Fonduri Europene Slider Timiș Ultimele stiri

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020 – „Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic”, pentru modernizarea și extinderea spațiilor Casei Universitarilor, strada Paris, Timișoara

 

Astăzi, 22 aprilie 2019, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, a avut loc semnarea celui de-al treilea contract de finanțare din seria celor derulate de Universitatea de Vest din Timișoara prin Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Aceste proiecte strategice de infrastructură, pentru care UVT s-a calificat în cadrul selecțiilor deschise în cadrul POR prin ADR Vest, totalizează finanțări în valoare de 7,94 milioane euro de la UE (respectiv 36.335.169,68 lei).

După ce primul dintre contracte a fost semnat în 19 februarie, având ca obiect extinderea Facultății de Arte și Design și a Facultății de Muzică și Teatru a UVT, iar cel de-al doilea a fost semnat în 7 martie 2019, pentru reabilitarea clădirii Facultății de Chimie, Biologie și Geografie, de pe str. Pestalozzi, astăzi s-a semnat proiectul „Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic”, proiect în valoare totală de 11,122,917.08 Ron, dintre care 10.888.796,71 lei valoarea finanțării nerambursabile și 234,120.37 lei contribuția totală a UVT.

“Obiectivul proiectului propus este asigurarea unei infrastructuri educaționale adecvată pentru integrarea studenților (masteranzi și doctoranzi) și a colectivelor educaționale din cadrul facultăților ce au domeniul de activitate corelat cu sectoare economice competitive, respectiv Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Drept, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Știinte Politice, Filosofie și Știinte ale Comunicării“, a subliniat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea.

Proiectul își propune să reabiliteze, modernizeze și doteze o clădire veche de peste 80 ani, respectiv să o transforme într-un spațiu modern, adecvat desfășurării unor activități educaționale. Corpul principal este o construcție S+P+1E, realizată în anul 1935 și concepută într-o îngemănare eclectică de stiluri, respirând un aer baroc prin volumetria acoperișului și arhitectura lucarnelor și bovindoului, golurile și plinurile ordonându-se după principii neo-clasice. În prezent imobilul are funcţiunea de bibliotecă, săli de curs şi birouri. Clădirea este cunoscută sub denumirea “Casa Universitarilor”, fiind restaurant la parter şi spaţii de socializare pentru cadrele universitare la etaj. În trecutul imediat apropiat, clădirea a fost folosită prin improvizații funcționale de mici amenajări, pentru diverse funcțiuni, cum ar fi sediu de bancă la parter, spaţii de învățământ, bibliotecă birouri pentru cadrele universitare la etaj, etc.

Clădirea este amplasată în zona centrală a Municipiului Timișoara, la intersecția străzilor Paris și Doctor Liviu Gabor. Clădirea se identifică în registrul monumentelor istorice înscrise în Patrimoniul Local, fiind situată în partea de vest față de centrul istoric al Timișoarei și în partea sudică față de zona Circumvalațiunii.

Dintre rezultatele preconizate ale proiectului amintim:

– 1 infrastructură în suprafață construită de 613.00 mp și regim de înălțime: S + P + 1E reabilitată și extinsă;

– Realizarea unui nivel de dotare al infrastructurii în conformitate cu cele mai noi standarde în domeniu în vederea asigurării unui cadru educațional pentru 1450 participanți la un proces educațional, la standarde de calitate europene;

– Integrarea la nivelul infrastructurii educaționale a 1450 studenți (masteranzi și doctoranzi), cadre didactice și viitori studenți din cadrul a 5 facultăți ale Universității de Vest din Timisoara, care să beneficieze de condiții de creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii pe piața muncii.

Grupul țintă care va beneficia de acest proiect este format din 1450 studenți (masteranzi și doctoranzi) din cadrul a 5 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor; Facultatea de Drept; Facultatea de Sociologie și Psihologie; Facultatea de Litere, Istorie și Teologie; Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării).

Semnatarii contractului,  Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara – beneficiar al proiectului, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest, au deschis în acest fel procedurile aferente derulării noului proiect.

Perioada de implementare a proiectului, care va asigura modernizarea și extinderea spațiilor Casei Universitarilor, strada Paris, Timișoara, este de 60 de luni.

 

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Obiectiv Specific 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

Related posts

Tranzacție pe piața reciclării: Fondul de Investiții Abris a cumpărat afacerea din România a holdingului maghiar Eltex

Ion Surdu

Continental Sibiu se extinde: un spațiu de producție și un centru de cercetare vor fi inaugurate până la final de an

Papuc Irina

ANAF atenționează: posibile fraude prin sms

Ligia Voro

Dumitru Blaga: “Din mobilă putem câștiga 6.000 euro/mc”

Nora Dumitrescu

Romania – the CEE region’s rising star will soon become its second largest economy

Ligia Voro

ELBI Electric & Lighting – 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Ionut Oprea

Centru de Excelență în Stomatologie în valoare de 600.000 de euro la Oradea

Traian Dan

Drumul Nordului – Maramureș, reabilitat cu fonduri europene; proiect în valoare de peste 51 mil. de euro

Stefana Muresan

Unul din doi români angajați vrea să-și schimbe locul de muncă până la sfârșitul anului

Papuc Irina

Guvernul a adoptat studiul de fundamentare pentru Autostrada Comarnic-Brașov

Ligia Voro

Rețeaua Marty și-a redeschis terasele, însă restaurantele mai așteaptă

Nora Dumitrescu

5 lucruri de care mediul de afaceri local are nevoie pentru dezvoltarea sustenabila a companiilor

Transilvania Business

Airbus și IAR vor colabora în următorii 15 ani pentru fabricarea elicopterului H215M

redactia

Cum va fi modernizată Piața Izvoare din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Începe construcția unui nou parking cu 400 de locuri în Cluj-Napoca; executant – asocierea TCI & Projektentwicklung SRL & Conpac Arhitect SRL

Stefana Muresan

Încep lucrările la pasajul de sub Bulevardul Magheru din Oradea

Ligia Voro

Corteva Agriscience a inaugurat o nouă unitate de ambalare în Cernay, Franța

Ligia Voro

Noi ghiduri privind Sprijinirea dezvoltării urbane, în consultare publică

Stefana Muresan

Onco Card şi Onco Card Invest au ieşit din insolvenţă

Ligia Voro

Cristina Pop – Head of Asset Management Romania, P3

Ionut Oprea

Cărțile preferate de Bill Gates în 2018

redactia

Bilka, la un pas de 100 mil. euro, afaceri mai mari cu 45%

Stefana Muresan

OMV Petrom își extinde prezența Upstream în regiunea Mării Negre

Papuc Irina

CJ Alba, peste un milion de euro pentru reabilitarea Ansamblului Câmpia Libertății din Blaj

Stefana Muresan

Leave a Comment