Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bistriţa-Năsăud: Alocări bugetare de aproximativ 28 milioane de lei pentru spitale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, alocări bugetare în valoare de aproximativ 28 milioane de lei pentru spitalele din judeţul Bistriţa-Năsăud, din care 26 milioane vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bistriţa.

Banii vor fi folosiţi în special pentru achiziţia de aparatură medicală, dar şi pentru continuarea lucrărilor de modernizare a secţiei ATI a SJU Bistriţa.

“Comisia de evaluare a Ministerului Sănătăţii a aprobat o sumă de 8 milioane de lei, pentru care deja fila de buget este în Bistriţa, la Direcţia de Sănătate Publică, pentru continuarea reabilitării secţiei de anestezie – terapie intensivă. Am început acest parteneriat cu Consiliul Judeţean anul trecut, alocând bani pentru dotare şi reabilitare. Anul acesta, prima filă de buget a ajuns aici, 8 milioane de lei, iar în următoarea săptămână vor mai ajunge în judeţul Bistriţa-Năsăud încă trei file de buget: o filă de buget pentru spitalul din Năsăud – 1,477 milioane lei, pentru achiziţia de aparatură medicală, o filă de buget pentru spitalul din Beclean – 510.000 lei (…), iar pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă comisia de evaluare a luat în discuţie şi a aprobat o sumă de 18 milioane de lei, pentru achiziţia de aparatură, pentru toate secţiile spitalului judeţean”, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Printre aparatele ce vor fi achiziţionate de SJU Bistriţa se numără un al doilea computer tomograf, după cel inaugurat anul trecut, un sistem de neuronavigaţie pentru neurochirurgie, truse de laparoscopie, ecografe de înaltă performanţă şi staţii de sterilizare.

Ministrul Sănătăţii a precizat că solicitările de fonduri din partea spitalelor, atât pentru lucrări de modernizare, cât şi pentru echipamente medicale, au fost analizate la nivelul direcţiilor de sănătate publică, ţinându-se cont dacă există specialişti pregătiţi şi care sunt nevoile reale.

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul român pe care americanii îl pun şef la Ford România, Cristian Prichea, 34 de ani

Articolul următor

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
4
Share