Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMB, ”mobilizare exemplară”. Imagini cu primii kilometri de autostradă din Moldova

Asociaţia Pro Infrastructură prezintă  luni, pe facebook, primele imagini cu varianta de ocolire a Bacăului, apreciind că, „într-un scenariu ultra-optimist, segmentul DN2 Sud-DN2 Nord (care conţine A7) ar putea fi gata la finalul anului 2020”, asta în condiţiile în care se rezolvă aspectele birocratrice.

„Într-un scenariu ultra-optimist, segmentul DN2 Sud-DN2 Nord (care conţine A7) ar putea fi gata la finalul anului 2020, dacă se rezolvă la timp birocraţia (exproprieri-mamut, relocări utilităţi, arheologie) şi dacă antreprenorul general va păstra constant ritmul de lucru exemplar, cum rar s-a văzut pe şantierele din România”, afirmă asociaţia, care prezintă prima filmare completă din dronă cu Varianta de Ocolire Bacău între DN2 Sud şi DN2 Nord, secţiune care include primii 16,27 kilometri de autostradă din Moldova (A7)!”, transmite Pro Infrastructura.

Conform asociaţiei, constructorul (UMB) are o mobilizare exemplară în teren şi, doar într-o lună şi jumătate de muncă, a reuşit să avanseze vizibil la podul de 1,21 km peste Râul Bistriţa (cea mai mare structură de pe lot). Sunt lucrări şi în alte puncte: forare piloţi la pasajul peste calea ferată M500 şi la cel pe DJ207F la nord de Săuceşti, iar podul peste Râul Precista şi DJ207F începe „să iasă din pământ.

De asemenea, sunt făcute decopertări pe tot sectorul filmat. Sunt şi zone destul de întinse unde s-au început terasamentele.

Contractul a fost semnat pe 22.12.2018 şi are un termen de proiectare şi execuţie de 3 ani pentru toată centura (16,27 km de autostradă plus 14,54 km de drum naţional cu o bandă pe sens).

Total
17
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Cluj: Banca Mondială, asistență tehnică pentru un nou plan de amenajare a teritoriului

Articolul următor

CNAIR, licitaţie de 4,1 milioane euro pentru reabilitarea unui sector din DN66

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Culturii Maghiare la Oradea

Acest sfârșit de săptămână aduce în Piața Unirii și în Cetatea Oradea, o nouă ediție a evenimentului Zilele…
Citeste mai mult

EXPO REAL: Exhibitor number up 50 percent

Over 1,900 exhibitors registered Innovative solutions concentrated in Hall A3 Overarching topics: ESG, housing, interest rate policy, climate…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
17
Share