Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Harghita: Pelerini din Rwanda, Pakistan, Madagascar, Namibia sau Reunion participă la vizita Papei

Pelerini din Rwanda, Pakistan, Madagascar, Namibia sau Reunion s-au înscris online pentru a participa ls Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc, în data de 1 iunie, a anunţat miercuri părintele Oláh Zoltán, de la Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că înregistrarea pe site-ul oficial al evenimentului s-a încheiat, numărul total al celor înscrişi fiind de peste 110.000, din care aproape 84 de mii sunt din România, majoritatea din Transilvania şi Banat.

De asemenea, există şi peste 25 de mii de pelerini care vin din Ungaria, dar sunt şi persoane din comunităţile maghiare din Serbia, Slovacia sau Ucraina care şi-au exprimat intenţia de a lua parte la acest eveniment.

Printre pelerinii care vor fi prezenţi la slujba de la Şumuleu Ciuc se numără persoane care vin din ţări foarte îndepărtate, cum ar fi Pakistan, Rwanda, Africa de Sud, Niger, Madagascar, Australia, Israel, Canada, Namibia sau Reunion.

“Am terminat înregistrarea în 22 aprilie, dar nu înseamnă că am terminat şi invitaţia pelerinilor. Cei care s-au înregistrat vor avea un loc în sectoarele pregătite, dar vrem să-i încurajăm şi pe cei care nu s-au înregistrat să vină, pentru că vom avea loc şi pentru ei, sigur, în afara sectoarelor. Ceea ce este interesant, sunt câteva persoane şi din ţări exotice. Ca să vă spun numai câteva dintre ele, spre surprinderea noastră şi din Rwanda, din Pakistan, din Israel, din Madagascar s-au prezentat şi s-au înscris pelerini. Numărul total al pelerinilor înscrişi până la ora actuală este de peste 110.00, dar de fiecare dată verificăm dacă cineva nu s-a înregistrat de două ori, deci poate să fie un pic în sus sau în jos, vom vedea. Noi suntem siguri că am ajuns peste pragul de 100.000 de pelerini înscrişi”, a declarant Olah Zoltan, la întâlnirea organizată cu presa, la Miercurea Ciuc.

Acesta a precizat că s-au înscris online 362 de preoţi şi diaconi, 161 de călugări şi călugăriţe dar şi 95 de persoane cu probleme speciale-bolnavi sau care nu se pot deplasa.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tendințe care marchează domeniul de facilities management

Articolul următor

Ajutoare de stat în valoare de 151 mil. lei pentru opt companii din industrie şi turism

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share