Industrie Slider Timiș Ultimele stiri

Deschidere oficială VINVEST 2019

Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST a debutat astăzi la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, în prezența unor personalități deosebite, a reprezentanților cramelor ce iși expun licorile bahice, precum și a partenerilor ce susțin acest eveniment.

Primii care au ciocnit un pahar de vin spumant au fost invitații ce ne-au onorat cu prezența: Florica Chiriță (director Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Timiș), prof.univ.dr Arina Antoce, Nicolae Oprea (vicepreședintele Consiliului Județean Timiș), prof.univ.dr. Ioan Nămoloșanu, Vladan Tadic (consulul onorific al Serbiei la Timișoara), Rufino Delgado Montenegro (consulul onorific al Republicii Peru la Timișoara), Nikola Cukolic (somelier Serbia), Nikitas Martigakis (președintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani), Ciprian Trocan (consilierul primarului Nicolae Robu).

Ziua a debutat cu o degustare specială, de vinuri vechi provenind din anii 1958, 1965 sau 1995, prezentată de prof.univ.dr. Ioan Nămoloșanu, însoțită de dezbaterea academică “Vinul și Sănătatea”, moderată de prof.univ.dr. Arina Antoce. Acțiunea a fost urmată de degustarea a unor vinuri produse de Crama Gabai.

Până duminică, 21 aprilie, iubitorii de vin ce vor călca pragul Salonului se vor bucura de peste 250 de sortimente de vin, printre care unele în premieră la Timișoara: vinuri biologice, vinuri spumante ce conțin particule de aur, vinuri vechi de mai bine de 6 decenii. De asemenea, ineditul acestei ediții vine prin prezența unor vinuri produse la Muntele Athos, de călugărul Epifanios, de la chilia Mylopotamos, situată în apropiere Mănăstirii Marea Lavră. Sortimentele de vin se regăsesc în cadrul VINVEST, în standul insulei grecești Ammouliani, alături de o carte gastronomică cu o încărcătură aparte: “Arta culinară a Sfântului Munte” – volum  redactat de același monah și tradus până în acest moment în 8 limbi.

Un al punct de interes major din cadrul VINVEST 2019 este vinul spumant Imperator 24K – un vin spumant italienesc obținut prin metoda clasica și cu o compoziție în care se regăsesc particule de aur de 24 de karate. Băutura exclusivistă este pentru prima data la VINVEST și este produsă într-o serie limitată la una dintre cele mai cunoscute vinării din regiunea Francioacorta, Italia. De asemenea, pasionații de vin se vor bucura și de o degustare specială, de vinuri vechi – din anii.

Sortimentelor de vinuri românești li se vor alătura sortimente din Serbia, Italia, Grecia și Republica Moldova, iar turismul vitivinicol grecesc va fi adus în fața vizitatorilor de președintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani, Nikitas Martigakis, prin pachete turistice ce spun povești încântătoare despre tărâmuri de vis și vinuri autentic grecești.

Ca în fiecare an, reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, precum importatorii și distribuitorii de vin, sau producătorii și distribuitori de utilaje, își vor expune produsele în cadrul evenimentului.

Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara este organizat de VINVEST srl, Asociația de Cultură și Promovare a Vinului VINVEST, co-organizatori fiind Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) și Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR).

Ediția a XVI-a este un eveniment de excepţie la care își aduc contribuția aproape 100 de parteneri și colaboratori. Vă aşteptăm în preajma Paştelui cu vinuri, vinuri spumante, distilate, produse bio, senzaţionale oferte ale turismului viticol. Cei interesați să participe la VINVEST sunt așteptați vineri și sâmbătă între orele 10:00 – 19:00, iar duminică între 10:00 – 17:00.

Related posts

Colliers: Vânzările retailerilor de produse nealimentare au revenit la nivelul de dinainte de criza provocată de Covid-19, chiar dacă magazinele au fost închise în perioada stării de urgență

Transilvania Business

Spații noi, moderne, pentru Start-up-uri în Făgăraș realizate prin fonduri REGIO  

Ligia Voro

Inițiativă unică la nivelul județului Harghita: o singură cartelă de acces pentru șase pârtii

Ion Surdu

Mai mult de 50% dintre români încă plătesc cash atunci când călătoresc

Traian Dan

Norvegienii de la Visma Software România au în plan angajarea a peste 100 de persoane

redactia

Vor veni în ţară peste 800 milioane euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Prima conferinţă regională de HR sub umbrela HR WORLD – The Future of Talent, desfășurată la Cluj Napoca, un real succes

Stefana Muresan

Tirrena Scavi, ritm ”satisfăcător” de lucru la podul peste Someş

Stefana Muresan

Finanțări de circa 12 milioane de euro pentru patru proiecte la Carei

Traian Dan

Companiile și spitalele investesc în sisteme de termoviziune pentru măsurarea temperaturii

Traian Dan

Aplicaţie pentru telefoane mobile care găseşte “drumul” către produse agroalimentare atestate

redactia

Muzeul Etnografic din Cluj va deveni multisenzorial cu bani din nordul Europei

Nora Dumitrescu

Tinerii din Transilvania, instruiți să facă ecoturism de Fundația Noi Orizonturi

Traian Dan

CBRE: Primele 3 tranzacții pe piața de investiții imobiliare însumează circa 300 milioane de euro, în 2018

Stefana Muresan

Parcul de biodiversitate din Hoia, aproape de intrarea în șantier

Nora Dumitrescu

Cea mai mare agenţie media digitală independentă din Europa se mută cu birourile la Iulius Town Timişoara

Robert Bloancă

Top 10 cele mai eficiente orașe din România. Pe primele poziții: Oradea, Alba Iulia și Iași

Stefana Muresan

Este nevoie de o ”legislație permisivă” pentru revigorarea turismului balnear românesc

Stefana Muresan

Timișoreanul Ionuț Ardeleanu, încă patru ani în fruntea Auchan

Stefana Muresan

Global Vision: Romanian industrial market. Drivers of growth in times of crisis.

Ionut Oprea

Universitatea Politehnica Timișoara, în topul mondial al instituțiilor dedicate ingineriei

Stefana Muresan

Hidroelectrica aduce lumină în Catedrala Mântuirii Neamului

Ligia Voro

Uzina de la Mioveni, jumătate de secol de la fabricarea primului autoturism marca Dacia

Stefana Muresan

Proiectul de dezvoltare pe termen lung a Aeroportului din Tîrgu Mureș, aprobat 

Ligia Voro

Leave a Comment