Transilvania Business
Energie

Transgaz a semnat toate contractele pentru gazoductul Ungheni-Chişinău

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA a semnat contractele de achiziţie de lucrări aferente realizării gazoductului Ungheni-Chişinău, pentru cele şapte loturi ale investiţiei, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi emis pe 2 mai, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Transgaz derulează această investiţie prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat în anul 2018 de către Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA.

Realizarea proiectului Ungheni – Chişinău, declarat de interes naţional în Republica Moldova, presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei staţii de predare a gazelor naturale (două în Chişinău şi una în Ungheni) şi dotarea centrului de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici. Reţeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chişinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iaşi – Ungheni – Chişinău.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Transgaz a atribuit CIS Gaz contractul de peste 22 mil. lei pentru realizarea conductei Mintia – Brad – Stei

redactia

Ramona Ungur, noul președinte al CA al Romgaz

Ligia Voro

Începe programul de instalare a panourilor fotovoltaice. Subvenţie de 20.000 de lei

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More