Fonduri Europene Slider Timiș Ultimele stiri

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020 – „Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic”, pentru modernizarea și extinderea spațiilor Casei Universitarilor, strada Paris, Timișoara

 

Astăzi, 22 aprilie 2019, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, a avut loc semnarea celui de-al treilea contract de finanțare din seria celor derulate de Universitatea de Vest din Timișoara prin Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Aceste proiecte strategice de infrastructură, pentru care UVT s-a calificat în cadrul selecțiilor deschise în cadrul POR prin ADR Vest, totalizează finanțări în valoare de 7,94 milioane euro de la UE (respectiv 36.335.169,68 lei).

După ce primul dintre contracte a fost semnat în 19 februarie, având ca obiect extinderea Facultății de Arte și Design și a Facultății de Muzică și Teatru a UVT, iar cel de-al doilea a fost semnat în 7 martie 2019, pentru reabilitarea clădirii Facultății de Chimie, Biologie și Geografie, de pe str. Pestalozzi, astăzi s-a semnat proiectul „Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic”, proiect în valoare totală de 11,122,917.08 Ron, dintre care 10.888.796,71 lei valoarea finanțării nerambursabile și 234,120.37 lei contribuția totală a UVT.

“Obiectivul proiectului propus este asigurarea unei infrastructuri educaționale adecvată pentru integrarea studenților (masteranzi și doctoranzi) și a colectivelor educaționale din cadrul facultăților ce au domeniul de activitate corelat cu sectoare economice competitive, respectiv Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Drept, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Știinte Politice, Filosofie și Știinte ale Comunicării“, a subliniat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea.

Proiectul își propune să reabiliteze, modernizeze și doteze o clădire veche de peste 80 ani, respectiv să o transforme într-un spațiu modern, adecvat desfășurării unor activități educaționale. Corpul principal este o construcție S+P+1E, realizată în anul 1935 și concepută într-o îngemănare eclectică de stiluri, respirând un aer baroc prin volumetria acoperișului și arhitectura lucarnelor și bovindoului, golurile și plinurile ordonându-se după principii neo-clasice. În prezent imobilul are funcţiunea de bibliotecă, săli de curs şi birouri. Clădirea este cunoscută sub denumirea “Casa Universitarilor”, fiind restaurant la parter şi spaţii de socializare pentru cadrele universitare la etaj. În trecutul imediat apropiat, clădirea a fost folosită prin improvizații funcționale de mici amenajări, pentru diverse funcțiuni, cum ar fi sediu de bancă la parter, spaţii de învățământ, bibliotecă birouri pentru cadrele universitare la etaj, etc.

Clădirea este amplasată în zona centrală a Municipiului Timișoara, la intersecția străzilor Paris și Doctor Liviu Gabor. Clădirea se identifică în registrul monumentelor istorice înscrise în Patrimoniul Local, fiind situată în partea de vest față de centrul istoric al Timișoarei și în partea sudică față de zona Circumvalațiunii.

Dintre rezultatele preconizate ale proiectului amintim:

– 1 infrastructură în suprafață construită de 613.00 mp și regim de înălțime: S + P + 1E reabilitată și extinsă;

– Realizarea unui nivel de dotare al infrastructurii în conformitate cu cele mai noi standarde în domeniu în vederea asigurării unui cadru educațional pentru 1450 participanți la un proces educațional, la standarde de calitate europene;

– Integrarea la nivelul infrastructurii educaționale a 1450 studenți (masteranzi și doctoranzi), cadre didactice și viitori studenți din cadrul a 5 facultăți ale Universității de Vest din Timisoara, care să beneficieze de condiții de creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii pe piața muncii.

Grupul țintă care va beneficia de acest proiect este format din 1450 studenți (masteranzi și doctoranzi) din cadrul a 5 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor; Facultatea de Drept; Facultatea de Sociologie și Psihologie; Facultatea de Litere, Istorie și Teologie; Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării).

Semnatarii contractului,  Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara – beneficiar al proiectului, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest, au deschis în acest fel procedurile aferente derulării noului proiect.

Perioada de implementare a proiectului, care va asigura modernizarea și extinderea spațiilor Casei Universitarilor, strada Paris, Timișoara, este de 60 de luni.

 

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Obiectiv Specific 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

Related posts

Kuka Automatizare România a inaugurat noul sediu din Sibiu

redactia

Operatorul Wizz Air va relua zborurile Cluj – Tel Aviv

Nora Dumitrescu

Dm drogerie markt investeşte 13 mil. euro într-un nou sediu şi centru de distribuţie în Timişoara

Stefana Muresan

ABSL invites you to Iași Business Mixer 2019 on September 19th

Ligia Voro

Ungaria mai are de construit 15 km de autostradă până la granița cu România

redactia

România vrea să cumpere de la americani elicoptere de atac pentru Armată, dar care să fie produse în ţară

Stefana Muresan

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017”

Ligia Voro

Fizica de la UVT, în clasificarea Best Global Universities by Subject; locul 2 la nivel național

Stefana Muresan

Un an cu GDPR, 981 de investigații efectuate în România

Ligia Voro

Draxlmaier, cel mai mare angajator din Satu Mare, și-a reluat activitatea

Traian Dan

Universitatea de Vest din Timișoara, membru observator al EuniverCities

Ligia Voro

Soluţii inovatoare de energie de la E.ON ca să te bucuri din plin de zona ta de confort

Ligia Voro

Sergiu Paşca, tânărul din Aiud plecat în SUA unde descifrează misterele creierului uman, premiat pentru Excelență în Cercetare

redactia

Popririle pe conturile bancare trebuie ridicate imediat după plata sumelor

Traian Dan

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Stefana Muresan

Noi oportunități de afaceri pentru companiile românești

Stefana Muresan

Rotaract, o organizație foarte deschisă la idei de proiecte și parteneriate

Ligia Voro

Baia Mare va avea parc industrial metropolitan

Nora Dumitrescu

NRCC Nearshoring Guide to Romania

Ionut Oprea

Autorităţile judeţene din Timiş dau cinci milioane de euro pentru ridicarea unui centru de colectare a legumelor şi fructelor

Robert Bloancă

Creație într-un centru de design. IRIS Design

Ligia Voro

E.ON investeşte în infrastructură şi produse de electromobilitate

Ligia Voro

Oamenii de afaceri chinezi vor să aducă investitori în Arad și să distribuie produsele arădene în China

Stefana Muresan

Situația la zi a acordurilor de mediu pentru proiectele de infrastructură rutieră

Stefana Muresan

Leave a Comment