Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan“ se reinventează cu bani europeni

*Terapie cu realitate virtuală și dispozitive cu GPS pentru pacienții celebrului Institut „Ana Aslan”, care se reinventează cu fonduri europene

La mai bine de 67 de ani de la înființare, Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan“ se reinventează. Medicul Anca Ștefan, managerul spitalului, este cea care vrea să repună marca Ana Aslan acolo unde îi este locul, scrie presshub.ro.

Pe lângă renovările celor două clădiri din Otopeni și București și a minunatelor grădini italiene, medicul și-a propus dotarea institutului cu aparatură medicală de ultimă generație. Au fost achiziționate deja mai multe dispozitive de monitorizare pentru pacienții cu demență, iar acum  institutul este în proces de licitație pentru un echipament care folosește realitatea virtuală pentru a spori complianța pacientului la tratament.

Mai mult, Anca Ștefan vrea să scadă media de vârstă a pacientului căruia institutul se adresează și să pună accent pe prevenție. Mii de pacienți se află în prezent pe listele de așteptare ale institutului, care „se adresează persoanelor care vor să-și schimbe starea de sănătate și stilul de viață pe temen lung”, spune dr. Anca Ștefan.

„Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să-l cucerești”, spunea prof. dr. Ana Aslan, cea care a pus bazele primului institut de geriatrie din lume, în ianuarie 1952. Gerovitalul H3, produs biotrofic original românesc si, în acelast timp, primul medicament creat anume să întârzie procesul de îmbătrânire, a fost elaborat între anii 1946 și 1956 de prof. dr. Ana Aslan și școala sa după numeroase cercetări clinice și experimentale.

Continuarea aici

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Topul obiectivelor turistice de vizitat din Satu Mare, în viziunea francezilor

Articolul următor

Deschidere oficială VINVEST 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share