Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Deschidere oficială VINVEST 2019

Deschiderea salonului de vinuri Vinvest la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, Timis, Vineri 19 Aprilie 2019, Cornel Putan

Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST a debutat astăzi la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, în prezența unor personalități deosebite, a reprezentanților cramelor ce iși expun licorile bahice, precum și a partenerilor ce susțin acest eveniment.

Primii care au ciocnit un pahar de vin spumant au fost invitații ce ne-au onorat cu prezența: Florica Chiriță (director Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Timiș), prof.univ.dr Arina Antoce, Nicolae Oprea (vicepreședintele Consiliului Județean Timiș), prof.univ.dr. Ioan Nămoloșanu, Vladan Tadic (consulul onorific al Serbiei la Timișoara), Rufino Delgado Montenegro (consulul onorific al Republicii Peru la Timișoara), Nikola Cukolic (somelier Serbia), Nikitas Martigakis (președintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani), Ciprian Trocan (consilierul primarului Nicolae Robu).

Ziua a debutat cu o degustare specială, de vinuri vechi provenind din anii 1958, 1965 sau 1995, prezentată de prof.univ.dr. Ioan Nămoloșanu, însoțită de dezbaterea academică “Vinul și Sănătatea”, moderată de prof.univ.dr. Arina Antoce. Acțiunea a fost urmată de degustarea a unor vinuri produse de Crama Gabai.

Până duminică, 21 aprilie, iubitorii de vin ce vor călca pragul Salonului se vor bucura de peste 250 de sortimente de vin, printre care unele în premieră la Timișoara: vinuri biologice, vinuri spumante ce conțin particule de aur, vinuri vechi de mai bine de 6 decenii. De asemenea, ineditul acestei ediții vine prin prezența unor vinuri produse la Muntele Athos, de călugărul Epifanios, de la chilia Mylopotamos, situată în apropiere Mănăstirii Marea Lavră. Sortimentele de vin se regăsesc în cadrul VINVEST, în standul insulei grecești Ammouliani, alături de o carte gastronomică cu o încărcătură aparte: “Arta culinară a Sfântului Munte” – volum  redactat de același monah și tradus până în acest moment în 8 limbi.

Un al punct de interes major din cadrul VINVEST 2019 este vinul spumant Imperator 24K – un vin spumant italienesc obținut prin metoda clasica și cu o compoziție în care se regăsesc particule de aur de 24 de karate. Băutura exclusivistă este pentru prima data la VINVEST și este produsă într-o serie limitată la una dintre cele mai cunoscute vinării din regiunea Francioacorta, Italia. De asemenea, pasionații de vin se vor bucura și de o degustare specială, de vinuri vechi – din anii.

Sortimentelor de vinuri românești li se vor alătura sortimente din Serbia, Italia, Grecia și Republica Moldova, iar turismul vitivinicol grecesc va fi adus în fața vizitatorilor de președintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani, Nikitas Martigakis, prin pachete turistice ce spun povești încântătoare despre tărâmuri de vis și vinuri autentic grecești.

Ca în fiecare an, reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, precum importatorii și distribuitorii de vin, sau producătorii și distribuitori de utilaje, își vor expune produsele în cadrul evenimentului.

Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara este organizat de VINVEST srl, Asociația de Cultură și Promovare a Vinului VINVEST, co-organizatori fiind Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) și Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR).

Ediția a XVI-a este un eveniment de excepţie la care își aduc contribuția aproape 100 de parteneri și colaboratori. Vă aşteptăm în preajma Paştelui cu vinuri, vinuri spumante, distilate, produse bio, senzaţionale oferte ale turismului viticol. Cei interesați să participe la VINVEST sunt așteptați vineri și sâmbătă între orele 10:00 – 19:00, iar duminică între 10:00 – 17:00.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan“ se reinventează cu bani europeni

Articolul următor

VINVEST 2019- Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, ediția a XIV-a

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share