Fonduri Europene Slider Timiș Ultimele stiri

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020 – „Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic”, pentru modernizarea și extinderea spațiilor Casei Universitarilor, strada Paris, Timișoara

 

Astăzi, 22 aprilie 2019, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, a avut loc semnarea celui de-al treilea contract de finanțare din seria celor derulate de Universitatea de Vest din Timișoara prin Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Aceste proiecte strategice de infrastructură, pentru care UVT s-a calificat în cadrul selecțiilor deschise în cadrul POR prin ADR Vest, totalizează finanțări în valoare de 7,94 milioane euro de la UE (respectiv 36.335.169,68 lei).

După ce primul dintre contracte a fost semnat în 19 februarie, având ca obiect extinderea Facultății de Arte și Design și a Facultății de Muzică și Teatru a UVT, iar cel de-al doilea a fost semnat în 7 martie 2019, pentru reabilitarea clădirii Facultății de Chimie, Biologie și Geografie, de pe str. Pestalozzi, astăzi s-a semnat proiectul „Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic”, proiect în valoare totală de 11,122,917.08 Ron, dintre care 10.888.796,71 lei valoarea finanțării nerambursabile și 234,120.37 lei contribuția totală a UVT.

“Obiectivul proiectului propus este asigurarea unei infrastructuri educaționale adecvată pentru integrarea studenților (masteranzi și doctoranzi) și a colectivelor educaționale din cadrul facultăților ce au domeniul de activitate corelat cu sectoare economice competitive, respectiv Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Drept, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Știinte Politice, Filosofie și Știinte ale Comunicării“, a subliniat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea.

Proiectul își propune să reabiliteze, modernizeze și doteze o clădire veche de peste 80 ani, respectiv să o transforme într-un spațiu modern, adecvat desfășurării unor activități educaționale. Corpul principal este o construcție S+P+1E, realizată în anul 1935 și concepută într-o îngemănare eclectică de stiluri, respirând un aer baroc prin volumetria acoperișului și arhitectura lucarnelor și bovindoului, golurile și plinurile ordonându-se după principii neo-clasice. În prezent imobilul are funcţiunea de bibliotecă, săli de curs şi birouri. Clădirea este cunoscută sub denumirea “Casa Universitarilor”, fiind restaurant la parter şi spaţii de socializare pentru cadrele universitare la etaj. În trecutul imediat apropiat, clădirea a fost folosită prin improvizații funcționale de mici amenajări, pentru diverse funcțiuni, cum ar fi sediu de bancă la parter, spaţii de învățământ, bibliotecă birouri pentru cadrele universitare la etaj, etc.

Clădirea este amplasată în zona centrală a Municipiului Timișoara, la intersecția străzilor Paris și Doctor Liviu Gabor. Clădirea se identifică în registrul monumentelor istorice înscrise în Patrimoniul Local, fiind situată în partea de vest față de centrul istoric al Timișoarei și în partea sudică față de zona Circumvalațiunii.

Dintre rezultatele preconizate ale proiectului amintim:

– 1 infrastructură în suprafață construită de 613.00 mp și regim de înălțime: S + P + 1E reabilitată și extinsă;

– Realizarea unui nivel de dotare al infrastructurii în conformitate cu cele mai noi standarde în domeniu în vederea asigurării unui cadru educațional pentru 1450 participanți la un proces educațional, la standarde de calitate europene;

– Integrarea la nivelul infrastructurii educaționale a 1450 studenți (masteranzi și doctoranzi), cadre didactice și viitori studenți din cadrul a 5 facultăți ale Universității de Vest din Timisoara, care să beneficieze de condiții de creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii pe piața muncii.

Grupul țintă care va beneficia de acest proiect este format din 1450 studenți (masteranzi și doctoranzi) din cadrul a 5 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor; Facultatea de Drept; Facultatea de Sociologie și Psihologie; Facultatea de Litere, Istorie și Teologie; Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării).

Semnatarii contractului,  Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara – beneficiar al proiectului, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest, au deschis în acest fel procedurile aferente derulării noului proiect.

Perioada de implementare a proiectului, care va asigura modernizarea și extinderea spațiilor Casei Universitarilor, strada Paris, Timișoara, este de 60 de luni.

 

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Obiectiv Specific 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

Related posts

Clujul va avea un buget de 353 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

FOTO: Zile spectacol la Oradea, a fost celebrat fenomenul Art Nouveau

Ligia Voro

Primele 200.000 de teste rapide pentru depistarea Covid-19 ajung miercuri la București

Ion Surdu

Donație semnificativă de echipamente medicale din Luxemburg pentru Spitalul Județean de Urgență Sibiu

Papuc Irina

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Tarna Mare – tărâm românesc de basm

Transilvania Business

MApN vrea să cumpere elicopterele H215 produse de Airbus la Ghimbav

Stefana Muresan

OFICIAL: Ford supendă temporar producția la fabricile sale din Europa, inclusiv la Craiova

Ligia Voro

Șomajul din Timiș crește în continuare influențat de pandemia de coronavirus

Robert Bloancă

Atterbury Europe and Iulius open EUR220m mixed-use Iulius Town Timisoara, Romania, this August

Ligia Voro

UMFST Târgu Mureș va școlariza studenți în Germania

Stefana Muresan

Winners celebrate at the inaugural Hungarian & Balkans Real Estate Awards

Ionut Oprea

Credit de 14 milioane de euro pentru viitorul Radisson Blu Cluj

Nora Dumitrescu

Veniturile din vânzări ale Antibiotice Iași au depășit 70 de milioane lei în primele 3 luni: mai mult cu 8 milioane de lei față de T1 din 2019

Papuc Irina

20.000 de euro s-au strâns la Balul Rotary Zalău pentru Casa Memorială “Iuliu Maniu”

redactia

Fabrica de ambalaje Exonia începe de mâine producția de ambalaje pentru parafarmaceutice. Spitalele le vor putea procura fără adaos comercial

Papuc Irina

Şomajul rămâne la cote extrem de mici în Timiş, în ciuda pandemiei de coronavirus

Robert Bloancă

Eurostat: România a importat cele mai multe laptopuri în prima jumătate a anului

Ion Surdu

Veste bună de la Bursă

Ligia Voro

Posibile zboruri de la Brașov, începând din 2021: „Noi construim un aeroport care să fie între primele trei la nivel naţional”

Papuc Irina

Creștere de 7% pentru Sunimprof Rottaprint în S1 2019

Ligia Voro

Japonezii i-au dovedit pe italieni în proiectul metroului clujean

Nora Dumitrescu

În ritmul schimbării… Interviu cu Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria Group

Ionut Oprea

Workshop-uri în țară în urma unui parteneriat între BVB-Ministerul pentru Mediul de Afaceri

redactia

Leave a Comment