Cluj Investitii Slider Ultimele stiri

Economistul Ionel Blănculescu pune bazele unui parteneriat pentru atragerea investitorilor în Transilvania

*Economistul Ionel Blănculescu a creat împreună cu antreprenorul Florin Bugnar o organizație care va direcționa către Transilvania investiții dinspre capitală și din exterior.

 

Blanc Alliance Public Affairs (BAPA), companie fondată de Ionel Blănculescu, a intrat în parteneriat cu IntelGlobalis Cluj, deținătoarea unei platforme de networking din România, condusă de dr. ing. Florin Bugnar.

Prin acest parteneriat vor fi catalizate și sprijinite investițiile din București–Ilfov – dar și din state din afara țării, cum ar fi Turcia, Emiratele Arabe Unite sau alte țări din Zona Golfului Persic – în zona Transilvaniei, în special în Cluj-Napoca, dar și în alte nouă județe.

Parteneriatul va contribui și la extinderea și consolidarea afacerilor autohtone din Transilvania la nivel național sau internațional, atât ca parte de dezvoltare a business-ului, cât și de consiliere și de asistență în relația cu administrațiile locale și naționale. Părți integrante ale înțelegerii sunt două parteneriate strategice încheiate cu Casa de Avocatură Iuga & Asociații și cu Compania de Insolvență Prestigiu.

“Din dorința de a rezolva blocajele survenite în procesele investiționale, dar și pentru a preveni apariția unor situații similare în activitatea companiilor, Iuga și Asociații și BAPA au decis să ofere consultanță în managementul blocajelor. Soluțiile propuse vor permite instituirea unui management al blocajelor eficient și obținerea de rezultate ce pot genera creșterea profitabilității.

Managementul blocajelor reprezintă o noutate pe piața consultanței în afaceri, în contextul în care activitarea companiilor este tot mai des afectată de imperdimente de ordin tehnic, financiar, legislativ al căror impact negativ riscă să prejudicieze planuri investiționale pe termen mediu și lung”, susțin inițiatorii.

BAPA a demarat recent un proiect în Cluj de repoziționare strategică a companiei Prestigiu, specializată în insolvență, fondată de Radu Pop. Astfel, Prestigiu SPRL își propune să devină actor național și internațional, activitățile de preinsolvență și insolvență depășind teritoriul național, ca urmare a fenomenului de globalizare, prezent și în România.

Blănculescu își valorifică prin BAPA cunoștințele și practica dobândite în cadrul Autorității pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), creată în 1998 de către Banca Mondială ca instituție financiară de stat specializată în domeniul gestiunii și valorificării creanțelor bancare.

În portofoliul AVAB se regăseau active bancare neperformante de 4 miliarde de dolari, aferente a 4.000 de companii private și de stat din România, provenite de la mai multe bănci cu capital majoritar de stat, însă și din garanțiile de stat, la credite obținute de companii românești de la bănci din străinătate. Între acestea au fost gestionate 1.200 de procese de insolvență, la nivel național și internațional.

Decisiv în realizarea profilui unic de “know-how” în domeniul restructurării operationale l-a avut colaborarea AVAB cu PricewaterouseCoopers, timp de 6 luni în domeniul Evaluării Creanțelor și cu Creditanstalt Investment Bank(CA-IB) în domeniul “outsourcing”.

Totodată, Ionel Blănculescu are o experiență notabilă în cadrul unei instituții de tip “bad bank” aparținând statului francez, Consortium de Realisation, cu un portofoliu de 30 de miliarde de dolari, unde și-a însușit tehnici de restructurare operațională și de valorificare a activelor bancare neperfomante.

 

 

Related posts

Brașov: Rom Paper investește un milion de euro în amenajarea viitorului sediu, după procurarea Euro Tricot

Papuc Irina

Clujul reia legăturile aeriene cu Germania, Austria, Elveția și Irlanda

Nora Dumitrescu

Schaeffler va construi la Braşov un centru de testare pentru piaţa automotive

redactia

15 autobuze hibrid pentru transportul urban de călători în Municipiul Oradea

Traian Dan

Clujul face jocurile la bursă. Radu Hanga, ales pe patru ani

Nora Dumitrescu

Pregătire științifică și antreprenorială pentru viitorii farmaciști la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud, proiect de modificare a Codului Fiscal

Stefana Muresan

PACTUL PENTRU MUNCĂ – Consens general pentru evitarea crizei grave de forță de muncă

Ligia Voro

Creație într-un centru de design. IRIS Design

Ligia Voro

Două spitale au aplicat pentru finanțarea europeană a dotărilor împotriva Covid-19. Alte 23 de proiecte, în așteptare

Papuc Irina

Pepco, luat cu asalt după redeschidere

Nora Dumitrescu

Fermierii campioni la rapiță cu hibrizii Pioneer

Stefana Muresan

Investiții de peste 10 milioane de euro, prin Regio-POR, în județul Hunedoara. Se înființează Muzeul Civilizației Dacice la Orăștie

Nicolae Pop

Clujul va avea propriul său litoral

redactia

Modernizarea Traseului Regional Transilvania Nord continua cu „Drumul Bistritei”

Stefana Muresan

Complexul Wellness Termal Nymphaea din Oradea, încasări de peste 1 mil. euro în august

redactia

Hub de inovare pe terenurile depoluate din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Conferința FinTech și educație și Gala EduFin în cadrul Global Money Week

Traian Dan

Conferința ”Managementul KAIZEN™ în mediul de afaceri și social” și Acțiunea ”5S Public”, 6-7 iunie 2017

Stefana Muresan

Începe cel mai mare forum economic din lume. Ce avere au participanții

redactia

Biblioteca Universitară din Cluj, modernizată cu 10 milioane de lei

Nora Dumitrescu

Unique Smile, de la zero la o poveste cu multe zâmbete

Nicolae Pop

Ambasadorul SUA, în vizită la Astra Rail Industries din Arad

Stefana Muresan

Trei antreprenori din Brașov au investit 80.000 de euro într-un centru de escaladă lângă București

Papuc Irina

Leave a Comment