic, dar şi un observator astronomic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UAE, Turcia şi Golful Persic vor să investească până la 500 de milioane de euro în Transilvania

Articolul următor

Brașov: Biroul de proiectare Dico&Țigănaș va crea conceptul pentru Sala polivalentă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share