Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Daniela Blidarean, un deceniu de antreprenoriat de succes

Una dintre cele mai apreciate femei de business din Cluj Napoca, Daniela Blidărean, şi-a pus amprenta pe mediul de afaceri din zonă, prin tenacitatea cu care şi-a manageriat timp de 22 de ani firmele deţinute în diferite domenii de activitate. Femeie, mamă, manager, Daniela Blidărean ne-a destăinuit câteva dintre secretele unei vieţi pline, într-un interviu exclusiv în revista noastră.

Sunteţi manager de carieră, care este povestea femeii din spatele omului de afaceri?

Am început să lucrez în zona de business acum 22 de ani, când am dorit să testez şi să aplic studiile celei de-a doua facultăţi pe care am făcut-o, Logistica afacerilor americane, prin Centrul  „Mihai Eminescu” la Bucureşti. La acea vreme nu erau prea multe facultăţi şi şcoli în domeniul de management. Eu terminasem Academia de Educaţie Fizică şi Sport la Bucureşti, atunci era unica facultate în domeniu din ţară. Ţinând cont că am practicat atletism de performanţă foarte mulţi ani şi am visat să fiu o mare antrenoare, mi-am dorit să completez aceste studii cu partea de management.

Mă gândeam atunci să am studii necesare să  pot fi şi managerul unei baze sportive şi ştiam că fără partea de management nu puteam face acest lucru. Să spunem că am avut curajul de a dori să devin manager pentru a-mi demonstra că şi noi femeile putem fi oameni valoroşi şi avem capacităţi deosebite pentru  conducerea şi administrarea unei societăţi. Mai mult de atât, am avut curajul de a lucra în mare parte cu asociaţi din Italia, lucru care mi-a adus un plus de cunoştinţe, ei venind dintr-o ţară occidentală cu vechime în dezvoltarea şi iniţierea de noi afaceri in diverse domenii.

Experienţa mi-a îmbogăţit partea profesională şi cunoştinţele de limba italiana pe care a trebuit sa o profesionalizez pe drumul carierei mele, ţinând cont că discuţiile purtate erau de natură tehnică şi nivel de business. Aveam şi un rol important de a reprezenta cu onoare şi mândrie ceea ce înseamnă România şi noi româncele intelectual şi moral, nu doar frumuseţea care ni se atribuie. Recunosc că nu a fost uşor, femeie fiind, dar mă bucur că am reuşit cred eu să fiu luată în serios şi să demonstrez că se poate.

În ce proiecte de business v-aţi implicat în aceşti ani de activitate?

Am administrat, condus sau am făcut parte ca asociat din firme private cum ar fi SC Gerva SRL pe zona de IT, B2B Consult SRL firma de consultanţă Italia România, Rosolution SRL cu soluţii de business pentru Italia, Megabyte SRL, vânzare calculatoare si piese ptr. Calculatoare, reprezentanţa în România a Megabyte SPA Italia, Divina Ilusion SRL – cofetăria Maya din Cluj, Davide House SRL, agenţie imobiliară.  În mare parte din aceste societăţi, am avut norocul de a avea asociaţi italieni de un calibru mare care au demonstrat interes si seriozitate pentru a intra pe piaţa românească.

În acest moment conduc RIR Accesorii SRL, o companie dinamică din industria fashion&confecţii, înfiinţată în 2014, reprezentanţa din România a firmei italiene Real Stampi SRL cu peste 50 de ani experienţă în producerea nasturilor şi accesoriilor pentru haine, având colaboratori de marca mondiala din domeniul fashion. Produsele noastre sunt exclusiv italiene, pe baza unor tendinţe trasate de unii dintre cei mai importanţi stilişti ai momentului, cu materiale de cea mai bună calitate.

Daţi-ne mai multe amănunte despre acest business

RIR Accesorii, este reprezentanţa din România a firmei italiene Real Stampi SRL şi unic distribuitor pe piaţa românească a produselor lor. Real Stampi SRL este şi asociat al firmei din România, o fabrica de renume în Italia, are un unic asociat, domnul Fratus Andrea, un tânăr dinamic şi foarte ambiţios. Împreună încercăm să aducem şi produse de calitate şi deosebite pe piaţa românească, cu o colaborare între ţările noastre cât mai fructuoasă şi serioasă.

Fabrica Real Stampi produce accesorii de moda (nasturi, catarame, capete de şnur, butoni de cămăşi etc) pentru cele mai mari mărci de moda din Italia si din lume. Sunt de asemenea faimoşi pentru personalizarea nasturilor şi a altor accesorii produse de noi, la cerinţele clientului. Nu în ultimul rând, oferind clienţilor cataloage cu produse noi, create de un designer deosebit cu care suntem în colaborare, adaptate în fiecare an la moda actuală şi la cerinţele tot mai exigente ale clienţilor de elită pe care îi avem.

Pot afirma că fabrica noastră se diferenţiază de cei din domeniu prin calitatea deosebită şi finisajul accesoriilor produse, unicitatea lor pentru clienţii de elită şi personalizarea acestora în funcţie de dorinţa clienţilor. Fabrica deţine de asemenea toate sectoarele de producţie existând posibilitatea de la desenul unui accesoriu până la produsul finit în formă finală. Avem un număr de 15.000 de produse de baza, care se fac în cel puţin 26 de culori de metal (producem din nikel esenti şi zama) dar şi produse care se pot vopsi la cererea clientului. Avem o gama extinsă de culori pastel şi transparente din care clientul poate alege ce culoare doreşte.

În România am reuşit să avem colaborări în acest moment cu cele mai renumite fabrici producătoare de îmbrăcăminte, fabrici şi producători din toata ţara. Pe viitor ne dorim extinderea portofoliului de clienţi în toate zonele ţării  şi colaborarea cu cât mai mulţi clienţi noi.

Contact RIR Accesorii:

Daniela Blidărean, tel. 0761086249, email: office@riraccesorii.com  Mai multe informaţii, cataloage de sezon: www.riraccesorii.com

 

 

Total
46
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ajutoare de stat în valoare de 151 mil. lei pentru opt companii din industrie şi turism

Articolul următor

Piața Mare din Sibiu devine cea mai mare sală de concerte jazz, cu intrare gratuită

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
46
Share