Cluj Investitii Slider Ultimele stiri

Economistul Ionel Blănculescu pune bazele unui parteneriat pentru atragerea investitorilor în Transilvania

*Economistul Ionel Blănculescu a creat împreună cu antreprenorul Florin Bugnar o organizație care va direcționa către Transilvania investiții dinspre capitală și din exterior.

 

Blanc Alliance Public Affairs (BAPA), companie fondată de Ionel Blănculescu, a intrat în parteneriat cu IntelGlobalis Cluj, deținătoarea unei platforme de networking din România, condusă de dr. ing. Florin Bugnar.

Prin acest parteneriat vor fi catalizate și sprijinite investițiile din București–Ilfov – dar și din state din afara țării, cum ar fi Turcia, Emiratele Arabe Unite sau alte țări din Zona Golfului Persic – în zona Transilvaniei, în special în Cluj-Napoca, dar și în alte nouă județe.

Parteneriatul va contribui și la extinderea și consolidarea afacerilor autohtone din Transilvania la nivel național sau internațional, atât ca parte de dezvoltare a business-ului, cât și de consiliere și de asistență în relația cu administrațiile locale și naționale. Părți integrante ale înțelegerii sunt două parteneriate strategice încheiate cu Casa de Avocatură Iuga & Asociații și cu Compania de Insolvență Prestigiu.

“Din dorința de a rezolva blocajele survenite în procesele investiționale, dar și pentru a preveni apariția unor situații similare în activitatea companiilor, Iuga și Asociații și BAPA au decis să ofere consultanță în managementul blocajelor. Soluțiile propuse vor permite instituirea unui management al blocajelor eficient și obținerea de rezultate ce pot genera creșterea profitabilității.

Managementul blocajelor reprezintă o noutate pe piața consultanței în afaceri, în contextul în care activitarea companiilor este tot mai des afectată de imperdimente de ordin tehnic, financiar, legislativ al căror impact negativ riscă să prejudicieze planuri investiționale pe termen mediu și lung”, susțin inițiatorii.

BAPA a demarat recent un proiect în Cluj de repoziționare strategică a companiei Prestigiu, specializată în insolvență, fondată de Radu Pop. Astfel, Prestigiu SPRL își propune să devină actor național și internațional, activitățile de preinsolvență și insolvență depășind teritoriul național, ca urmare a fenomenului de globalizare, prezent și în România.

Blănculescu își valorifică prin BAPA cunoștințele și practica dobândite în cadrul Autorității pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), creată în 1998 de către Banca Mondială ca instituție financiară de stat specializată în domeniul gestiunii și valorificării creanțelor bancare.

În portofoliul AVAB se regăseau active bancare neperformante de 4 miliarde de dolari, aferente a 4.000 de companii private și de stat din România, provenite de la mai multe bănci cu capital majoritar de stat, însă și din garanțiile de stat, la credite obținute de companii românești de la bănci din străinătate. Între acestea au fost gestionate 1.200 de procese de insolvență, la nivel național și internațional.

Decisiv în realizarea profilui unic de “know-how” în domeniul restructurării operationale l-a avut colaborarea AVAB cu PricewaterouseCoopers, timp de 6 luni în domeniul Evaluării Creanțelor și cu Creditanstalt Investment Bank(CA-IB) în domeniul “outsourcing”.

Totodată, Ionel Blănculescu are o experiență notabilă în cadrul unei instituții de tip “bad bank” aparținând statului francez, Consortium de Realisation, cu un portofoliu de 30 de miliarde de dolari, unde și-a însușit tehnici de restructurare operațională și de valorificare a activelor bancare neperfomante.

 

 

Related posts

Câţi bani sunt alocați pentru marile proiecte de infrastructură rutieră în 2019

redactia

Clujenii de la Neon Lighting au iluminat 14 străzi din Zalău

Nora Dumitrescu

Universitatea de Științe Agricole din Timișoara – proiect de finanțare a noilor afaceri, valoare totală de 15,4 mil. lei

Stefana Muresan

Blocaj înlăturat pe Autostrada Sebeș – Turda. Se mută stâlpii de tensiune

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Arad, orașul palatelor în stil vienez

Transilvania Business

Asfalt pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda

Nora Dumitrescu

Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru fonduri europene despre politica de coeziune post-2020

Stefana Muresan

Primul mall construit în Sibiu va fi inaugurat pe 14 noiembrie. Cum va arăta Promenada Mall

Papuc Irina

Prima ediție a Made in Romania s-a încheiat. Transilvania și Banat reprezentate la vârf

Ligia Voro

An greu pentru producția de mobilier în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Licitație de peste 26 mil. lei pentru extinderea Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea

redactia

Rețeaua Lemnul Verde și-a redeschis terasa din Dej

Nora Dumitrescu

Un eveniment de tradiție în Cluj-Napoca, o gală a excelenței și a valorilor: Premiile Media de Excelență – ediția cu numărul XV!

redactia

Zacaria oferă gratuit spații industriale ONG-urilor și instituțiilor care luptă împotriva COVID-19

Ion Surdu

Piața imobiliară în primele 3 trimestre: 290.000 mp de birouri închiriați, 11 noi branduri de retail și 50% din tranzacțiile cu spații industriale, generate de cerere nouă

Papuc Irina

Premii de excelență la UBB

redactia

Casa Kraus transformată într-o „curte a miracolelor”

Stefana Muresan

Umbrărescu, ”kamikaze”. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva și înregistrează cel mai mare progres pe Centura Bacău

Stefana Muresan

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, declarată de utilitate publică

redactia

Parking subteran nou în Piața Mărăști. Zonă de 10 ha, complet reamenajată

Nora Dumitrescu

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: ”Europa a venit în România!”

Stefana Muresan

Uzina din Dragomirești va produce zilnic, în sistem automatizat, peste 350.000 de măști

Ion Surdu

Emerson are disponibile 200 de locuri de muncă în campusul de la Cluj

Stefana Muresan

Adela Cojan, ex-director al Spitalului Polisano din Sibiu, numită preşedinte al CNAS

Papuc Irina

Leave a Comment