Brașov Slider Ultimele stiri

Electrica finanțează o clasă profesională în sistem dual la Brașov

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud, parte a Grupului Electrica, susține înființarea unei clase profesionale în sistem dual (profil electric) la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov, începând cu anul școlar 2019-2020. Un număr de 28 de elevi vor beneficia de bursă lunară, echipamente și condiții de practică. Ulterior, se vor putea angaja la Electrica.

SDEE Transilvania Sud va asigura pentru un număr de 28 de elevi ai Colegiului Tehnic “Mircea Cristea”, din Brașov, o bursă lunară în valoare de 500 lei, condiții de pregătire practică, inclusiv în instalațiile SDEE Transilvania Sud, și echipament de lucru și de protecție.

În plus, vor fi oferite premii pentru stimularea performanței și va fi asigurată o masă pe zi, la locul de practică. După obținerea calificării pentru meseria de electrician exploatare joasă tensiune, absolvenții vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul SDEE Transilvania Sud sau în alte companii din Grupul Electrica.

Directorul General Electrica SA, Corina Popescu, și directorul General SDEE Transilvania Sud, Sinan Mustafa, au semnat joi contractul de parteneriat cu Primarul Municipiului Brașov, George Scripcaru, și cu reprezentanții colegiului.

“Acest parteneriat va susține formarea profesională a tinerilor care vor deveni electricieni și le oferă oportunitatea ca, după absolvire, să se angajaze în cadrul Grupului Electrica. Mai mult decât atât, intenționăm să dezvoltăm acest proiect la nivelul tuturor operatorilor de distribuție din cadrul Grupului”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

”SDEE Transilvania Sud este primul operator de distribuție din cadrul Grupului Electrica semnatar al unui parteneriat pentru înființarea unei clase profesionale în sistem dual, care va pregăti electricieni de exploatare joasă tensiune. În contextul actual, pe piața forței de muncă din România a devenit din ce în ce mai dificilă atragerea de personal pregătit în domeniu. Suntem convinși că oferim un mediu de lucru dinamic, pentru profesioniști ambițioși, și suntem mândri că astăzi, la Brașov, putem să investim în formarea și pregătirea viitorilor noștri angajați”, a declarat, la rândul său, Sinan Mustafa, Director General al SDEE Transilvania Sud.

Related posts

Airbus Helicopters România a fost autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat din România

Papuc Irina

Liderii de business din Transilvania, despre cooperare și competiție, la RBL Cluj

Ligia Voro

Clujenii de la Untold au vândut 10.000 de abonamente la Neversea

Nora Dumitrescu

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Stefana Muresan

Centura de Est a municipiului Arad, cel mai mare proiect de infrastructură al Regiunii de Vest, aproape de finanțare europeană

redactia

Perspective și trenduri în sectoarele Retail și FMCG

Stefana Muresan

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, cifră de afaceri de peste 277 mil. euro

Stefana Muresan

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Comisia Agri din PE vine în sprijinul fermierilor cu măsuri concrete!”

Ligia Voro

Andreea Mija – director general: “Expert Cleaning crește semnificativ în fiecare an și de aceea investim în capacitatea noastră operațională”

redactia

Maramureșenii care lucrează în Italia vor să fie protejați de sindicate

Nora Dumitrescu

Grupul maramureşean Taparo vrea să trimită peste 13.000 de tiruri încărcate cu mobilă în Europa, Orientul Mijlociu şi SUA în 2018

redactia

Zonă de agrement și debarcader pe malul râului Mureș la Alba Iulia: licitație și execuție în 2020

Papuc Irina

Uși inteligente pentru autovehicule: Continental continuă să dezvolte cheile mașinii digitale

Stefana Muresan

Electrica, licență pentru furnizarea de gaze naturale în următoarele săptămâni

Stefana Muresan

Dupa rezultate remarcabile inregistrate de Banca Transilvania, Horia Ciorcila a primit al cincilea mandat pentru functia de presedinte al CA

Stefana Muresan

Noua capitala a tineretului

Transilvania Business

CBRE: Dezvoltatorii se concentrează pe marile orașe regionale

Ligia Voro

Teraplast şi-a majorat capitalul social cu 21 de milioane de lei

redactia

Noi pași spre digitalizarea orașului Alba Iulia

Stefana Muresan

Finanțări de aproape 421 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

redactia

Pe Feleac va apărea un ansamblu de case înșiruite

Nora Dumitrescu

Lucian Anghel (BVB): "Dacă bursa ar fi un barometru, putem spune că economia românească a duduit în 2017"

Stefana Muresan

Echipa băimăreană Robocorns a dat roboții pe viziere

Nora Dumitrescu

Porr Construct a semnat contractul pentru Secţiunea 1 din Autostrada Sibiu – Pitești

Stefana Muresan

Leave a Comment